Rencana wektu sinau

Penting kanggo ngrancang sinau kanthi apik

Rencanakake wektu sinau nggawe sinau luwih gampang. Sinau kanthi cara sing produktif bakal dadi jaminan sukses kanggo nggayuh tujuan ing konteks pendidikan apa wae. Jadwal iki uga penting sajrone oposisi.

Dadi, yen sampeyan pengin sinau ngatur pasinaon kanthi cara sing paling apik, mula bakal dijlentrehake carane sampeyan bisa nggayuh.

Apa organisasi ing panliten kasebut?

Kebiasaan sing ditindakake siswa liwat prilaku proaktif iki. Siswa entuk macem-macem tujuan pendhidhikan ing saben kursus. Sampeyan kudu siyap nggayuh saben tujuan. Lan kemampuan organisasi iki nawakake cara praktis kanggo maju ing proses kasebut. Siswa ngrancang rencana aksi sing nuduhake ramalan tugas sing sampurna kontekstual ing tanggalan.

Saben tumindak ngasilake konsekuensi ing lingkungan akademik. Yen perencanaan dilebokake ing rutinitas siswa, asil bakal ditambah. Kosok baline, nalika improvisasi asring ana ing proses iki, mula risikone siswa entuk dina sadurunge ujian tanpa mriksa isi wis saya gedhe.

Kepiye cara ngatur sinau lan wektu kerja?

Sampeyan bisa ngrancang sinau kanggo entuk asil

Manajemen wektu dadi luwih rumit nalika ana sing sinau lan kerja. Nanging, conto saka wong-wong sing wis ngalami pengalaman iki nuduhake manawa sing paling penting dudu jam-jam dhewe, nanging nggunakake kanthi efektif. Kepiye cara ngatur wektu sinau yen sampeyan kerja?

  • Goleki kompatibilitas ing antarane kaloro pesawat sajrone sampeyan urip. Pakaryan akhir minggu, sing sampeyan temokake liwat bank kerja universitas, bisa ditambah karo mlebu kelas. Kajaba, yen sampeyan kerja full-time, sampeyan luwih seneng golek gelar online kanthi pusat khusus. Saliyane, latihan campuran minangka modalitas sing kudu dipikirake.
  • Nggawe urutan prioritas. Wektu diwatesi lan, ing tahap iki, makarya lan sinau dadi papan penting ing urip sampeyan. Sampeyan uga kudu ngaso lan nikmati wektu luang. Nanging, kanthi nggawe prioritas prioritas sing realistis, sampeyan bisa nggawe kesimpulan yen saiki sampeyan kudu menehi sawetara aspek tartamtu ing latar mburi supaya luwih fokus ing sinau.
  • Takon kanca sakelas liyane kanggo cathetan yen sampeyan ora bisa mlebu kelas. Iki minangka kedadeyan sing kedadeyan nalika ana wong sing kerja lan sinau bareng.
  • Setel target sing cocog karo kahanan sampeyan. Sampeyan bisa uga kudu luwih akeh wektu kanggo lulus kursus. Sing penting maju: tetep fokus karo target lan ndaftar ing subyek sing luwih sithik yen prelu.
  • Nyuda wektu sing sampeyan lakoni ing TV, ponsel utawa teknologi. Menit sing sampeyan entuk, sampeyan bisa nandur modal kanggo sinau utawa prakara liyane.
  • Atur ruang sinau sampeyan. Dekorasi lingkungan sing nyaman karo meja sing ana ing kamar sing padhang. Tambah prabot panyimpenan kanggo ngatur buku, cathetan lan kabeh bahan. Pangaturan wektu minangka ekspresi tertib. Pesenan iki entuk wujud visual kanthi dekorasi lingkungan sing kepenak banget.

Kepiye cara ngatur wektu sinau ing universitas?

Sabanjure, ing Latihan lan Studi, kita menehi enem tips sing bisa dadi pandhuan:

  • Organisasi jadwal sinau. Coba njaga konsistensi sajrone mlebu kelas. Nanging, Kajaba iku, gawe tanggalan kanthi wektu sing dibutuhake kanggo mriksa saben subyek. Luangake jam luwih akeh kanggo subjek sing luwih rumit kanggo sampeyan.
  • Teknik sinau, perencanaan lan distribusi wektu. Contone, gunakake agenda kanggo nulis informasi sing paling relevan saka rutinitas akademik sampeyan. Kanthi cara sing padha, gunakake teknik sinau supaya luwih gampang sinau isine: garis ngisor, garis gedhe, ringkesan, ing aturan mnemonik, peta konsep lan flashcards minangka alat praktis.
  • Tujuan minggon. Salah sawijining kesalahan umum yaiku nundha kanggo wektu liyane masalah sing ora dianggep penting banget sajrone jangka pendek. Nanging, ana premis dhasar sing ana gandhengane karo topik iki: organisasi sing apik diwiwiti kanthi nggayuh tujuan mingguan.
  • Tingkat kesulitan isi. Ana macem-macem pendekatan sing bisa digunakake kanggo ngrancang strategi supaya luwih fokus. Contone, bisa miwiti dina kanthi sinau subyek sing luwih angel banjur dilanjutake karo sing luwih gampang. Nanging sampeyan uga bisa nemtokake kriteria sing ngelawan. Sing paling penting yaiku sampeyan ngetutake skrip sing mbantu sampeyan fokus luwih apik.
  • Aja gangguan. Contone, yen sampeyan menyang perpustakaan kanggo sinau, coba pilih kursi ing wilayah sing kurang saka wong sing pass. Kanthi cara sing padha, goleki ing meja apa sing sampeyan butuhake kanthi objektif ing wektu kasebut. Pateni ponsel lan fokus ing obyek sing ditliti.

Nindakake apa sing wis direncanakake ing agenda sampeyan. Perencanaan tetep ana ing kerangka teori yen sampeyan ora nate praktek mengko. Motivasi dhewe karo hadiah cilik sajrone minggu. Ngenali apa momen sing paling disenengi. Bayangake wektu kesenengan minangka hadiah sing bakal sampeyan lakoni kanthi semangat yen sampeyan sadurunge entuk target sing wis ditemtokake. Contone, istirahat sedhela minangka dorongan motivasi sawise konsentrasi maksimal.

Kepiye wektu direncanakake?

Wektu sinau kudu produktif

Nyatane, kanthi nyata, dudu properti sing bisa cocog kanggo panggunaan tartamtu. Minangka siswa, sampeyan ora ngerti kabeh rincian sing bakal kedadeyan sajrone seminggu. Nanging ya sampeyan bisa nggawe ramalan perkiraan wektu kasebut liwat antisipasi iki. Intine, kunci kanggo ngrancang. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nggawe apa sing wis diprogram. Supaya proyek bisa urip, sampeyan kudu nggawe prekara sing bisa ditindakake saiki. Yaiku, pangembangan rencana kasebut mung gumantung karo sampeyan.

Kontrol wektu sinau penting kanggo nambah organisasi. Disaranake uga sampeyan supaya nglacak prestasi. Kanthi cara iki, sampeyan ora mung menehi evolusi dhewe menyang perspektif sajrone kursus, nanging sampeyan uga motivasi kanggo terus maju ing dalan iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.