Што е магистратура

Ако размислувате да направите магистратура, треба да знаете какви видови постојат и разликите што постојат меѓу нив.

Повик за стипендии

Кои се стипендиите на колеџ?

Ние ви кажуваме кои се универзитетските стипендии и како можете да аплицирате за оваа финансиска помош откако ќе се запишете на курс

Трките со најмногу стартови

Ако сакате да откриете кои се трките со најмногу стартови, прочитајте ... alsoе знаете и кои се трките со најмалку стартови.

Сè за степенот во морските науки

Денес ви претставуваме кратко резиме на сè што е поврзано со диплома по морски науки: каде да го студирате, можности за работа, предмети итн.

Кои се стипендиите за МЕЦ?

Денес ви претставуваме кратко резиме за тоа кои се стипендиите за МЕК и кои од нив се отворени денес. Не оставајте без ваша помош и субвенција

Кои се главните науки?

Ова се специјалност наука што можете да ги најдете на шпанските универзитети. Запомнете дека не сите треба да бидат на ист универзитет.

Ерамус да, Еразмо не

Можеби сте во тоа време кога дали и да не се оди на Еразмо е голема дилема во вашата ...

Стипендии за уметнички учења

Стипендии за уметнички учења: некои повици завршуваат овој месец, други во следниот месец декември и други се до јануари 2016 година.

Како да го напишете писмото за препораки за да ја добиете универзитетската стипендија?

Стипендиите на колеџот се многу конкурентни, со илјадници студенти кои се обидуваат да ја добијат истата придобивка. Соодветно писмо за препорака може да стане многу моќна алатка за да се постигне избирање.

Пари

Целта на стипендиите

Ние детализираме некои концепти за стипендиите, како што се тие, или како се администрираат.

CC OO организира обука за заварувач за невработените во земјоделскиот сектор на Албасете

Синдикатот CC OO во Албасете одлучи да предава курсеви за заварување на невработени лица во земјоделскиот сектор во покраината. На овој начин, целта е да се обучат невработените во нишите за вработување.

автопат

Стипендии за Алстом Шпанија

Алстом Шпанија штотуку го објави повикот до студентите за пристап до низа стипендии. Тие се несомнено многу очекувани стипендии и се насочени единствено на сите студенти

аеродром

Арагон одржува буџет за студентска помош

Поради деликатната економска состојба, многу заедници прават дополнителни намалувања во образованието, намалувања што треба да се додадат на оние што ги прави владата. И покрај овие намалувања, Заедницата

Фуенлабрада вежба бесплатен WI-FI за своите невработени

Со оваа иницијатива има за цел WI - FI мрежата на Градскиот совет на Фуенлабрада да биде достапна за невработените во градот преку систем на бесплатни картички. Никој не оспорува дека интернетот е еден од најбрзите и најефикасните методи за наоѓање вработување или обука.

Андалузија откажува помош за хонорарни преведувачи и професионалци

Конечно, економската криза што ја доживува Андалузија е пренесена на субвенциите што Хунтата им ги додели на самовработените и на МСП. Овие грантови беа насочени кон создавање економска активност во 8-те андалузиски провинции. Овие заеми и гаранции се откажани од Министерството за економија, иновации, наука и вработување.

Курсеви за невработени во Алкоркон

Градскиот совет на Алкоркон ќе развие курсеви за стручна обука за вработување, со цел да се направи невработените во градот почесто да најдат работа. Курсевите ќе ги дава Одделот за економија, вработување и нови технологии, со кој претседава Карлос Гомез. Градоначалникот објави договор со Заедницата на Мадрид за опремување на курсевите.

ФЕДЕТО ќе обезбеди обука за самовработени и активни работници

ФЕДЕТО ќе обезбеди обука од следниот февруари за самовработени и МСП во покраината. Тоа е бесплатна обука и обука преку Интернет за оние теми кои им се најпотребни на самовработените работници и малите и средни бизниси. Меѓу курсевите што може да се најдат, имаме курсеви за дигитален менаџер, асистент менаџер, управување со трошоци, економски и финансиски менаџмент, управување со луѓе, управување со тим и управување со времето.

