Постави опозициски агенди

По објавувањето на објава на опозициите на Кореос, време е да поднесете апликации. Од година во година, Кореос објавува нови повици за конкурентни прегледи за да се намали просечната возраст на вработените, па затоа е секогаш добро време да се започне со проучување на Опозиција на Кореос. Ако сакате да дознаете повеќе, тука ви кажуваме сè.

Ажурирани агенди за спротивставувања на Кореос

Подолу ќе ги најдете сите пакувања што ги имаме со ажурираните поштенски агенди за да можете полесно да ги одобрите по најдобра пазарна цена. Поминуваат повеќе од 95% во Опозицијата на Кореос нè поддржува!

Пакет заштеди

Агенди за пошти Пакет заштеди
Купи>

Тоа е најевтината опција и најкомплетната од сите бидејќи покрај тоа што ќе ги добиете двата тома со ажурираната агенда од Кореос, ќе добиете и:

 • Резервирајте за да ги подготвите психотехничките тестови
 • Потсмевани испити за вежбање
 • Тестови за подготовка за испит
 • Пристап до интернет-страницата со ресурси што ќе ви помогнат дополнително да ја подобрите вашата подготовка за повикот.

Премиум пакет

Премиум пакетот е за оние кои сакаат да се подготват што е можно подобро за испитот бидејќи, покрај она што е вклучено во штедниот пакет, ќе добиете и серија многу интересни додатоци:

 • Речник и законодавни препораки по теми
 • Шеми и графики за олеснување на учењето
 • Резимеа на секоја тема и водичи за студии
 • Потсмевани испити со вистински одлики
 • Видеа со објаснување
 • Курсеви со техники на студии за да се подготвите за испитот
 • Туторство
 • Објаснувачки апчиња од важни теми
 • Интерактивна теоретска содржина
 • Тест генератор
 • Анализирани испити од претходни повици
 • Дополнителна документација
 • И уште повеќе!

Исто така, ќе имате пристап до академијата 3 месеци или 12 месеци, во зависност од времето што треба да го студирате.

Агенди за пошти Премиум пакет со 3 месеци академија
Купи>
Агенди за пошти Премиум пакет со 12 месеци академија
Купи>

Во случај да не ве интересираат овие пакувања, имате можност да ги купите и производите што ви се потребни индивидуално. Ова се достапните опции:

2020 повик за спротивставувања по операцијата

Понудете работни места

Кореос повика 3.421 место за повикот на годината 2020 година. Мора да се каже дека сите овие места го додаваат националниот обем. Потоа, ќе мора да одите во објава на опозициите на Кореос и откријте ги позициите за секоја провинција.

Вид на испит

Откако ќе се отвори повикот, вреди да се разгледа испитот што нè чека. Е за еден заеднички тест и два специфични, и за дистрибуција и за класификација и услуги на клиентите. Првиот, заеднички тест, се заснова на тест со повеќе избори од 60 прашања. Само 10 од нив ќе бидат психотехнички. За да го направите ова, секој противник ќе има околу 55 минути. Испитите кои се специфични се исто така повеќекратен избор. Но, во овој случај, ќе има околу 40 прашања и максималното време на располагање на противниците е 35 минути.

Заслуги

Ако сте го поминале фаза на испитување и елиминација, тогаш ќе пристигне фазата на проценка на вашите заслуги. Некои од заслугите што ги оценуваат се следниве:

 • Старост во поштата. Без оглед на позицијата што ќе ја извршувате, во последните 7 години.
 • Извршивте работни места во покраината што се бара.
 • Припаѓаат на работните одбори и за специфичната позиција и за покраината.
 • Универзитетски степени или повисока стручна обука за администрација, менаџмент, трговија, маркетинг и ИТ.
 • Курсеви кои се поврзани со позициите за кои се аплицира.
 • Дозвола А или А1, 3 бода. Возачка дозвола, само една точка.

Барања за објавување опозиции

Лого на пошта

 • Бидете најмалку 18 години и не достигнал 65 години.
 • Потврда за задолжително средно образование, или Дипломиран студент и која било друга официјална квалификација што може да го замени првиот степен.
 • Немање никаков вид на работа што е поправена во Поштата.
 • Не отпуштен или одделен од услугата.
 • Имајте овластувања потребни за извршување на потребните функции.
 • Имајте шпанска националност, или барем да биде граѓанин на Европската унија. Работните документи нека бидат секогаш во ред, за извршување на работата.
 • За да бидете лице за поштенска достава, потребна ви е картичка А, А1 или Б.

