Cara nggawe outline

Temokake cara nggawe garis gedhe

Ana akeh teknik sinau sing bisa digunakake. Penting, yen siswa melu nggawe outline sing apik. Yen ora, siswa sing ora duwe motivasi ora nemen nggunakake wektu nalika nindakake skema kasebut.

Sampeyan kudu ngerti apa skema lan carane nindakake nggunakake teknik iki ing pasinaon. Kajaba iku, sampeyan uga kudu golek papan sing cocog kanggo konsentrasi sing apik lan supaya bisa mbayar kabeh perhatian sing perlu kanggo subjek.

Kepiye nggawe outline?

Sinau nggawe garis besar kanthi gampang

Kanggo sinau

Penting banget kanggo duwe sawetara cathetan pungkasan kanggo mbantu kita mriksa dina sadurunge ujian. Alat panelitian iki mesthi penting, nanging luwih-luwih yen konten akeh. Kanthi cara iki, kita bisa ngeling-eling apa sing penting.

Skema, sing nglengkapi ringkesan tradisional, mbantu kita ngelingi informasi. Murid nggunakake kanggo mriksa sadurunge tanggal ujian sing bakal teka. Alat iki dadi fungsi praktis.

Carane bisa carane nggawe outline? Iki minangka sawetara indikasi sing bisa ditindakake:

  • Kaya sing wis dikomentari sadurunge, sampeyan kudu maca cathetan kaping pirang-pirang lan nggaris garis kasebut. Sampeyan uga luwih becik menehi cathetan ing wates.
  • Pilih judhul kanggo outline sing nemtokake tema utama kanthi sampurna.
  • Nemtokake bagean sing paling penting ing topik kasebut kanggo ngembangake informasi kanthi urutan sing jelas.
  • Ringkesake lan sintesis konten saben bagean. Yen sampeyan prelu, gunakake sawetara singkatan kanggo ngoptimalake ruang ing folio dadi luwih apik.
  • Link macem-macem konsep kanggo nggawe utas umum ing antarane ide utama lan data sekunder.
  • Yen pengin, sampeyan uga bisa nggunakake macem-macem warna kanggo mbedakake tema. Kanthi cara iki, diferensiasi iki mbantu sampeyan ngenali konten tartamtu.

Sawise ngrampungake proses iki, maneh garis gedhe kanggo mbenerake. Gunakake alat paneliten iki kanggo ditinjau. Penting banget yen wektu sinau kudu kualitas. Lan diagram mbantu sampeyan nggunakake paling menit kanggo investasi kanthi target akademik kanthi luwih apik.

Sinau ing perpustakaan
Artikel sing gegandhengan:
Trik sing paling apik kanggo ditliti

Ing Word utawa ing komputer

Sampeyan bisa nggunakake macem-macem sumber kanggo nggawe garis gedhe. Nggunakake potlot lan kertas ngidini sampeyan nindakake iki ing endi wae. Nanging sampeyan luwih seneng nggawe konten ing komputer. Yen ngono, sampeyan bisa nggunakake Word. Kepiye carane miwiti tugas iki? Klik langsung ing menu Tampilan, lan deleng opsi sing digabungake. Ing bagean iki, sampeyan bakal nemokake bagean Skema. Kanthi ngeklik, sampeyan bakal bisa ndeleng teks dokumen kanthi struktur iki.

Format visual diagram sing dikembangake kanthi cara iki ora kalebu serangkaian tombol utawa panah. Hubungan antarane ide utama lan sekunder langsung ditemokake dening organisasi ing level sing beda. Yen sampeyan wis ngeklik bagean Ndeleng lan bagean Outline ing Word, toolbar nyedhiyakake macem-macem sumber kanggo nggawe latihan. Struktur konten sekitar macem-macem level judhul.

