Kepiye carane dadi pilot pesawat

pilot

Ana akeh bocah sing pengin nalika isih cilik, supaya bisa ngatasi pesawat lan bisa mabur ing antarane mendhung. Terbang minangka kepinginan sing mesthi ana ing manungsa lan saiki bisa kawujud amarga gelar pilot pesawat.

Dadi pilot ngidini wong bisa kerja utawa dadi hobi sing gampang. Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal ngandhani syarat sing dibutuhake kanggo entuk lan fungsi sing diduweni pilot.

Syarat kanggo dadi pilot pesawat

Wong sing pengin mabur pesawat kudu memenuhi sawetara syarat miturut profil sing dibutuhake. Eyesight minangka faktor utama saliyane ngalami kondisi fisik sing apik. Duwe koordinasi sing apik ing antarane mripat lan tangan minangka elemen liyane sing kudu dadi pilot.

Aspek mental wong kasebut minangka elemen penting liyane nalika njupuk pesawat. Penting manawa pilot sing kepengin ngerti cara kerja kanthi tekanan, bisa tanggung jawab lan duwe katrampilan kepemimpinan. Dadi wong sing duwe kepribadian lan duwe hadiah nalika komunikasi karo wong liya, dheweke uga sarat dadi pilot pesawat.

Pelamar kudu lolos seri ujian lisensi penerbangan supaya bisa dadi pilot. Silabus kanggo ujian bisa ditliti ing akademi utawa ing universitas kasebut.

pilot

Apa fungsi pilot pesawat

Pilot pesawat duwe tanggung jawab gedhe kanggo ngontrol pesawat kanthi ngetutake sawetara pandhuan sing rinci ing ngisor iki:

  • Sadurunge njupuk pesawat, pilot kudu ngitung ramalan cuaca, peta rute lan yen bobot lan keseimbangan pesawat iku bener.
  • Sampeyan banjur kudu mriksa manawa kabeh kontrol ing pesawat dheweke makarya kanthi cara sing bener.
  • Sampeyan kudu nuruti prentah kontrol lalu lintas udhara lan saka kene nggawe pesawat kasebut diwiwiti. Ing wayahe kebangkrutan, dheweke uga kudu ngetutake kabeh instruksi pengontrol.
  • Sawise rampung penerbangan, pilot kudu nggawe laporan penerbangan dhewe kanggo ngrekam.

latihan pilot

Pira penghasilan pilot pesawat?

Ana sawetara faktor sing bakal pengaruhe nalika ngetung apa bathi pilot pesawat. Penting kanggo ngerti perusahaan sing digarap lan jam penerbangan sing bisa dikempalake sajrone sak wulan. Angka kasebut bakal beda-beda gumantung saka 90.000 euro saben wulan reged nganti 110.000 euro. Kanthi cara iki, rata-rata gaji kira-kira 6.000 euro reged saben wulan dipérang dadi udakara 14 pambayaran. Kaya sing sampeyan ngerteni, gaji pilot pesawat cukup dhuwur sanajan sejatine tanggung jawabe cukup dhuwur.

bidang

Sing kudu ditliti dadi pilot pesawat

Babagan panelitian, kudu diarani manawa pelamar duwe papat opsi gegayutan karo kapinterane sing ana nalika pilot pesawat. Biasane, wong kasebut wis kawangun ing akademi utawa universitas supaya entuk sawetara lisensi sing ditawakake. Papat cara dadi pilot pesawat kaya ing ngisor iki:

  • Gelar universitas ing Pilot Penerbangan lan Operasi Udara. Ing kasus iki, wong kasebut kudu dilatih udakara 4 taun, nutul topik sing ana gandhengane karo matématika lan aeronautika. Dheweke nglumpukake jam penerbangan ing simulator lan nindakake praktik nyata.
  • Lisensi PPL nuduhake pilot pribadi. Kanthi cara iki, wong kasebut bisa nindakake penerbangan santai lan dadi pilot bareng penerbangan non-komersial. Ana 100 jam pengajaran lan udakara 45 jam penerbangan.
  • Lisensi CPL bener nalika dadi pilot komersial. Kanggo ngakses lisensi kasebut, wong kasebut kudu duwe lisensi PPL lan 150 jam pesawat. Kanthi lisensi kaya ngono, sampeyan bisa dadi co-pilot pesawat komersial lan pilot pesawat komersial.
  • Lisensi ATPL menehi wong kemampuan dadi pilot Airline Transport. Iki kalebu latihan rong taun lan udakara 200 jam penerbangan. Kanggo dadi pilot, wong sing dimaksud kudu kerja dadi pilot lan nglumpukake udakara 1500 jam penerbangan.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.