Санта Круз де Тенерифе има за цел да ангажира 100 лица изложени на ризик од социјално исклучување

Ангажирањето на невработени лица изложени на ризик од социјално исклучување ќе се изврши со буџет од 200.000 100 евра за сите совети на островот. Со овој буџет ќе бидат ангажирани 3 невработени лица за период од 4 до 645 месеци. Проценетата плата за секој од договорите е XNUMX евра месечно.

30 стипендии за фризерство и естетика од Лореал

Одличниот бренд за убавина L'Oréal им нуди можност на 30 талентирани млади луѓе во секторот за фризури и убавина да уживаат во една од грантовите за фризерски и убавини на LP „L'Oréal Impulsa“. На овој начин, популарната марка L'Oréal се обидува да ги награди напорите на младите кои студираат средна диплома во овие сектори. Покрај тоа, овие „Стипендии за фризерство и естетика Ф.П. на Лореал Импулса“ се наменети за студенти кои се дел од невработени семејства или имаат финансиски проблеми, со цел младите да не ги напуштаат студиите.

U-тад стипендии за технолошки и дигитални студии

За оние кои не знаат У-тад, тоа е првиот универзитетски центар што се појави во Шпанија, поточно во Мадрид, чија специјалност е индустријата за дигитална содржина. Сега У-тад отвори нов повик за стипендии за нивните различни студии, додипломски и магистерски студии. Вкупно има 64 стипендии распределени на следниов начин: 9 стипендии за U-развој за студенти на Магистер по графичко програмирање и симулација особено, 35 стипендии за магистерски студенти (независно од претходниот магистер) и 20 стипендии за нови студенти кои започнуваат една од нејзините степени.

MAPFRE започнува програма од 200 стипендии за обука за осигурување

Осигурителната компанија МАПФРЕ, преку Институтот за науки за осигурување, издава 200 стипендии за обука исклучиво за невработени. Стипендијата им овозможува на студентите слободен пристап до најнапредната обука преку е-учење. Обуката е одобрена од Папскиот универзитет во Саламанка.

Избор на двојазична кариера

Веќе има некои шпански универзитети кои нудат програми за диплома во двојазичност, главно во областа на финансиите, правото и инженерството.

Студентски форуми, важна помош

Студентските форуми се од голема помош во насочување и разјаснување на сите сомнежи во врска со кариерите, приемните испити, барањата или професионалните можности

Владата на Валенсија ќе субвенционира со 3.000 евра фиксни договори за млади

Со новите субвенции за трајно вработување на млади лица, се очекува веднаш да бидат ангажирани 1.500 млади лица. Покрај тоа, овој нов грант од Владата на Валенсија ги додава 3.500 евра што државата ги доделува на оние кои на неопределено време ангажираат младо лице во кој било дел од државата.

Активните политики за вработување трпат намалување од 21%

Поради економската криза што ја мачи земјата, се кратат и активните политики за вработување и нивните буџети. Во 2012 година, буџетот за активни политики за вработување ќе падне за 21%, надоместоците за невработеност ќе бидат исплатени 5,4%, а обуката за невработените и работниците ќе се намали за 34%.

Кариери со најдобра иднина денес

Кариери со најдобра иднина денес

Некои кариери имаат многу поизводлива иднина од другите. Не оставајте зад себе и одлучете да студирате што ќе значи поголеми можности за вработување за вас.