Skema apik kanggo organisasi visual sing sampurna. Diwenehake kanthi cara sintetis, poin-poin utama sing luwih jero babagan topik utama. Kita wis komentar yen desain digawe ing Word nuduhake teks sing diatur ing macem-macem level. Nanging, program kasebut uga bisa nggabungake simbol tartamtu saka diagram kertas menyang nulis. Kanggo iku, Gawe dokumen anyar, klik ing menu Pasang lan priksa pilihan sing kasedhiya ing bagean Bentuk.

Kanthi ngeklik titik iki, sampeyan bisa ndeleng macem-macem desain panah blok, diagram aliran, garis lan bentuk dhasar liyane. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngatur skema kanthi macem-macem pratandha sing mbantu sampeyan nyusun informasi. Apa sing kedadeyan yen ukuran tombol utawa tandha liyane sing sampeyan pilih akeh banget papan ing dokumen? Sampeyan bisa nyetel tampilan iki kanggo menehi bentuk sing tepat.

Cara nggawe garis gedhe utawa kreatif

Skema sing cukup utawa kreatif bisa ditindakake kanthi gampang

Ing Latihan lan Studi, sampeyan menehi sawetara proposal lan rekomendasi kanggo entuk tujuan:

  • Kaping pisanan, prioritas apa sing sejatine penting: konten. Estetika skema nambah kanthi nyata nalika informasi disusun kanthi sampurna. Tegese, minangka akibat langsung saka persiapan sadurunge sing apik banget. Amarga, ing kasus kasebut, ana urutan visual sing nyambung poin-poin utama. Kanggo nambah kreativitas sajrone olahraga, disaranake sampeyan nggunakake sawetara draf sadurunge nemtokake rincian garis pungkasan. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nggawe koreksi, ngevaluasi alternatif, mbandhingake desain sing beda, ngenali sawetara perbaikan lan nyaring dokumen kanthi tliti rinci. Pengalaman praktis penting kanggo nggawe skema asli lan apik.
  • Gambar gambar ing jejere tembung penting kanggo ngiringi konsep nganggo gambar visual. Asring tujuan utama kanggo ngrampungake garis besar yaiku nggunakake minangka alat sinau kanggo nyemak isi ujian. Gabungan teks lan gambar sing cocog banget kanggo nambah memori visual lan ngerti informasi. Ora kanggo nggawe macem-macem gambar sing nglengkapi skema, nanging nggunakake kreatifitas iki kanthi sengaja kanggo negesake aspek-aspek sing menehi tingkat kesulitan sing luwih dhuwur. Apa tujuane nggambar? Mbusak informasi kasebut.
  • Pilihan typeface minangka aspek liyane sing kudu sampeyan jelasake ing realisasi skema komputer. Font sing dipilih kudu ndandani teks kanthi visual nanging, sanajan estetika relevan, jinis huruf ora dadi elemen utama garis gedhe. Sing penting banget yaiku isi lan apa sing diandharake. Sampeyan kudu eling supaya kreatifitas sejajar karo tujuan utama: kanggo nggampangake pangerten lan pangerten babagan subjek sing dianalisis. Contone, nggunakake macem-macem font ing garis gedhe bisa nggawe rasa lam lan swara visual.
  • Gunakake macem-macem warna kanggo nggawe skema sing apik. Goleki harmoni ing antarane nada sing dipilih. Banjur, pilih warna sing cocog karo latar mburi. Yen ora ana bedane sing jelas iki antarane nada dhewe lan latar mburi sing bakal digawe, mula bakal luwih angel maca.
  • Kekendelan. Garis gedhe sing apik bisa nggawe sintesis inti saka teks lengkap ing papan sing luwih cilik. Kanggo iki, luwih gampang kanggo ngenali tembung kunci sing dibaleni ing teks lan nggabungake ing teknik sinau kasebut. Baleni informasi lengkap lan busak tembung utawa frase sing ora nambah regane nyata. Mbuwang kabeh barang sing isih kari. Estetika garis gedhe bakal nambah nalika ana kajelasan sing luwih gedhe.
  • Ngatur format outline saka perspektif sampeyan. Nalika nggawe cathetan dhewe, gawe ringkesan utawa nggawe garis gedhe, sampeyan bakal sinau babagan subjek panelitian. Amarga iku, disaranake sampeyan, sanajan sampeyan bisa mriksa konten saka skema kolega liya, sampeyan melu elaborasi panjelasan dhewe. Ngatur skema nganggo font, format, warna utawa pratandha sing paling disenengi. Gunakake bahan kasebut kanggo mbantu sampeyan nambah pangerten babagan apa sing wis ditliti, amarga presentasi sing tliti.
  • Goleki inspirasi ing skema liyane sing bisa dadi conto.

