Apa jinis SMA sing ana

Ana akeh bocah enom sing debat babagan milih jinis sekolah menengah ndhuwur sing dipercaya bakal mbukak lawang mbesuk kanthi luwih gampang yen wis ngrampungake tahap pendhidhikan iki lan mutusake nindakake siklus latihan, mlebu universitas utawa milih pilihan kerja liyane.

Milih sarjana muda sing bener kudu bisa ngakses salah sawijining jinis pekerjaan ing mbesuk utawa liyane, utamane kanggo milih karir universitas, pelatihan profesional sing pengin sampeyan lakoni, nindakake pendhidhikan seni ing tingkat sing luwih dhuwur utawa njupuk tes menyang entuk gelar teknisi senior.

Amarga iku, para remaja lan para mudha kudu ngerti struktur lan subyek sing beda-beda gumantung saka modalitas baccalaureate sing ana. Baccalaureate minangka serangkaian pasinaon sing ditindakake sawise sinau ESO (Pendidikan Menengah Wajib). Sampeyan wis ngrencanakake rampung ing rong kursus akademik. Wong diwasa bisa sinau SMA saka jarak jauh utawa mode sore (kanggo wong diwasa, ora bisa mbaleni kursus kasebut).

Ing sekolah menengah saiki evaluasi terus-terusan, beda subjek sing ditliti lan ana macem-macem tes sing luar biasa yen ujian gagal yen siswa wis nggayuh tujuan program ing evaluasi terus-terusan.

Modalitas SMA ing Spanyol

Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti apa modhal utawa pilihan sing kudu sampeyan pilih sing paling cocog karo profil utawa sing paling disenengi banjur bisa milih outlet profesional sing paling cocog karo masalah sampeyan. Dina iki sampeyan duwe opsi kanggo milih:

Modalitas Ilmu lan Teknologi

Modalitas iki dirancang kanggo wong sing seneng ilmu pengetahuan lan teknologi. Karir utawa kesempatan profesional sing cocog karo modalitas iki yaiku obat, kedokteran hewan, teknologi industri, arsitektur… lan liya-liyane.

Modalitas Kamanungsan lan Ilmu Sosial

Modalitas iki ditujokake kanggo wong sing utamane seneng mata pelajaran sastra. Contone, sampeyan bisa mikirake kesempatan karir sing ana gandhengane karo piwulang, ukum, jurnalisme, pariwara, manajemen bisnis, lan liya-liyane.

Mode seni

Modalitas iki dirancang lan diarahake kanggo wong-wong sing kasengsem karo seni rupa utawa jinis profesional profesional seni liyane.

Lanang sinau ringkesan

Cara milih modalitas sing paling cocog kanggo sampeyan

Sadurunge milih modhal siji utawa liyane kanggo sinau ing sekolah menengah, sampeyan kudu luwih becik nggatekake, apa uneg-uneg pribadi lan kepiye masa depan sampeyan. Ing pangertene iki, sampeyan kudu nindakake latihan refleksi amarga njupuk keputusan iki mbesuk bisa uga ana siji cara liyane.

Nalika milih jinis baccalaureate, sampeyan kudu ngerti ing Institut babagan subjek sing bakal ditliti ing baccureure tartamtu lan ngerti apa sejatine sing pengin ditindakake lan pikirake manawa subyek kasebut cocog karo sampeyan lan kepribadian sampeyan.

Yen sampeyan duwe karir profesional sing jelas wiwit wiwitan mula ora bakal nemoni masalah, sampeyan mung kudu sinau babagan baccalaureate sing nggampangake metu lan pasinaon sabanjure ing pungkasan tahap formatif iki. Yen sampeyan bisa ngetik modalitas, mula sampeyan kudu nuntun subjek sing paling disenengi.

Yen sampeyan ora ngerti apa sing pengin ditindakake, nanging sampeyan wis jelas pengin sinau sekolah menengah, mula kudu ngomong karo konselor utawa psikolog. Sampeyan bisa ngliwati tes pandhuan vokasional kanggo mbatalake keraguan sing bisa ditindakake kanggo latihan mbesuk. Mungkin sampeyan duwe minat sing beda lan ora ngerti saiki sing arep dipilih.

Sampeyan uga kudu mikir babagan jalur karir sing bakal sampeyan lakoni ing mbesuk lan yen pasinaon kasebut bisa menehi sampeyan kesempatan kerja sing apik. Ing pangertene iki, sampeyan bisa mikir babagan pasinaon sing sampeyan seneng nanging ing wektu sing padha bisa menehi sampeyan pekerjaan sing apik ing mbesuk. Nanging nyatane, luwih becik sampeyan nggawe dhasar rasa lan minat, amarga nyinaoni bab sing ora disenengi ora bisa ditindakake, apa maneh, sampeyan bisa muspra pirang-pirang taun nalika sinau babagan sing ora sampeyan kepingin dipikirake mbesuk kerja lan mengko sampeyan ora seneng amarga sampeyan ora seneng karo apa sing sampeyan berkembang. Saliyane, yen sampeyan seneng karo sing sampeyan sinau, mesthine sampeyan bakal nemokake cara kanggo urip.

Aja kakehan milih SMA amarga ora ana pilihan sing ora bisa dibalekake selawase. Yen sampeyan miwiti sarjana, sampeyan ora bisa ngyakinake sampeyan, sampeyan mesthi bisa milih pilihan kanggo ngowahi modalitas.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan ngandika

    Apa ana matématika ing sekolah humaniora?