Apa diagram lan kanggo apa?

diagram

Sampeyan ngerti apa diagram? Nalika nindakake panelitian utawa presentasi lan pengin informasi tartamtu supaya apik lan diklasifikasikake, salah sawijining prekara sing bisa ditindakake yaiku diagram; yaiku, grafik sing bisa digunakake kanggo ngapikake komunikasi lan informasi babagan proses utawa sistem.

Menarik banget kanggo milih milih salah siji, mula ana macem-macem jinis sing bisa digawe paling cocog kanggo kabutuhan, nanging sadurunge miwiti, ayo ndeleng diagram kasebut.

Apa diagrame

Gambar diagram yaiku skema sing nggambarake hubungan antarane sawetara tembung yaiku pitunjuk ing teks utawa ukara cekak.

Ing diagram, ide ditampilake kanthi tertib lan sistematis ngidini nuduhake hubungan ing antarane. Tujuane yaiku supaya bisa nggawe struktur mental kanthi ngenali ide utama lan ide bawahan miturut urutan logis.

Ngatur informasi ing diagram nggampangake pemahaman lan memori sesambetan ing antarane ide, trep banget kanggo review cepet.

Kepiye carane nggawe diagram?

Mbangun diagram minangka proses iteratif, ing endi saben langkah sing dipilih konsep kanggo nggedhekake konsep liyane wis ditemtokake miturut konsep kasebut, konsep kasebut diwakili nganggo tembung kunci utawa frasa cekak, mula konsep sing bakal dikembangake digandhengake.

ing langkah-langkah kanggo ngetutake kanggo nggawe diagram yaiku:

  1. Temokake elemen input sistem sampeyan, yaiku konsep sing kudu kalebu kabeh.
  2. Temtokake jinis diagram sing sampeyan butuhake, uga arah sing pengin dituju (saka kiwa menyang tengen, ndhuwur nganti ngisor, kanthi ide utama ing tengah lan grafis ing sekitare,…).
  3. Pilih basa sing bakal digunakake. Elinga yen luwih cendhek lan langsung, luwih apik. Kajaba iku, sampeyan kudu nglumpukake makna unsur sing ana gandhengane.
  4. Temtokake lambang lan warna sing bakal makili saben ide utawa konsep. Supaya sampeyan bisa mbedakake kanthi gampang.
  5. Bagéyan diagram dadi blok. Iki bakal mbantu sampeyan ngerti babagan sing pengin diandharake ing saben wong, sing bakal nyegah sampeyan lali.
  6. Ngumpulake.
  7. Pungkasan, waca kaping pirang-pirang. Sanajan sampeyan wis ngerteni, takon karo mitra supaya maca. Kabeh wong kudu ngerti informasi sing pengin diwenehake. Yen sampeyan wis entuk target iki, mula sampeyan wis ngerti cara nggawe diagram.

Jinis diagram

Saiki sampeyan wis ngerti apa diagram lan kepiye carane, ayo ndeleng macem-macem jinis diagram sing ana. Sing paling penting yaiku:

Diagram wit

Iki disusun kanthi cara hirarkis. ROOT diagram umume cocog karo judhul diagram lan saben keturunan level nuduhake informasi sing luwih rinci babagan subyek sing dipelajari.

Diagram bunder

diagram bunder

Dikenal minangka diagram pie utawa diagram pai, digunakake kanggo makili frekuensi sing dituduhake liwat bagean proporsional.

Diagram konsep

Diagram konsep

Bisa uga sederhana utawa kompleks, gumantung saka jumlah konsep lan ide sing pengin ditambahake lan digandhengake. Digunakake kanthi wiyar dening wong-wong sing melu subjek sing maju, amarga mbantu nyederhanakake sinau.

Bagan bar

Bagan bar

Ing sumbu horisontal nggambarake modalitas utawa data, nalika ing vertikal frekuensi kanggo masing-masing.

Diagram kembang

Diagram kembang

Iki digunakake kanggo grafik spesies kembang. Kanthi jinis diagram iki, sampeyan bisa entuk informasi babagan komponen kembang, saka bagean paling cilik nganti paling gedhe, sing bisa digunakake kanggo nggawe panelitian lengkap babagan saben bagean sing mbentuk.

Grafik alir

Grafik alir

Ditondoi kanthi oval minangka titik wiwitan lan nutup, persegi dowo yen ana tumindak rinci, rhombus kanggo nggawe grafik keputusan, lingkaran minangka komponen sing nyambung kabeh lan segitiga sing digunakake kanggo nerangake dokumen sing prelu.

Cara nggawe diagram alur
Artikel sing gegandhengan:
Apa denah grafik lan apa tujuane?

Diagram proses

Iki digunakake kanggo nggambarake langkah-langkah beda kanggo proses tartamtu. Langkah-langkah kasebut dibedakake karo simbol, lan Kajaba iku, data uga kalebu analisis proses sing luwih lengkap.

Diagram radial

Ing jinis diagram iki, judhul utama diselehake ing tengah lan frase utawa tembung kunci langsung ana hubungane karo judhul lan disambung liwat busur. Jinis diagram iki beda karo diagram wit amarga nggawe struktur ing kabeh arah, banjur dikipasake.

Diagram sinoptik

Saka ide utawa konsep, jaringan pengetahuan sing gegandhengan gegandhengan nyebar. Asring nampilake kurung kurung lan kurung sing mbukak utawa nutup ide.

Chart Organisasi

Yaiku sing digunakake kanggo makili organisasi perusahaan tartamtu. Saben grafik nuduhake macem-macem area sing nggawe entitas uga jeneng wong sing ngarahake.

Pambangunan diagram kudu dadi bagean saka kabiasaan sinau amarga hirarki ilmu sing lengkap diandharake. Dadi, muga-muga sampeyan saiki ngerti apa diagram lan kepiye sampeyan bisa nggawe 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   kasmatika ngandika

    Apa sing ora ditemokake, pancen narik kawigaten amarga kita luwih sinau yen apik banget kanggo tugas kita

  2.   patty curritos martines ngandika

    popopopopopopopopopopopopopopopopopopopoopoo

  3.   ana zanchez tentrem ngandika

    helooooooo meyamo pancrasia aku dibina, mesum

  4.   ombreman ngandika

    ala tenan ya ala

  5.   andrea ngandika

    sampeyan sundal

    1.    Nenalide ngandika

      iki daging babi

  6.   angelica uribque ngandika

    k bn nanging meh ora ana sing ngunjungi kaca iki kanthi salah… poporprporprorrpprorpppporrrrooooo ??? Salam kanggo kabeh lan kabeh vgbnds k pasn pore akiii… ..hehehejjejejjajajajajaja

  7.   Aku ora duwe jeneng xD ngandika

    jaajaajaja loquendo !! xDDD

  8.   Ora, kaya ngono aku ora duwe jeneng D; ngandika

    xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  9.   pekok ngandika

    Sapa sing ngandhani 5 conto radial