Cekakipun, goleki keseimbangan antarane formulir lan konten kanggo nggawe skema kanthi estetika sing ati-ati.

Apa sing diarani skema

Skema minangka alat sing ngandhakake macem-macem konsep sing ana gandhengane karo utas umum. Menehi perwakilan visual saka subyek sing, disusun kanthi cara iki, diatur kanthi sampurna. Sintesis minangka kunci kanggo teknik sinau iki sing digunakake ing sekolah, ing institusi, ing universitas lan nalika siyap kanggo ujian umum. Wiwit, iki minangka salah sawijining bidang aplikasi sing digunakake media iki.

Skema uga bisa dadi pedoman kanggo ngetutake pituduh rencana tumindak. Contone, wirausaha bisa nggunakake referensi sing ditemtokake kanthi cara skematis kanggo nggawe rencana bisnis.

Nalika siswa nggunakake skema ing level akademik, dheweke nggandhengake alat iki karo topik sing diarani perwakilan iki. Mangkono, nalika nggawe link iki, bisa disintesis gagasan utama ing analisis iki. Kanggo nggawe outline sing apik, sadurunge, kudu diwaca kanthi tliti isi sing bakal diringkesake kanggo nganalisis, nggaris ngisor lan duwe ringkesan babagan kasebut.

Jinis skema

Ana macem-macem jinis skema

Pilih jinis garis gedhe sing mbantu sampeyan maneh kanthi luwih apik. Yaiku, saka kabeh format sing kasedhiya, sampeyan bisa uga luwih milih salah sawijining format.

Panah

Iki link sing dipilih nuduhake hubungan antarane poin kasebut sing kalebu bagean saka eksposisi iki dijelasake kanthi skematis. Ing kasus iki, siji ide nyambung karo ide liyane liwat panah sing dadi link. Salah sawijining kaluwihan format iki yaiku gampang banget lan, ing wektu sing padha, kanthi jelas njlentrehake informasi.

Tesis utama dikuwatake kanthi argumentasi ide sekunder. Panganggone panah ngidini sampeyan nggawe ide awal kanthi data anyar sing ana gandhengane kanthi sampurna. Sajrone review, sampeyan bisa kanthi gampang ndeleng posisi sing ana ing saben diagram ing diagram lan apa hubungane karo konteks. Sampeyan mung kudu ngetutake arah panah kanggo mangsuli pitakon babagan iki.

Saka tombol

Apa sampeyan luwih seneng nggunakake format alternatif kanggo pilihan pisanan sing kasebut ing ndhuwur? Intine, skema utamane meh padha karo sing sadurunge. Nanging, sampeyan nggunakake sumber sing beda kanggo nyedhiyakake sesambungan ing antarane ide sing beda. Ing kasus iki, kurung kurung minangka bagean saka representasi visual iki. Sanajan jinis outline iki minangka salah sawijining sing paling jelas, bisa uga ora ana yen isi sing bakal dirangkum akeh banget. Perwakilan kasebut entuk kerumitan sing luwih gedhe nalika nerangake bagean sing beda-beda.

