Уреднички тим

Формирање и студии е страница настаната во 2010 година која има за цел да ги информира своите читатели за најновите новости, промени и повици на образовниот систем. Огромното мнозинство на спротивставувања и теми на универзитетите и училиштата, од тоа како да се спроведе одреден бирократски процес до ресурси и водичи за студентите.

Сето ова е можно благодарение на нашиот уреднички тим што можете да го видите подолу. Ако сакате да бидете дел од оваа група, можете да контактирате со нас овде. Од друга страна, во оваа страница Можете да ги најдете сите теми што ги опфаќавме на оваа страница со години, подредени по категории.

Уредници

 • Маите Никуеса

  Дипломиран и доктор по филозофија на Универзитетот во Навара. Експертски курс по тренинг на Ескуела Дарте Формацион. Пишувањето и филозофијата се дел од моето професионално вокација. И желбата да продолжам да учам, преку истражување на нови теми, ме придружува секој ден.

 • Марија Хозе Ролдан

  Учењето не се одвива, туку наместо тоа ви овозможува да бидете таму каде што сакате. Бидејќи добра обука ги отвора сите врати што ги сакате. Никогаш не е доцна да продолжите да учите! Од оваа причина, во FormaciónyEstudios сакаме да имате можност да ги постигнете сите ваши цели со добро знаење.

 • Енкарни Аркоја

  Отсекогаш сум бил заинтересиран за стручна обука и водство (FOL) и во мојата кариера сум поминал низ предмети поврзани со ова. Покрај тоа, учењето техники на студии е нешто што го привлече моето внимание, особено за да ги научам децата да учат.

Поранешни уредници

 • Кармен Гилен

  Гроздобер '84, немирен задник со лошо место и со повеќе вкусови и хоби. Ажурирањето на курсевите е еден од моите приоритети: никогаш не престанувате да учите. Дали сакате да знаете како да се подобрите во студиите? Во моите статии ќе најдете многу совети кои, се надевам, ќе ви помогнат да ја подобрите обуката.