Apa sampeyan ngerti manawa neuron regenerasi?

Suwe-suwe dipikirake lan percaya tenan manawa ana wong sing lair kanthi jumlah neuron sing winates lan sing mati lan ora urip maneh. Nanging, isih ana "kebohongan" liyane manawa ilmu pengetahuan sing tanggung jawab nyalahake, nerangake apa sing diarani "Neurogenesis diwasa".

Apa neurogenesis diwasa?

Neurogenesis diwasa yaiku generasi neuron diprodhuksi ing umur lan momen siklus urip liyane beda karo tataran embrio. Sajrone urip diwasa, otak dadi adoh pabrikan neuron anyar sing ngrampungake sing wis ana lan "winates" nganti saiki digawe dening gabungan sperma lan ovum saka wong tuwa.

Sanajan ana akeh pendapat sing kontradiktif, sawetara panliten wis mbuktekake manawa kasebut Neurogenesis diwasa bisa diprovokasi, digawe cepet lan dikuwatake kanthi nindakake serangkaian praktik sing ana gandhengane karo kebiasaan lan rutinitas saben dinane sing ditindakake. Nanging apa sing bisa ditindakake sawetara praktik saben dina iki? Ya gumantung saka diet, olahraga lan malah, laku jinis. Mesthine, uga kabiasaan maca, sinau lan sinau saben dinane, latihan adhedhasar game interaktif, lsp.

Miturut tim ahli ing Institut Kesehatan Karonlinska ing Swedia, nganti 1.400 neuron anyar bisa digawe. Apa maneh, neuron anyar iki bisa mbantu riset mbesuk kanggo ngatasi penyakit neurodegeneratif. Miturut Paul Irimia, ahli saraf ing Universitas Navarra Clinic lan anggota Spanish Neurology Society (SEN): «Ngerti kasunyatan iki ngasilake pangarepan. Lawang mbukak kanggo ngembangake macem-macem perawatan sing ningkatake generasi iki; Priksa investigasi kasebut bisa, ing sawetara cara, nawakake pangarepan kanggo sawetara penyakit ”.

Sanajan mangkono, sanajan bisa ngasilake maneh, sampeyan kudu ngati-ati, utamane saka stres lan emosi lan kuatir kerja, ... Tetep aktif ing pikiran saben dinane wektu tundha penuaan neuron. Lan apa sing sampeyan tindakake kanggo ngurus neuron?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.