Apa sing ditindakake barista?

 

barista-kepriye-pegaweane_7752

Nganti sawetara taun kepungkur, mung sawetara wong sing ora ngerti tegese barista lan apa kang ditindakake. Saiki para pecinta kopi wis njeblug lan profesi barista diajeni dening akeh wong.

Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan profesi barista, saka fungsi utamane nganti syarat kanggo nggarap.

Apa sing ditindakake barista?

A barista minangka profesional sing darmabakti kanggo nyiyapake kopi. Dheweke duwe latihan sing dibutuhake kanggo ngerti kabeh sing ana gandhengane karo proses kopi, saka jinis wiji sing ana nganti macem-macem jinis grinding sing ana. Barista bakal nampa latihan ekstensif kanthi teoritis lan praktis babagan kabeh sing ana gandhengane karo jagad kopi.

Barista sing mumpuni bisa nyiyapake kopi kanthi cara sing paling apik, ngerti carane kanggo ngawula kanggo njupuk kauntungan saka kabeh ambu lan roso saka iku lan ngerti carane kanggo nerangake kanggo pelanggan sembarang rinci kopi.

Fungsi utama barista

Barista sing kerja ing kantin bakal nduweni fungsi ing ngisor iki:

  • Dheweke tanggung jawab mriksa kopi sing teka ing panyiapan. Saka kualitase, liwat asale nganti apa persiapan sing paling optimal kanggo entuk manfaat sing paling apik.
  • Sampeyan kudu ngerti jinis utawa kelas banyu apa sing paling apik kanggo kopi sing dipilih.
  • Sampeyan kudu duwe kawruh sing cukup babagan elaborasi sing ana uga jinis mesin kopi ing pasar.
  • Dheweke tanggung jawab njaga macem-macem mesin kopi ing kondisi apik sing bisa uga ana ing papan kasebut.
  • Padha duwe kawruh cukup babagan kabeh campuran kopi sing metu ana.
  • Ing taun-taun pungkasan, akeh barista ngerti macem-macem teknik kanggo dekorasi kopi karo susu. Dheweke bisa nggawe karya seni asli kanthi susu lan kopi.

blog-barista

Kawruh barista apik

barista mbutuhake tingkat dhuwur saka spesialisasi nalika nerangake karya. Saliyane ngerti macem-macem nuansa kopi, dheweke kudu dilatih babagan persediaan, kasir utawa administrasi panyiapan. Banjur kita ngomong babagan sawetara kawruh sing kudu diduweni dening barista sing apik:

  • kudu ngerti carane ngawula kanggo pelanggan beda saka panggonan.
  • Ngerti kabeh sing ngubengi budidaya kopi lan menyang proses manufaktur.
  • Nduwe kemampuan kanggo nyambut gawe kanthi kualitas lan kanthi rinci.
  • Kerja kanthi higienis sabisa awit dheweke sing ngurusi kopi.

Alat kerja barista

Alat kerja utama barista yaiku mesin kopi. Kanthi sampeyan bakal nyiyapake macem-macem spesialisasi kopi sing ana. Ing sawetara kasus, barista uga tanggung jawab kanggo nyiapake panganan, mula dheweke kudu duwe keahlian masak tartamtu. Kajaba iku, dheweke uga biasane ngurus komputer lan mesin kasir ing papan kasebut.

Pira regane barista?

A barista utamané bakal nindakake pakaryan ing kantin, sanajan dheweke uga bisa kerja ing restoran, hotel utawa bar. Minangka aturan umum, dheweke bakal kerja kanthi shift, kalebu bengi, preian lan akhir minggu.

Kaya kabeh jinis profesi, gaji bakal gumantung saka umur sampeyan lan ing ngendi sampeyan kerja. Saiki lantai barista kira-kira udakara 1.150 euro saben taun. Iki minangka gaji pokok, mula jam kerja ekstra sajrone sasi kudu ditambahake.

kursus-kanggo-karya-minangka-barista-in-gold-coast-1

Ngendi sinau dadi barista?

Saiki ora ana gelar khusus babagan profesi barista. Sampeyan bisa njupuk gelar ing pariwisata utawa gastronomy lan sinau sawetara kursus barista klebu ing gelar kuwi.

Sing paling disaranake dina iki yaiku njupuk kursus ing sawetara sekolah fokus ing seni barista utawa njupuk kursus online sing ditawakake ing internet. Ana uga pilihan otodidak lan latihan ing omah kanthi bantuan pembuat kopi lan alat sing ngidini sampeyan entuk kopi sing paling apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.