Cara dadi kontrol lalu lintas udara ing Spanyol

Artikel dina iki dirancang kanggo wong-wong sing pengin dadi pengontrol lalu lintas udara ing negara kita, Spanyol. Ing ngisor iki kita nerangake apa sing kalebu proses, persyaratan sing dijaluk siswa lan latihan sing bakal ditampa.

Langkah 1: Latihan

Sapa wae sing pengin dadi pengendali lalu lintas udhara kudu miwiti proses latihan dhasar, sing diakoni panguwasa penerbangan sipil. Yen siswa lulus, lan uga memenuhi syarat sing dijaluk (kita ringkesake ing ngisor iki) saliyane lulus ujian medis sing cocog, siswa bakal nampa lisensi kontrol siswa sing diterbitake AESA.

Nanging apa bakal dadi formasi iki?

Latihan iki ana gandhengane langsung karo posisi sing bakal ditindakake minangka pengontrol lalu lintas udara. Ana telung zona kerja: menara, pendekatan lan wilayah.

Kursus kasebut dipérang dadi rong bagéan:

  • Dhisikan dhasar: umum kanggo kabeh pengontrol.
  • Kualifikasi awal: gumantung karo layanan sing sampeyan lakoni, kaya sing wis kasebut sadurunge.

Langkah 2: Temokake syarat

Sadurunge latihan, goleki manawa sampeyan wis memenuhi syarat ing ngisor iki sing dibutuhake nalika mlebu:

  • Duwe paling ora umur 18 taun (Kanggo entuk lisensi kasebut minangka pengontrol lalu lintas udara, sampeyan mesthine wis umur 21 taun, sanajan AESA bisa uga menehi lisensi kasebut yen kabeh latihan wis rampung).
  • Dadi ing duwe gelar Sarjana utawa pelatihan sing ngidini akses menyang universitas utawa sing padha karo.
  • Nduduhake dening a sertifikat sing sah sing nduweni level kompetensi linguistik ing basa Spanyol lan Inggris dibutuhake.
  • Dadi duweke a sertifikat medis sing sah lan dipeksa, diterbitake dening pusat medis utawa pemeriksa medis sing sah dening AESA, sesuai karo syarat sing diadopsi dening Eurocontrol kanggo sertifikat medis kelas 3 Eropa.

Sawise ngerti kabeh kanthi rinci, apa sampeyan pengin terus dadi pengontrol lalu lintas udhara? Terusake yen ngimpi sampeyan!


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.