Teknik Mnemonik

Mnemonics minangka sumber siswa

ing teknik mnemonik padha ngawula kanggo nguatake ilmu liwat trik supaya kita bisa sinau kanthi gampang lan bakal migunani nalika sinau.

Apa teknik mnemonik?

Sumber daya kasebut dibingkai ing bidang teknik sinau sing siswa duwe. Jenis teknik iki migunani banget kanggo ngelingi data sing kudu disinaoni kanthi ati. Contone, tanggal, jeneng tokoh sajarah, utawa dhaptar konsep sing gegandhengan. Iki ora babagan ngetrapake cara sinau lan nyinaoni macem-macem jinis informasi. Paling gampang kontekstualisasi panggunaan alat iki kanggo digunakake kanthi tujuan tartamtu: ngapalake istilah rumit kanthi cara sing luwih gampang lan nyenengake.

Apa sing diarani mnemonik lan conto?

Ana sawetara aturan mnemonik sing kudu ditindakake

Sawise nerangake apa kasebut teknik mnemonik, kita dhaptar conto sing bisa sampeyan lakoni:

  • Asosiasi tembung. Teknik iki kalebu nggawe link antarane rong istilah. Siji tangan, data sing pengin sampeyan sinau. Lan liyane, tembung sing wis sampeyan kenal. Kanthi ndeleng sawetara hubungan sing padha ing antarane loro konsep kasebut, sampeyan bisa nggawe game game iki.
  • Teknik Crita. Crita minangka salah sawijining bentuk komunikasi universal. Crita cekak dielingi luwih cetha, sanajan ditularake liwat tradhisi lisan. Dadi, format iki uga nduweni kagunaan praktis minangka teknik hafal. Kanggo iki, kudu menehi konteks umum kanggo macem-macem istilah sing bingkai kanthi sampurna ing sambungan sejarah. Cekakipun, nulis crita cekak kanthi tembung sing pengin ditinjau. Penting sampeyan nggunakake imajinasi kanggo nggawe crita. Sawetara data tartamtu ing argumen kasebut bisa uga ora logis, nanging sing penting yaiku formula iki mbantu sampeyan entuk objektif awal. Ing babagan pustaka, fantasi nuduhake aspek-aspek sing ora ana ing kasunyatan. Dadi gunakake imajinasi sampeyan ing latihan nulis kreatif iki.
  • Acrostic. Istilah iki nuduhake komposisi puisi. Ing geguritan iki, huruf nomina utawa tembung kriya diwiwiti ing wiwitan saben ayat. Kanthi cara iki, kanthi maca huruf sing dipanggonke ing wiwitan saben baris, bisa ditemokake tembung utama. Kaya sing wis dituduhake ing conto sadurunge, teknik crita kasebut penting kanggo sinau konsep sing beda. Ing kasus iki, kosok baline, akrostik luwih khusus kanggo tembung tartamtu.
  • Sajak. Terusake karo inspirasi puisi sing diwiwiti ing bagean sadurunge, ana ciri khas genre sastra iki sing nduweni kegunaan praktis sajrone topik iki. Ana kemungkinan ing tahap iki sampeyan isih kelingan sawetara geguritan sing wis dingerteni nalika isih bocah utawa lagu kanthi melodi sederhana sing diwulangake ing sekolah. Napa sampeyan ngelingi informasi kasebut kanthi jelas, nanging data sing padha ora kedadeyan? Musikalitas komposisi sajak iki nggawe dheweke luwih apik. Nganggo conto khusus iki minangka referensi, sampeyan bisa nggunakake formula iki kanggo hafal sawetara tembung. Iki nggawe sambungan antarane konsep sing duwe pungkasan sing padha. Sinau sajak kaya game sing ngelingake babagan masa kanak-kanak.
  • Cara Loci. Iki minangka salah sawijining aturan sing paling akeh digunakake kanggo sinau data. Kaya sing sampeyan ngerteni conto sing dicethakaké, sanajan saben alat beda-beda, kabeh padha duwe sawetara ciri sing padha. Ana hubungane konsep sing digunakake kanthi tujuan sing disengaja: kanggo nggampangake proses sinau konten. Lan apa inti saka alat khusus iki? Ing prekara iki, tembung sing pengin dipelajari siswa gegayutan langsung karo papan utawa obyek. Penting banget sampeyan nggunakake lingkungan sing kondhang minangka referensi, kayata lingkungan, omah utawa dalan. Saka gambar sing sampeyan rasakake ing lingkungan sing cedhak, pasang sambungan antarane tembung lan apa sing sampeyan rasakake ing sekitar sampeyan.
  • Akronim. Sampeyan bisa uga wis akrab karo akronim sing bisa dideleng ing koran lan uga teks akademik. Tembung iki nuduhake rumus cekak sing intine ngemot informasi sing luwih jembar. Contone, RAE nuduhake Royal Spanish Academy. Mula, sawise nggagas iki, sampeyan bisa nggunakake rumus akronim kanggo nggawe tembung saka inisial istilah sing pengin sampeyan pelajari.
  • Gawe referensi pribadi. Saben siswa unik lan iki uga ditampilake ing proses sinau. Penting banget kanggo siswa sinau saka cathetan dhewe. Kajaba iku, aturan mnemonik miturut sudut pandang iki. Saka referensi lan pengalaman urip sampeyan dhewe, sampeyan bisa nggawe hubungan antarane informasi anyar lan aspek akrab liyane. Yen sampeyan pengin sinau jeneng sing angel diapalake, wenehake karo kanca sing duwe jeneng sing padha. Sampeyan uga bisa menehi inspirasi saka papan, pengalaman, film, lagu lan kabeh sing mbantu sampeyan amarga nduweni makna khusus kanggo sampeyan.

