Oposisi Kehakiman

Nalika mikir babagan kerja ing macem-macem posisi Administrasi Kehakiman, kita kudu nggunakake sawetara oposisi kaadilan. Antarane, kita nemokake telung posisi sing kudu dipikirake lan saiki bakal ngobrol karo sampeyan kanthi jero, supaya sampeyan bisa nyiyapake ujian kanthi cara sing paling apik.

Pertentangan agenda keadilan

Kanggo Manajemen Prosedur

Manajemen prosedural - Giliran gratis
Manajemen prosedur shift gratis Paket Buku

Kalebu silabus, tes, asumsi praktis, ujian mock lan akses menyang sumber daya online gratis.
Tuku>

Agendas

Tuku Vol. Aku>
Tuku Vol II>
Tuku Vol. III>

test
Tuku Vol. Aku>
Tuku Vol II>

Sumber daya liyane
Ujian Mock>
Asumsi Praktis>
Kursus online>

Manajemen prosedur - Promosi internal
Promosi internal manajemen prosedural Paket Buku

Kalebu silabus, tes, asumsi praktis, ujian mock lan akses menyang sumber daya online gratis.
Tuku>

Agendas
Tuku Vol. Aku>
Tuku Vol II>

Sumber daya liyane
Ujian Mock>
Tes>
Kursus online>

Kanggo Pangolahan Prosedur

Pangolahan prosedural - Giliran gratis
Pemrosesan proses Giliran gratis Paket Buku

Kalebu silabus, tes, asumsi praktis, ujian mock lan akses menyang sumber daya online gratis.
Tuku>

Agendas

Tuku Vol. Aku>
Tuku Vol II>

Sumber daya liyane

Ujian Mock>
Asumsi Praktis>
Tes>
Kursus online>

Pangolahan prosedural - Promosi internal
Proses prosedur promosi internal Paket Buku

Kalebu silabus, tes, asumsi praktis, ujian mock lan akses menyang sumber daya online gratis.
Tuku>

Agendas
Tuku Vol. Aku>
Tuku Vol II>

Sumber daya liyane
Ujian Mock>
Tes>
Kursus online>

Kanggo Bantuan Hukum

Bantuan yudisial
Agenda bantuan hukum Paket Buku

Kalebu silabus, tes, asumsi praktis, ujian mock lan akses menyang sumber daya online gratis.
Tuku>

Agendas

Tuku Vol. Aku>
Tuku Vol II>

Sumber daya liyane

Ujian Mock>
Asumsi Praktis>
Tes>
Kursus online>

Badan Manajemen Prosedur lan Administratif

Pejabat keadilan

Syarat

Iki oposisi kagolong Grup A2Dadi, kanggo bisa nyedhiyakake sampeyan dhewe, sampeyan butuh Diploma, Teknik Teknis utawa sing padha. Kajaba iku, sampeyan kudu luwih saka 18 taun, kanthi kewarganegaraan Spanyol, ora didiskualifikasi kanggo nindakake fungsi uga ora duwe rekaman.

Telpon

Jumlah papan wis akeh kanggo ujian yudisial. Dadi ora mung fokus ing awak Manajemen Prosedural, nanging liyane. Ing taun 2016, jumlah papan sing akeh banget dipikolehi, lan ing 2017 luwih saka 3.500. Nalika taun 2018 3.593 ditawani. Ketoke, kabar apik yaiku papan-papane bakal akeh. Dadi ing wiwitan taun 2019, bakal ana panggilan anyar, kanthi cathetan papan.

Diperkirakan sing ujian kasebut ditindakake ing pertengahan taun 2019, kaya sing kedadeyan ing taun-taun sadurunge. Sejatine kabeh data kasebut kanthi wujud tokoh kalebu telung badan utama oposisi yudisial. Amarga ing Manajemen Prosedur, papan-papane mudhun sithik. Saka kabeh wong, mung 506 wong sing dipanggil. Saiki mung ngenteni panggilan anyar sing bisa ditemokake ing situs web Menteri Kehakiman.

Agenda

Bagean I: Ukum konstitusi, hak-hak dhasar lan organisasi Negara.

  • Topik 1: Konstitusi Spanyol taun 1978.
  • Topik 2: Hak kesetaraan lan non-diskriminasi. Langkah-langkah proteksi tumrap panganiaya jender.
  • Topik 3: Pamrentahan lan Administrasi.
  • Topik 4: Organisasi wilayah negara.
  • Topik 5: Uni Eropa.