Како да се регистрирате за опозициите во Кореос

Велосипеди во пошта

Натписите за опозициите на Кореос ќе бидат направени преку нејзината официјална страница. Откако ќе заврши периодот на пријавување, можеме да се регистрираме преку Интернет. За да се регистрирате, мора да следите неколку чекори:

 • Enterе влезете на страницата на Correo.es, тогаш ќе отидете на „корпоративни информации“, „човечки ресурси“, „вработување“ и на крај на „фиксни лични приходи од работа“.
 • Следниот чекор е „Регистрација на апликација“. Во овој дел, ќе мора да ставите лична карта, како и лозинка, следејќи ги чекорите што ви ги нуди мрежата.
 • Третиот чекор се покријте ги вашите лични податоци. Секогаш проверувајте дали сите се точни и не заборавајте да ја прочитате политиката за приватност.
 • Сега ќе мора да ја изберете покраината во која сакате да работите, како и работата кон која се стремите.
 • до заврши регистрацијата, мора да платите стапките што се 13 евра. Да, порано беа 10 евра, но тие пораснаа. Начинот на плаќање е преку картичка. Кога уплатата е потврдена, ќе добиете идентификатор на барање и доказ за плаќање.

Другите видови документи, како и насловите што ги имате, нема да бидат потребни во овој момент, но ќе бидат потребни во идните фази. Секако, за да направите какви било промени, ќе мора да го откажете претходното барање и повторно да пополните ново.

Плати за поштенски персонал

Вистината е дека прашањето за платите е секогаш едно од најчесто поставуваните прашања. Мора да се каже дека конечната бројка секогаш може да варира. Бидејќи тоа ќе зависи од дополнителна плата, стаж, позиција и други фактори што треба да се земат предвид. Но, сепак, имаме приближни износи за да ви дадеме идеја:

 • Извршен персонал: Во рамките на овој вид персонал ќе најдеме работа на манипулатор, преведувач, мобилни услуги, оператор, итн. Сите имаат плата која се движи од 1300 до 1500 евра.
 • Основен службен персонал: Малку пониска е платата на овој персонал. Но, вистина е дека варира многу малку, така што станува збор за 1200 до 1400 евра. Ова се вели дека е основната или редовната плата.
 • Персонал за сортирање и дистрибуција: И шефот на областа и класификаторот или распределбата пеш имаат плата помеѓу 1100 и 1300 евра. Исто како и помладиот персонал.
 • Помошник: Во овој случај, помошниот персонал ќе има плата од 1080 и 1200 евра.

Агенди за пошти

Наставниот план за спротивставувањата на Кореос се состои од 13 заеднички теми што треба да ги знаете:

 • Тема 1: Обични и / или регистрирани поштенски услуги, како и производи на кои се однесуваат.
 • Тема 2: Фокусиран на делот за е-трговија и парцела.
 • Тема 3: Додадени деловни вредности и многу други, како и дополнителни услуги.
 • Тема 4: Диверзификација на работните компетенции, работа извршена во пошти.
 • Тема 5: Дигитален менаџмент: Податоци и административни во Кореос.
 • Тема 6: Други услуги и разни производи.
 • Тема 7: Процес на прием.
 • Тема 8: Третман на пакувања, прописи за транспорт.
 • Тема 9: Протокол за испорака.
 • Тема 10: Корпоративен материјал (Алатки како што се PDA, IRIS и многу други од суштинско значење за перформансите на работникот на неговата позиција или за функциите што ги извршува.
 • Тема 11: Услуги и третман на клиенти: Односот со истите, како да се има квалитетен третман што е во корист на имиџот на компанијата.
 • Тема 12: Деловна организација, правна рамка на компанијата и комерцијална стратегија што треба да се следи.
 • Тема 13: Услови за еднаквост меѓу половите и правно знаење што одговара на родово насилство при работа. Спречување на перење пари и транспарентност, етичка посветеност и информативен договор во однос на безбедноста (ЛОПД).

Сите овие теми припаѓаат на заедничкиот или теоретскиот дел. Но, покрај тоа, ќе мора да ја поминете психотехниката. За ова, имате наставни книги, кои се секогаш ажурирани, а исто така и други со сè што ви треба за да можете да го надминете психотехничкиот дел. Не заборавајте да вежбате со некои лажни испити, како и други видови материјал што ќе ви помогне да се подготвите за испит за повеќекратен избор. Одделно или заедно, тие ќе бидат совршена опција за да можете да ги ставите батериите со цел да го добиете вашето место.

Предности на работа во Кореос

Поштенско сандаче

Постојат многу предности на работа во Кореос. Тоа е опозиција што ја нудат провинциите. Затоа, можете да ја изберете вашата, како и позицијата за игра. Неговата плата е прилично соодветна, така што е исто така уште една од предностите што треба да се земат предвид. Оттогаш, најниската ќе достигне над 1000 евра.

Распоредот на работата што треба да се изврши е исто така важен кога ги земате предвид. Да се ​​биде целосен или скратено работно време. И за едните и за другите секогаш има достапни места. Покрај тоа, мора да мислиме дека се соочуваме со а фиксна работа и за живот, со сè што ова повлекува. Ако се појавиш, но не го добиеш своето место, имаш друга опција. Можете да влезете во Пошта за вработување банка. Можете да пристапите до него и ќе работите навремено, но вистина е дека ова ќе се смета во делот за заслуги.