Kunci kanggo ndhidhik bocah sing apik, miturut psikolog Harvard

Kita kabeh pengin yen jagad iki kebak wong sing apik lan welas asih, kanthi raos luhur empati lan loma, manawa kita kena pengaruh ala, meri utawa srakah. Nanging, kaya sing bisa dideleng saben dina ing warta, koran, ing lurung-lurung, ing lingkungan sing paling cedhak, kadhang kala ora kaya ngono. Ya pancen bener, utawa paling ora, yaiku sing dikarepake, ana luwih akeh wong sing becik tinimbang sing ala, nanging sing terakhir uga ana, lan kadhang kala, karusakane nyebabake banget, nglarani lan ora bisa diatasi.

Dina iki, kita nggawa artikel sing dirancang khusus kanggo pendidik, ibu lan bapak, utamane kanggo kekarone. Yen sampeyan pengin ngerti apa kunci kanggo ndhidhik bocah sing apik, sing wis dianjurake psikolog Universitas Harvard, sampeyan ana ing panggonan sing bener. Ora ana sing ujar manawa ndhidhik iku gampang, nanging prelu banget.

Cara nggedhekake bocah / bocah sing apik

Iki minangka poin sing bisa uga ora kita perhatian amarga katon jelas banget kanggo kita, nanging nalika limang kunci kasebut bisa dadi koktail sing sampurna kanggo putra, siswa, ponakan, dadi wong sing apik sesuk:

  • Nglampahi wektu karo anak sampeyan: Iki minangka prekara sing ora kudu kita ucapake. Yen duwe anak, mula kudu duwe wektu kanggo ngrawat. Sejatine manawa gumantung karo negara endi, rekonsiliasi kulawarga ora cocog karo jaman saiki lan kerja bisa nyuda wektu, nanging mesthi saben dina, kita kudu golek wektu sing pas kanggo bocah-bocah.
  • Ngomong karo dheweke lan komunikasi terus karo dheweke: Komunikasi minangka dhasar saka hubungan apa wae, mula ora bakal kurang karo bocah-bocah. Kita kudu peduli karo apa sing penting kanggo sampeyan, apa sing sampeyan karepake, apa sing sampeyan pikirake. Sampeyan kepengin sinau karo bocah lan sekaligus ngrungokake saran. Bocah kudu rumangsa dijaga.
  • Tampilake anak sampeyan carane ngatasi masalah tanpa negesake asile: Sampeyan kudu menehi kemampuan kanggo nganalisis lan ngatasi masalah, nanging ora ngatasi sampeyan minangka wong tuwa. Sampeyan kudu ngeculake dheweke ngrasakake kabeh nalika dheweke nemoni kangelan: wiwit saka rasa frustasi amarga ora entuk nyoba kaping pisanan nganti seneng nalika rampung dhewe lan tanpa pitulung. Mesthine, tetep ana ing sisihane lan menehi saran.
  • Sampeyan kudu nuduhake rasa matur nuwun marang bocah kanthi rutin: Nalika aku menehi tugas lan dheweke wis rampung, matur nuwun. Ngrasa rasa matur nuwun iki saka wong diwasa, dheweke bakal nganggep migunani lan loma marang wong liya, mula bakal mbantu kanthi luwih rutin lan nuduhake solidaritas.
  • Ajar anak sampeyan supaya duwe perspektif sing jembar babagan kabeh: Iki ditindakake kanthi mulang supaya bisa ngrungokake, mulang supaya komunikasi, nggawe dheweke ngerti manawa ora kabeh ireng utawa putih, nanging kudu ana keseimbangan tartamtu gumantung karo apa wae, lsp.

Yen sampeyan ngetutake limang pandhuan utawa kunci kasebut, bocah bakal luwih seneng tuwuh tuwa lan dadi wong diwasa sing tanggung jawab, peduli lan ngrawat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.