Bagean II: Organisasi lan struktur yudikatif.

  • Topik 6: Hakim Pengadilan
  • Topik 7: Organisasi lan yurisdiksi pengadilan lan tribunal I.
  • Topik 8: Organisasi lan yurisdiksi pengadilan lan tribunal II.
  • Topik 9: Keadilan Perdamaian.
  • Topik 10: Hak warga sadurunge keadilan.
  • Topik 11: Modernisasi kantor yudisial: kantor yudisial anyar.
  • Topik 12: Sekretaris yudisial.
  • Topik 13: Badan pegawai negeri ing layanan Administrasi Kehakiman.
  • Topik 14: Korps Umum I
  • Topik 15: Korps Umum II.
  • Topik 16: Merdika bebas. Hak mogok. Kesehatan lan pencegahan risiko kerja.

 Bagean III: Proses ukum

  1. A) Aturan umum kanggo kabeh proses sipil.
  • Topik 17: Pitakon umum babagan proses sipil I
  • Topik 18: Pitakon umum babagan proses sipil II
  • Topik 19: Yurisdiksi lan yurisdiksi.
  • Topik 20: Papan lan wekdal proses ukum.
  • Topik 21: Tumindake prosedur hakim lan petugas pengadilan.
  • Topik 22: Tumindak komunikasi karo pengadilan lan panguwasa liyane.
  • Topik 23: Tumindak komunikasi kanggo pihak lan peserta liyane ing proses kasebut.
  • Topik 24: File judial lan dokumentasi.
  1. B) Prosedur sipil
  • Topik 25: Prosedur deklaratif ing Hukum Prosedur Sipil.
  • Topik 26: Sidhang biasa.
  • Topik 27: Pengadilan lisan.
  • Topik 28: Proses khusus I: Prosedur divisi yudisial aset.
  • Topik 29: Proses khusus II: Pesenan kanggo proses pambayaran lan pangadilan pertukaran.
  • Topik 30: Proses krama lan kelase. Proses kanggo ketidakmampuan wong.
  • Topik 31: Prosedur yurisdiksi sukarela.
  • Topik 32: Sumber daya.
  • Topik 33: Sumber daya luar biasa.
  • Topik 34: Eksekusi paksa
  • Topik 35: Pelaksanaane moneter
  • Topik 36: Prosedur penegakan.
  • Topik 37: Eksekusi non-moneter.
  • Topik 38: Tindakan pancegahan.
  • Topik 39: Biaya lan biaya prosedur.
  1. C) Registri Sipil
  • Topik 40: Registri Sipil I
  • Topik 41: Registrasi Sipil II
  • Topik 42: Registrasi Sipil III
  1. D) Prosedur pidana
  • Topik 43: Sistem prosedural pidana
  • Topik 44: Partai proses kriminal.
  • Topik 45: Ringkesan.
  • Topik 46: Tindakan pancegahan.
  • Topik 47: Periode penengah.
  • Topik 48: Buktine.
  • Topik 49: Prosedur sing disingkat.
  • Topik 50: Prosedur penuntutan pidana kanthi cepet.
  • Topik 51: Proses sadurunge pengadilan juri.
  • Topik 52: Perlindhungan yudisial sadurunge pengadilan kekerasan tumrap wanita
  • Topik 53: Prosedur tanggung jawab pidana bocah cilik.
  • Topik 54: Proses pangadilan kanggo tindak pidana suntingan.
  • Topik 55: Sistem banding umum ing proses pidana.
  • Topik 56: Ngukum ukuman pidana.
  1. E) Prosedur kontroversial-administratif lan tenaga kerja
  • Topik 57: Mréntahaké kontroversial-administratif I: Organisasi yurisdiksi.
  • Topik 58: Mréntahaké kontroversial-administratif II: Kapabilitas prosedur, legitimisasi, perwakilan lan pertahanan. Tumindak sing tantangan.
  • Topik 59: Banding-administratif mbantah III: Proses pambuka, ngajokake banding lan pratelan file kasebut. Lokasi terdakwa lan ngakoni banding kasebut.
  • Topik 60: Bandhing-administratif banding IV: Panjaluk lan wangsulan. Tes, tampilan lan kesimpulan. Ukara.
  • Topik 61: Prosedur sing disingkat ing lapangan administratif sing kontroversial.
  • Topik 62: Sumber daya ing proses kontroversial-administratif.
  • Topik 63: Prosedur khusus.
  • Topik 64: Pranata umum kanggo prosedur administratif-kontroversial. 
  1. F) Prosedur kontroversial-administratif lan tenaga kerja 
  • Topik 65: Proses pegawe.
  • Topik 66: Nyingkiri proses kasebut.
  • Topik 67: Proses khusus.
  1. G) Peraturan hukum komersial 
  • Topik 68: Kontes saka kreditor. 