Skema horisontal utawa vertikal

Ing diagram sampeyan bisa ndeleng macem-macem ramuan saka ide awal. Nanging jinis perwakilan uga bisa dibedakake kanthi cara data kabentuk. Nulis ide kanthi vertikal utawa horisontal minangka sawetara pilihan sing paling umum. Mula saka iku pengaruhe pengaruhe maca. Gumantung saka jinis skema, wacan kasebut ditindakake ing sisih ndhuwur kaca mudhun utawa, kosok baline, saka kiwa menyang tengen.

Skema kolom

Garis besar minangka alat pasinaon, mula instrumen kasebut nduweni tujuan praktis. Sampeyan luwih gampang milih format sing gampang kanggo fokus karo sing penting: ngerti subyek. Ya, skema iki yaiku klompok sing nglumpukake data ing sawetara kolom sing dibedakake kanthi sampurna. Saben wong nglumpukake ide ing utas umum. Nanging, sabanjure, saben kolom gegandhengan karo liyane.

Skema abjad

Jinis skema iki, tinimbang nggunakake tombol utawa panah kanggo ngubungake ide sing beda, nggunakake huruf abjad. Huruf gedhe digunakake kanggo nyorot ide utama. Kosok baline, huruf cilik ngenalake data sekunder.

Skema angka

Kabeh skema sing diarani saiki duwe ciri khas dhewe, nanging intine identik. Tujuan perwakilan iki yaiku supaya informasi kanthi jelas. Dadi, ana macem-macem cara kanggo ngatur data kasebut: angka ngidini sampeyan nglumpukake macem-macem istilah, nggawe bagean lan nyusun saben konten. Jinis enumerasi iki gampang banget.

Gabungan: aksara lan nomer

Iki minangka jinis skema sing ora nggunakake siji jinis bahan, nanging jumlah saka loro sing dijelasake ing ndhuwur: nomer lan huruf abjad. Sanajan sampeyan bisa njupuk inspirasi saka conto sing wis diterangake sadurunge kanggo nggawe outline sing apik saka format sing mung nggunakake siji jinis tandha sampeyan bisa kanthi visual nambah latihan kanthi jumlah rong bahan kaya iki, amarga huruf lan angka kasebut saling nglengkapi.

Gagasan sing ana ing outline bisa ditampilake kanthi runtut. Nanging ana uga skema sing nggambarake level hirarki ing antarane konsep. Kanthi cara iki, siji informasi luwih relevan tinimbang liyane. Lan iki dibayangke kanthi cara ngatur informasi.

Kaya positif yen sampeyan sinau lan mriksa topik ujian sing bakal teka saka cathetan sampeyan dhewe, disaranake uga nggawe diagram sampeyan dhewe. Kanggo iku, pilih format sing migunani lan jelas kanggo sampeyan.

Napa skema

Sawetara wong nganggep olahraga iki mboseni, nanging penting banget supaya ora kliwat langkah iki. Garis gedhe mbantu sampeyan ngatur informasi lan ngatur supaya bisa diatur. Kajaba iku, struktur sing dipesen iki nggampangake pangerten babagan konten sing dianalisis. Kabeh data, disambung kanthi sampurna, bisa dingerteni ing konteks skema sing apik.

Alat iki mbantu sampeyan sinau kanthi tertib. Lan kanthi ngetutake saben langkah, sampeyan bakal sinau konsep luwih dhisik.

Urutan panliten kanggo nggawe diagram

Kanggo nindakake pasinaon sing apik sampeyan kudu ngerti supaya skema kasebut bakal entuk papan nomer lima. Sawise negesake outline, konten paneliten kudu dingerteni kanthi apik. Kanthi cara iki, bisa digawe garis gedhe sing bisa nyedhiyakake ide-ide utama sing bakal disorot lan uga diprentah supaya luwih ngelingi konsep kasebut.