Apa tegese tembung mnemonik?

Iki minangka cara praktis, kanthi ringkes, duwe struktur sing gampang. Sing paling penting babagan aturan iki dudu ciri utamane, nanging tujuan sing kudu diraih. Iki minangka sarana lan kudu ana gandhengane karo tujuan pendhidhikan. Ana akeh teknik paneliten liyane sing nggedhekake katalog media sing kudu digunakake siswa kanggo nyiapake ujian sing bakal teka: ringkesan, peta konsep, garis besar, garis ngisor, waca kanthi banter...

Penting, sampeyan nggunakake efektif kabeh sumber kasebut. Wenehi aturan mnemonik kanggo sinau istilah sing kudu sampeyanapalake nanging angel dielingi amarga ana sebab.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ANDRES ROLAS CENTENO LINARES ngandika

    PENTING APAK APIK APIK APA KANGGO NELITIKEN LAN SISI amarga ora ana sing apik

  2.   panah ngandika

    jujuju! Matur nuwun mbantu kula kanggo tugas sing larang regane! ^^

  3.   panah ngandika

    hahaha sejatine ora apik banget, aku mung maca kabeh ... dak kira ora apik kanggo aku

  4.   faku lan agu ngandika

    matur nuwun kanggo informasi iki mbantu aku kerja karo martita

  5.   mayte ngandika

    Hei, kepenak banget yen aku golek PR kanthi gampang banget, muga-muga bisa nerbitake lan luwih jero babagan topik iki, sing pancen apik banget lan kita kabeh kudu nindakake supaya ora lali kabeh !!!!!!

  6.   OsMaR FiGuEROa AtAlAy ngandika

    saLLLLLeeee bisa uga menehi komentar
    Gusti mberkahi sampeyan

  7.   emi ngandika

    Kanggoku cukup apik, kudu luwih akeh, nanging kanthi ngetrapake cara kasebut, pikiran bisa nggayuh kapasitas tanpa wates

  8.   Penasihat Saorín ngandika

    Jinis kiriman iki menarik amarga nggedhekake ilmu pengetahuan. Lan yen iki teknik sing mbantu ngeling-eling data sing kudu disinaoni kanthi ati-ati, nanging kanthi pilihan, mula apik banget.