review

  • Olahraga pisanan: Iki minangka kuesioner pilihan kaping pirang-pirang, kanthi 100 soal ditambah 4 soal cadangan. Skor minimal 50 poin lan wektu tes 90 menit.
  • Olahraga kaloro: Iki minangka kasus praktis (sadurunge dadi latihan kaping telu). Gunggunge 22 pitakon, ing endi skor minimal sing bakal lolos 20 poin lan iki mung 45 menit.
  • Olahraga kaping telu: Nulis teks, ing kono kita kudu nulis babagan rong topik sing dipilih dening Pengadilan. Skor minimal 50 poin kanggo lulus tes iki. Kita bakal duwe 4 jam kanggo ngrampungake.

Yen sampeyan milih promosi internal, mula mung bakal ana rong latihan tinimbang telu.

  • Olahraga dhisik: Pilihan kaping pirang-pirang kanthi 50 pitakonan. Tes iki suwene 60 menit lan skor maksimal yaiku 100 poin.
  • Olahraga kaloro: 10 pitakon kanggo mangsuli babagan kasus praktis. Skor maksimal 50 poin lan wektu kanggo nindakake, 60 menit.

Sawise tahapan posisi, kontes tahap kapindho digayuh, mula dietung dietung. Gelar ukum nambah 15 poin, kursus hukum nganti 29 jam, nambah 3 poin maneh. Dene yen kursus kasebut saka 30 nganti 59 jam, mula bakal ditambahake 5 poin kanggo sampeyan. Pungkasane, yen luwih saka 60 jam, mula poin kasebut bakal nganti 8. Basa ing level B1 utawa B2 minangka siji poin maneh. Rong poin yen sampeyan duwe C1 utawa C2.

Fungsi lan gaji pejabat Manajemen Prosedur lan Administratif

Antarane fungsi sing disorot:

  • Siapke cathetan referensi utawa ringkesan mobil
  • Pangolahan prosedur.
  • Mlebu lan negesake penampilan

Nalika nyebutake gaji, kudu diarani yen bisa gumantung karo posisi kerja tartamtu, sanajan ing Administrasi Kehakiman. Nanging jumlah reged saben wulan udakara 2.000 euro lan 2.800 euro. 

Oposisi kanggo Proses Proses

Pangolahan prosedural

Syarat

Ing kasus iki, kanggo ujian kanggo ngolah pribadi, diwajibake gelar sekolah tinggi utawa sing padha lan umure luwih saka 18 taun. Kaya sing kedadeyan ing syarat-syarat kanggo Oposisi Manajemen Prosedur.

Agenda

Aku bagean Organisasi

  • Topik 1: Konstitusi Spanyol taun 1978
  • Topik 2: Hak kesetaraan lan non-diskriminasi adhedhasar jinis. Langkah-langkah perlindungan nglawan kekerasan gender.
  • Topik 3: Pamrentahan lan administrasi.
  • Topik 4: Organisasi teritorial negara ing konstitusi.
  • Topik 5: Uni Eropa.
  • Topik 6: Kekuwatan pengacara.
  • Topik 7: Organisasi lan ukum pengadilan lan pengadilan I.
  • Topik 8: Organisasi lan kompetensi pengadilan lan tribunal II.
  • Topik 9: Hak warga sadurunge keadilan.
  • Topik 10: Modernisasi kantor yudisial: Kantor yudisial anyar.
  • Topik 11: Sekretaris yudisial.
  • Topik 12: Badan PNS nalika dinas administrasi keadilan.
  • Topik 13: Badan umum I
  • Topik 14: Badan umum II.
  • Topik 15: Merdika bebas. Hak mogok. Kesehatan lan pencegahan risiko kerja.

