Tips kanggo ngatur wektu kita

Kaping pirang-pirang kaping kita kejiret wektu-wektu menyang papan-papan tanpa mandheg mikir utawa ngenteni wektu sawetara menit. Lan biasane, ora masalah apa sing kita aturake, yaiku, ora dadi masalah yen kita sinau, kerja ing njaba omah, ing omah dhewe, lsp. Urip saiki meh meksa kita buru-buru meh tekan endi wae.

Bisa diarani yen ujar sing misuwur dingerteni kabeh wong "wayahe mas" nduweni pinunjul khusus ing jinis kahanan kasebut. Yen sampeyan kelakon, yen sampeyan ngrasakake isih akeh jam ing pungkasan dina, kita bakal menehi serangkaian tips lan tips kanggo ngatur wektu kita kanthi cara paling apik.

Kunci kanggo ngatur wektu kita

  1. Gawe jadwal ing endi sampeyan ngatur wektu saben dina kanthi rinci babagan kabeh tugas sing kudu sampeyan lakoni sajrone dina kasebut. Dadi fleksibel karo organisasi iki amarga kemunduran menit pungkasan mesthi bakal muncul.
  2. Klasifikasi tugas dadi penting, penting lan normal. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti apa sing kudu dilakoni dhisik lan sing luwih penting.
  3. Tulisen wektu sing pungkasane sampeyan aturake kanggo saben bab. Kanthi cara iki, saben-saben kita bakal nggawe jadwal sing luwih nyata lan pas.
  4. Disiplin karo "kewajiban" saben dinane. Ora ana gunane nggawe jadwal yen mengko ora duwe kekarepan lan ketekunan kanggo nindakake.
  5. Uga tulisen tujuan minggon lan saben dina. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngatur dhewe kanthi luwih apik lan ora bakal lali apa-apa.
  6. Aja sampah wektu karo jaringan sosial, seluler lan gangguan liyane. Simpen iki kanggo wektu istirahat sing uga sampeyan cathet ing jadwal rutin.
  7. Dadi realistis lan aja nyritakake akeh perkara ing saben dinane. Saben dina duwe 24 jam lan sajrone 24, 7 utawa 8 jam iki dakaturake kanggo turu. Yen realistis karo organisasi iki, kita ora bakal kakehan kerja lan sinau lan uga duwe wektu kanggo istirahat. Ngaso uga kudu dilakoni saben dina.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.