Подгответе се темелно за селективност

Подгответе се темелно за селективност

Селективноста е одлучувачка фаза пред пристапот до Универзитетот, и тоа значи концентрирање на целата енергија за да се помине со добра оценка, но тоа бара - како додаток - во претходните години работата да беше завршена добро

Градскиот совет на Сан Висенте де Распеиг ќе вработи 30 невработени

Општина Сан Висенте де Распеиг и во однос на своите програми за борба против невработеноста, заедно со СЕРВЕФ, предвидоа 679.545 евра за вработување на 30 невработени лица кои ќе извршуваат работа 6 месеци во различни општински области, заедно со СЕРВЕФ.

Градот Вера во Алмерија прошири два курсеви за обука за 30 невработени

Конзистентот на Алмерија од Вера ќе развие две активности за обука во 2012 година. Двете се вклучени во професионална обука за вработување и имаат врска со обука за болнички чувари и англиски за услуги на клиентите. Со обуката се очекува невработените да имаат повеќе можности да се реинтегрираат на пазарот на трудот.

Логрошо ќе им даде обука и вработување на 113 невработени со посебни проблеми со вметнување труд

Новите акции за вработување се започнати од Службата за вработување Ла Риоха и се материјализирани во седум проекти за стручна обука за вработување организирани околу работилници за вработување и училишни работилници. Во проектите ќе учествуваат 113 невработени лица, сите припаѓаат на групи со посебни проблеми со вметнување труд.

ECYL ќе има 3,5 милиони евра стипендии за невработени

Јавната служба за вработување во Кастилја (ECYL) ќе има буџет од 3,5 милиони евра за курсот што сега почнува да се инвестира во обука и стипендии. Овие стипендии ќе бидат достапни за невработените кои се во некоја акција за обука за стручно оспособување за вработување. Стипендиите вклучуваат, во некои случаи, превоз, одбор и сместување.

до нова професија од кулхунтер

Нов тренд: Кул-лов

Coolhunting доаѓа кај нас од САД и е силно наметнат во Шпанија, како средство за темелно проучување на пазарот и предвидување на неговата побарувачка.

Картагена АДЛЕ започнува 83 акции за вработување од кои ќе имаат корист 12.000 корисници

АДЛЕ, Агенцијата за локален развој и вработување, зависна од Градскиот совет на Картагена, ќе стави во функција, во остатокот од 2011 година, сет од 83 акции за обука насочени кон работници и работодавци без оглед на нивниот статус на работа и дали работата се извршува вработен или самовработен.

Планот на Лорка има за цел да стави 2.250 2011 невработени лица на двегодишното работење 2013-XNUMX година

Советничката за вработување на Лорка, Еулалија Ибара, изрази надеж дека Планот за вработување што ќе го претстави на Конгресот на пратеници од страна на Народната партија, ќе го преземе државата за да дозволи вработување на невработени од локалитетот.

CTI од Сан Фернандо од септември ќе развие курсеви за невработени од Кадиз

Центарот на техники Реунидас де Сан Фернандо започна со програмирање на курсеви за стручна обука за вработување што ќе се одржат во 2011 и 2012 година за невработените во заливот Кадиз. ЦТИ органски зависи од разни јавни институции, како што се Советот за вработување, Хунтата од Андалусија и Градскиот совет на Бахи де Кадиз.

CEOE истакнува дека невработеноста на Канарските острови е покриена од луѓе со ниска обука

Студија на извршниот директор Канаријас потврдува дека невработеноста на островите е насочена кон оние луѓе кои имаат ниски академски и работни квалификации. Од извршниот директор Е што се предлага е институциите да поддржуваат активни политики за вработување кои одат преку подобрување на квалификациите на невработените канаринци.

Геодетската кариера

Кариера за топографија

Топографијата се однесува на фактот за правење графички претстави на површината на земјата, користејќи планови.

Летни курсеви за ученици од основно училиште

Летни курсеви за деца од основно училиште

Летните курсеви исто така можат да бидат исклучително корисни за учениците од основните училишта, каде што тие можат да го прегледаат знаењето стекнато за време на курсот

Заедницата на Мадрид за трудово вметнување на инвалиди

Управниот совет на Заедницата на Мадрид одвои 950.000 XNUMX евра за создавање на грантови кои овозможуваат работна интеграција на лицата со попреченост во географскиот опсег на автономната заедница. Како возило за вметнување труд се Специјалните центри за вработување.