II Bagéyan ukum prosedural

  • Topik 16: Prosedur deklaratif ing hukum prosedur sipil: Pengadilan biasa lan lisan.
  • Topik 17: Prosedur penegakan ing hukum prosedur sipil.
  • Topik 18: Proses khusus ing ukum tata cara sipil.
  • Topik 19: Ukur sukarela.
  • Topik 20: Proses pidana I: Biasa, disingkat lan juri.
  • Topik 21: Proses pidana II: Nyoba tindak pidana singkat, uji coba cepet lan eksekusi.
  • Topik 22: Banding-administratif sing mbantah: Prosedur biasa, disingkat lan khusus.
  • Topik 23: Proses tenaga kerja: Prosedur biasa, kanggo proses PHK lan Sosial.
  • Topik 24: Sumber daya.
  • Topik 25: Papan lan wekdal proses ukum.Topik 26: Tumindak tata cara hakim lan petugas pengadilan.
  • Topik 27: Tumindak komunikasi karo pengadilan lan panguwasa liyane.
  • Topik 28: Tumindak komunikasi kanggo pihak lan peserta liyane ing proses kasebut.
  • Topik 29: Registri Sipil I
  • Topik 30: Registrasi Sipil II
  • Topik 31: File judial lan dokumentasi.

Telpon

Kita ngerti manawa luwih saka 2.000 panggonan ditawani kanggo diadili. Nanging sing tepat kanggo awak iki, proses pamrosesan, mung tekan udakara 800 papan. Saka kabeh, 56 duwe macem-macem titik distribusi wilayah.

review:

Olahraga dhisik

  • Bagian I: Angket pilihan akeh kanthi 104 soal. Kanthi 4 bakal cadangan. Bagéan iki suwene 75 menit lan diklasifikasikake saka 0 nganti 100 poin. Wangsulan sing bener nambahake 1 poin, dene jawaban sing salah nambah 0,25. Elinga yen sing durung dijawab ora ngetung.
  • Bagian II: 22 macem-macem pitakon babagan kasus praktis. Tes iki suwene 45 menit lan klasifikasine antara 0 nganti 40 poin. Saben jawaban sing bener bakal nambah 2 poin, jawaban sing salah nyuda 0,50 poin. Nalika sing durung dijawab, bakal 0,25 poin. Kanggo lulus tes iki, sampeyan butuh 20 poin. Yen ora, sampeyan ora bakal bisa nerusake latihan sabanjure utawa bagean ujian.

Olahraga kaloro

Babagan nulis teks ing Word. Kacepetan lan format uga dihargai. Sampeyan duwe 15 menit kanggo nindakake bagean iki. Skor sampeyan bakal dadi 30 poin.

Promosi internal

ing papan sing kasedhiya kanggo promosi internal oposisi kanggo proses prosedural lagi bocah cilik. Kita duwe 219 panggonan, sing disebarake ing macem-macem komunitas otonom. Kanggo ngakses promosi internal uga ana sawetara syarat:

  • Entuk gelar sarjana utawa teknis.
  • Dadi pegawai negeri karir korps bantuan yudisial.
  • Akreditasi senioritas udakara rong taun, minangka pegawai negeri, interim utawa pengganti.

Ujian kanggo promosi internal kalebu rong latihan:

  • Olahraga dhisik: 50 macem-macem pitakon pilihan. Sampeyan bakal duwe 60 menit kanggo ngrampungake bagean iki. Saben wangsulan sing bener nambahake rong poin, lan jawaban sing salah nyuda 0,5 poin.
  • Olahraga kaloro: Puter teks ing Microsoft Word ing komputer. Tes iki suwene 15 menit. Apa regane? Format uga kacepetan nulis lan pangembangan.

Kanggo skor pungkasan, jumlah latihan kasebut bakal digawe. Nanging kudu dipikirake manawa senioritas ing posisi sing bakal dicekel bakal dihargai, uga kualifikasi utawa kursus sing disetujoni.

Fungsi sing kudu ditindakake kanggo awak Prosedur Prosedur

  • Preparasi menit, uga kabar utawa proses.
  • Cathet korespondensi.
  • Ngolah macem-macem prekara utawa janjian.

Salary

Kaya badan oposisi liyane, gaji pungkasan mesthi beda-beda. Nanging kudu diarani yen gaji reged lan saben wulan bisa udakara udakara 1800/2400 euro.

Oposisi kanggo asisten yudisial

Siapke ujian kompetitif

Syarat

Ing kasus iki kita ngadhepi a kompetisi klompok C2. Pramila kanggo ngakses, kita kudu lulusan sekolah utawa kualifikasi sing padha. Kanthi cara sing padha karo sing sadurunge, sampeyan kudu umure 18 taun lan duwe kewarganegaraan Spanyol.

