Фуенлабрада вежба бесплатен WI-FI за своите невработени

Со оваа иницијатива има за цел WI - FI мрежата на Градскиот совет на Фуенлабрада да биде достапна за невработените во градот преку систем на бесплатни картички. Никој не оспорува дека интернетот е еден од најбрзите и најефикасните методи за наоѓање вработување или обука.

рекламирање

Курсеви за невработени во Алкоркон

Градскиот совет на Алкоркон ќе развие курсеви за стручна обука за вработување, со цел да се направи невработените во градот почесто да најдат работа. Курсевите ќе ги дава Одделот за економија, вработување и нови технологии, со кој претседава Карлос Гомез. Градоначалникот објави договор со Заедницата на Мадрид за опремување на курсевите.

Градскиот совет на Сан Висенте де Распеиг ќе вработи 30 невработени

Општина Сан Висенте де Распеиг и во однос на своите програми за борба против невработеноста, заедно со СЕРВЕФ, предвидоа 679.545 евра за вработување на 30 невработени лица кои ќе извршуваат работа 6 месеци во различни општински области, заедно со СЕРВЕФ.

Градот Вера во Алмерија прошири два курсеви за обука за 30 невработени

Конзистентот на Алмерија од Вера ќе развие две активности за обука во 2012 година. Двете се вклучени во професионална обука за вработување и имаат врска со обука за болнички чувари и англиски за услуги на клиентите. Со обуката се очекува невработените да имаат повеќе можности да се реинтегрираат на пазарот на трудот.

Логрошо ќе им даде обука и вработување на 113 невработени со посебни проблеми со вметнување труд

Новите акции за вработување се започнати од Службата за вработување Ла Риоха и се материјализирани во седум проекти за стручна обука за вработување организирани околу работилници за вработување и училишни работилници. Во проектите ќе учествуваат 113 невработени лица, сите припаѓаат на групи со посебни проблеми со вметнување труд.

Планот на Лорка има за цел да стави 2.250 2011 невработени лица на двегодишното работење 2013-XNUMX година

Советничката за вработување на Лорка, Еулалија Ибара, изрази надеж дека Планот за вработување што ќе го претстави на Конгресот на пратеници од страна на Народната партија, ќе го преземе државата за да дозволи вработување на невработени од локалитетот.

CTI од Сан Фернандо од септември ќе развие курсеви за невработени од Кадиз

Центарот на техники Реунидас де Сан Фернандо започна со програмирање на курсеви за стручна обука за вработување што ќе се одржат во 2011 и 2012 година за невработените во заливот Кадиз. ЦТИ органски зависи од разни јавни институции, како што се Советот за вработување, Хунтата од Андалусија и Градскиот совет на Бахи де Кадиз.

Јавните институции во Лорка избираат да вработат невработени во градот

Конзистенцијата на Лорка ја донесе определбата, да се обиде да стави крај на невработеноста во градот, дека конзистенцијата апсорбира дел од невработените кои постојат во Лорка. Ангажирањето, што ќе достигне 400 невработени, ќе се изврши меѓу оние кои немаат вработување и се регистрирани во СЕФ

Провинцискиот совет на Хуеска и Цинца Медио развиваат нови програми за обука на невработените

Регионот Цинца Медио и покраинскиот совет на Хуеска потпишаа договор за обезбедување професионална обука за вработување во областите на услуги на клиенти и одржување на веб-страници. Двата курсеви се дел од програмите за обука и вработување на локални субјекти. Во овој договор учествуваат и други седум окрузи на Уеска.