Летни курсеви

Летни курсеви

Летните курсеви се добра можност да не се откажувате од навиката за студирање и да продолжите да го проширувате знаењето за да може да се користи во иднина.

Малага го финализира доделувањето на помошта за обука од 400 евра за сите свои невработени

Андалузиската служба за вработување (САЕ) во провинцијата Малага започна програма за назначување за управување со концесијата од 400 евра заснована на помош за обука во 21 канцеларија што ги расфрла низ провинцијата. Субвенцијата, поврзана со обука и во рамките на програмата PREPARA, им овозможува на невработените кои го исцрпија бенефитот да добијат 400 евра за 6 месеци.

Владата и стопанските комори на Арагон се фокусираат на унапредување на вработувањето во 2011 година

Владата на Арагон, преку Министерството за економија, финансии и вработување, заедно со арагонските стопански комори, постигнаа договор за унапредување на обуката и унапредување на вработувањето во автономната заедница за 2011 година

Провинцискиот совет на Хуеска и Цинца Медио развиваат нови програми за обука на невработените

Регионот Цинца Медио и покраинскиот совет на Хуеска потпишаа договор за обезбедување професионална обука за вработување во областите на услуги на клиенти и одржување на веб-страници. Двата курсеви се дел од програмите за обука и вработување на локални субјекти. Во овој договор учествуваат и други седум окрузи на Уеска.

Градското собрание на Сеговија започнува нова промоција на Програмата Фактор Е

Три нови активности за обука за вработување наскоро ќе започнат во градот Сеговија, што претпоставува повторно започнување на веќе традиционалната програма за Фактор Е. Во моментот, процесот на прием на апликации за нив е отворен до 18 март. Трите нови акции за професионална обука за вработување се „Управување со складиште и операции за ракување“, „Асистент за перење и хемиско чистење“ и „Асистент за продажба и трговија“.

Диплома за картографија

Диплома за картографија

Картографијата е одговорна за проучување на површината на земјата и нејзино толкување преку мапи

Среќен ден на наставникот

Презентирани програмите за обука и вработување на Хунта де Кастилја - Ла Манча

40 ќе бидат работилници за вработување развиени од Хунта де Кастилја - Ла Манча и чија цел е да обезбеди обука и договор за работа на 432 невработени лица над 25-годишна возраст. Презентацијата на планот е направена во градот Карион де Калатрава од министерот за вработување, еднаквост и млади.

Градскиот совет на Сантандер ќе обучи 250 невработени

Градскиот совет на Сантандер преку својот Оддел за млади, вработување и нова технологија ќе обезбеди обука за 250 невработени регистрирани во градот. Оваа обука ќе се спроведе преку 20 курсеви. Новиот план за обука за невработените е соопштен од советникот Самуел Руиз и тој има за цел да се соочи со силното барање за обука што го бараат жителите на Сантандер.

Учебници

Курсевите за монитор за професионална обука започнуваат во Алмерија

Фондацијата за социјални и трудови на Алмерија организираше за првите месеци на 2011 година вкупно 3 курсеви за невработени, чија цел е да ги обучуваат за професионални обучувачи. Курсевите се ограничени на по 15 студенти и имаат времетраење од 260 теоретски часови и 90 практични часови. Секој курс е составен од нови модули за обука.

Магистер по ортодонција

Магистер по ортодонција, во Тарагона, од раката на д-р Алфредо Напа Албалалде и наставниот центар на Фоменто Професионал.

Добијте двојна диплома

Сите сме имале пријател, член на семејство или познаник со две кариери. Сепак, овој факт беше разгледан (до пред многу ...