Telpon

Saliyane poin umum karo sing sadurunge, mesthine kudu diarani yen kanggo Oposisi Bantuan Kehakiman udakara 525 kursi. Total 37 saka 525 kasebut wis dilindhungi undhang-undhang lan sisane disebar maneh ing saindenging bidang nasional.

Agenda

Aku Bagéyan saka organisasi

  • Topik 1: Konstitusi Spanyol taun 1978
  • Topik 2: Hak kesetaraan lan non-diskriminasi adhedhasar jinis. Langkah-langkah perlindungan nglawan kekerasan gender.
  • Topik 3: Pamrentahan lan administrasi.
  • Topik 4: Organisasi wilayah negara.
  • Topik 5: Uni Eropa.
  • Topik 6: Kekuwatan pengacara.
  • Topik 7: Organisasi lan ukum pengadilan lan pengadilan I.
  • Topik 8: Organisasi lan kompetensi pengadilan lan tribunal II.
  • Topik 9: Piagam hak-hak warga sadurunge keadilan.
  • Topik 10: Modernisasi kantor yudisial.
  • Topik 11: Sekretaris yudisial.
  • Topik 12: Badan PNS nalika dinas administrasi keadilan.
  • Topik 13: Badan umum I
  • Topik 14: Badan umum II.
  • Topik 15: Merdika bebas. Hak mogok. Kesehatan lan pencegahan risiko kerja.

II Hukum Prosedur 

  • Topik 16: Prosedur deklaratif: Uji coba biasa, uji coba lisan lan prosedur khusus.
  • Topik 17: Prosedur eksekusi: moneter lan non-moneter.
  • Topik 18: Proses pidana: Biasa, disingkat, diadili ing pelanggaran ringan lan juri.
  • Topik 19: Prosedur kontroversial-administratif: biasa, disingkat lan khusus.
  • Topik 20: Proses tenaga kerja - Prosedur biasa lan kanggo dipecat. Proses keamanan sosial.
  • Topik 21: Papan lan wekdal proses yudisial.
  • Topik 22: Tumindake hakim lan petugas pengadilan. Keputusan Menteri Fiskal.
  • Topik 23: Tumindak komunikasi karo pengadilan lan panguwasa liyane.
  • Topik 24: Tumindak komunikasi kanggo pihak lan peserta liyane ing proses kasebut.
  • Topik 25: Registrasi sipil.
  • Topik 26: Konsep file lan dokumentasi yudisial. 

review

Ing kasus iki, kanggo ujian kompetitif saka Clerk Judicial, sampeyan mung kudu lulus ujian. Nanging ya, kalebu rong bagean utawa loro latihan sing kudu dipikirake.

  • Olahraga dhisik: Tes jinis teori lan ngilangi. Bakal dadi macem-macem pilihan kanthi 104 pitakonan. Papat wong bakal tetep dadi cadangan. Skor kasebut bakal diwiwiti saka 0 nganti 100 poin. Wangsulan sing bener bakal nambah siji poin, sing ora bener bakal nyuda 0,25 poin lan sing ora dijawab ora bakal ngetung. Sampeyan duwe udakara 75 menit kanggo ngrampungake bagian ujian iki.
  • Olahraga kaloro: Asumsi praktis. Ana total 52 pitakon, amarga loro mau dilindhungi undhang-undhang. Sing bener nambah loro poin, sing ora bener nyuda 0,5 poin. Ing bagean iki, kudu dipikirake manawa pitakon sing durung dijawab utawa kosong bakal dikurangi 0,25. Kanggo bagean iki, sampeyan duwe wektu 60 menit.

Yen komunitas otonom duwe basa resmi, bisa uga ana tes liyane ing basa kasebut kanggo mriksa levele. Kompetisi kasebut uga ana 'phase kontes'. Ing njero, bathi lawan bakal dipertimbangkan (judhul, diploma utawa kursus sing disetujoni).

Fungsi sing kudu ditindakake lan gaji kanggo Corps Bantuan Kehakiman

Ing antarane fungsi sing bisa ditindakake asisten yudisial, iki bakal disorot:

  • Tetep supaya ing kamar.
  • Tindakake karo tanggungan uga rilis.
  • Dheweke bisa nindakake fungsi minangka polisi yudisial.
  • File file yudisial.

Minangka gaji reged lan saben wulan, kudu diarani a pejabat badan iki bakal ngisi biaya antara 1600 euro lan 2000 euro.