Urutan panliten kanggo nggawe diagram yaiku:

  1. Maca cepet. Kaping pisanan, priksa pratinjau cepet teks sinau kanggo nemokake topik utama. Kanthi cara iki, sampeyan entuk kontak pisanan karo obyek panelitian.
  2. Dibagi konten kasebut ing bagean kanggo fokus ing bagean sing nggawe topik.
  3. Maca lan mahami teks. Ing tahap iki, waca teks kanthi tliti kanggo ngerti pesen kasebut. Tulis konsep sing luwih rumit kanggo sampeyan golek artine ing kamus. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngerti kabeh teks kanthi luwih jelas.
  4. Garisake ide-ide utama. Underlining perlu sadurunge nggawe garis gedhe. Garis ing ngisor iki mbantu sampeyan milih ide utama lan bisa mbuwang ide sing ora cocog karo kita. Thanks kanggo garis ngisor, sampeyan bisa ngatur konten sing luwih apik kanggo sinau.
  5. Skema kasebut. Skema kasebut penting supaya bisa nindakake pasinaon sing sukses. Ing tahap iki, atur gagasan utama sing wis digarisake ing teks. Kanthi cara iki, sampeyan bisa menehi pesen supaya bisa nggambarake lan ngerti isine.
  6. Garis gedhe nglengkapi informasi ing teks. Tambah sintesis lan kajelasan. Gunakake alat iki kanggo nemokake konsep sing paling rumit.
  7. Tinjauan. Gunakake sumber iki kanggo mriksa konten ujian sing bakal teka.

Kanthi cara iki, sajrone proses panliten iki, sampeyan uga bakal bisa mriksa aspek apa sing kudu dikuwatake.

Kualitas vs jumlah sinau

Wong sing sinau ing sembarang tahap akademik kudu menehi prioritas kualitas ing wektu sinau. Yaiku, luwih becik sinau kurang wektu ana ing ngarepe buku nganti pirang-pirang jam, nanging tanpa njupuk kauntungan saka ruang sementara iki. Manajemen wektu kudu ditingkatake kanggo nggayuh tujuan sing dikarepake.

Mulane, motivasi penting kanggo sinau lan nggawe diagram. Fokus karo target utama sampeyan kanggo nggawe outline sing jelas lan tertib.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

11 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Atreyu ngandika

    wangsulan sing apik banget kanggo pitakon sing meh angel, kabeh kalebu isi sing apik, ringkesan lan konteks sing ana, tetep langsung, aja nganti luwih gampang digawe gampang banget, ora ana rasa seneng lan seneng !! !

  2.   PALOMA BELEN EYEBROWS ngandika

    Aku seneng INTERNWET NANGGO OPSI SKIM LEBIH LANJUT

  3.   Jenni ngandika

    Luwih becik nerangake babagan topik kasebut

  4.   83l3n ngandika

    Aku pengin sampeyan menehi conto liyane diagram, carane nggawe.

  5.   MJ kasta ngandika

    Matur suwun, nanging aku pengin informasi luwih lengkap, isih ana sangsi…. !!!!

  6.   mutiara ngandika

    Aku pengin dheweke menehi informasi luwih lengkap babagan topik kasebut, dadi luwih dingerteni .ok.

  7.   yajaira guadalupe ngandika

    Maksudku, apa sing salah karo dheweke! sing pengin aku menehi akeh informasi, isih ana sangsi babagan masalah iki. nggih

  8.   Pendhudhuk universitas ngandika

    Artikel sing dituduhake karo kita babagan cara nggawe utawa nggawe skema sing mbantu kita sinau utawa konsentrasi luwih apik banget, sing utama yaiku disiplin nalika nggawe skema amarga ora ana gunane yen duwe skema sing apik yen ora ngetrapake lan tututi kanthi tembung kriya

  9.   Eva ngandika

    Ora jelas kanggo aku, carane ngembangake, angel banget supaya entuk sithik

  10.   Panco ngandika

    Pancen apik tenan

  11.   Awela sampeyan nganggo sikil ngandika

    Aku seneng nepe mentah