чувар

Што е уреден

Позицијата старател бара лицето кое ја извршува оваа функција во болницата да може да сочувствува со пациентите

Важно е добро да се испланира студијата

Планирање на времето на студии

Како успешно да се испланира времето за студирање? Ние ви ги даваме клучевите за постигнување на вашите цели со совршена организација!

службено лице

Што е јавен службеник?

Јавниот службеник е лице кое ги дава своите услуги на Јавната администрација добивајќи надомест за тоа.

Цивилна гарда

Барања да се биде цивилна гарда

Ако сакате да бидете цивилна стража и да работите во ова цел живот, не пропуштајте ги барањата што се бараат за да бидете апликант.

казнено-поправниот центар

Како е да се биде службеник во затвор?

Ако сакате да работите како службеник во затвор, прво ќе мора да знаете што треба да направите и какви работни места се извршуваат на оваа работна позиција.

армиски војници во мисија

Барања за влез во војска

Ако сакате да влезете во армијата (вооружените сили), не пропуштајте кои се барањата што ви се потребни за да имате пристап до оваа професија.

Што е дијаграм и за што служи?

Дали знаете што е дијаграм и неговата корисност? Ние ве учиме како да направите дијаграм за проучување или структурирање идеи. Дали знаете типови на дијаграми? Влегува!

Курс за обезбедување

Во оваа статија накратко ќе ви кажеме од што се состои курсот на Безбедносната стража, барањата што мора да се исполнат и тестовите што треба да ги положат.

Клучеви за одобрување на опозиција

Во денешната статија накратко ќе ви кажам за моето искуство откако започнав да учам опозиција. Ви кажувам неколку клучеви што треба да ги имате во предвид

Нов повик за работа во Кореос

На овој линк дојдовме да разговараме малку за новиот повик за работа во Поштата. Понудени се 2.345 места. Дали ќе биде еден од нив за вас?

Фази на читање

Фази на читање

Ние ви кажуваме кои се фазите на читање за да го разберете текстот во најкус можен рок и да не пропуштите никакви детали при читањето.

Се повикуваат 655 јавни места во образованието

Оваа понуда е за јавно вработување на наставнички кадар без универзитетски студии. Овие места ќе бидат отворени во 2015 година во заедницата на Валенсија и ќе бидат слободно достапни. Местата се собираат вкупно 655 и се унија на плоштадите од 2014 и 2015 година.

Вработување и социјално осигурување

Опозиции за замениците на инспекторите за вработување и социјално осигурување (Валенсија)

Внимателно оние кои се заинтересирани да се развиваат професионално како заменик-инспектори за вработување и социјално осигурување и кои престојуваат во областа Валенсија, подолу ќе ви дадеме информации за овој вид на спротивставување.

Присутен на повеќе опозиции

Кога планирате стратегија за да можете да одобрувате различни натпревари, едно од главните сомнежи што се појавуваат е да се појавите за еден или повеќе натпревари

Опозиции во Андалузија

Натпреварите за средно образование и музика и изведувачки уметности веќе имаат датум за почеток. Тие ќе започнат на 21 јуни и учесниците на ова спротивставување изнесуваат скоро 9500 луѓе

Опозиции за фармацевтите

Во моментов не е лесно да се дојде до јавното здравство или до сите средства што се потребни додека се наоѓаме во него, затоа сега постои можност да се спротивставиме да работиме во аптека како фармацевт

Здравствената служба на Арагонија ќе објави 184 места

Оваа година, Арагонската здравствена служба ќе повика вкупно 719 позиции од страна на опозицијата. Како што објавија од Владата на Арагон, повиците се веќе објавени во категориите техничар С.Раодиодијагноза, специјалист за управување и информатичка технологија и системи, техничар С.

Сечи во организми

И бидејќи економијата во моментов е во опаѓање во Шпанија, тие мораа да постигнат договори, намалувања на организациите и реформи, со цел да ги намалат трошоците или да го потрошат потребното во земјата за да можат да излезат од падот.

Фуенлабрада вежба бесплатен WI-FI за своите невработени

Со оваа иницијатива има за цел WI - FI мрежата на Градскиот совет на Фуенлабрада да биде достапна за невработените во градот преку систем на бесплатни картички. Никој не оспорува дека интернетот е еден од најбрзите и најефикасните методи за наоѓање вработување или обука.

Андалузија откажува помош за хонорарни преведувачи и професионалци

Конечно, економската криза што ја доживува Андалузија е пренесена на субвенциите што Хунтата им ги додели на самовработените и на МСП. Овие грантови беа насочени кон создавање економска активност во 8-те андалузиски провинции. Овие заеми и гаранции се откажани од Министерството за економија, иновации, наука и вработување.

Курсеви за невработени во Алкоркон

Градскиот совет на Алкоркон ќе развие курсеви за стручна обука за вработување, со цел да се направи невработените во градот почесто да најдат работа. Курсевите ќе ги дава Одделот за економија, вработување и нови технологии, со кој претседава Карлос Гомез. Градоначалникот објави договор со Заедницата на Мадрид за опремување на курсевите.

Санта Круз де Тенерифе има за цел да ангажира 100 лица изложени на ризик од социјално исклучување

Ангажирањето на невработени лица изложени на ризик од социјално исклучување ќе се изврши со буџет од 200.000 100 евра за сите совети на островот. Со овој буџет ќе бидат ангажирани 3 невработени лица за период од 4 до 645 месеци. Проценетата плата за секој од договорите е XNUMX евра месечно.

физички-тестови-сили-опозиции-против-пожарникари

Физички тестови спротивставувања на пожарникар

Физичките тестови се едни од најтешките делови да се биде пожарникар. Постојат неколку вежби што мора да ги совладате за да ги положите тестовите со добри оценки и да имате право на место во противпожарната бригада.

Владата на Валенсија ќе субвенционира со 3.000 евра фиксни договори за млади

Со новите субвенции за трајно вработување на млади лица, се очекува веднаш да бидат ангажирани 1.500 млади лица. Покрај тоа, овој нов грант од Владата на Валенсија ги додава 3.500 евра што државата ги доделува на оние кои на неопределено време ангажираат младо лице во кој било дел од државата.

Активните политики за вработување трпат намалување од 21%

Поради економската криза што ја мачи земјата, се кратат и активните политики за вработување и нивните буџети. Во 2012 година, буџетот за активни политики за вработување ќе падне за 21%, надоместоците за невработеност ќе бидат исплатени 5,4%, а обуката за невработените и работниците ќе се намали за 34%.

Градскиот совет на Сан Висенте де Распеиг ќе вработи 30 невработени

Општина Сан Висенте де Распеиг и во однос на своите програми за борба против невработеноста, заедно со СЕРВЕФ, предвидоа 679.545 евра за вработување на 30 невработени лица кои ќе извршуваат работа 6 месеци во различни општински области, заедно со СЕРВЕФ.

Заедницата на Мадрид гарантира здравствено покритие за невработените

По една недела полна со вести за можно повлекување на некои автономии на универзално здравствено покритие за невработени лица кои престанаа да примаат надоместок за невработеност, Мадридската заедница сакаше да стави до знаење дека во автономната заедница се обезбедува универзална здравствена заштита за секое лице регистрирани во него.

Градот Вера во Алмерија прошири два курсеви за обука за 30 невработени

Конзистентот на Алмерија од Вера ќе развие две активности за обука во 2012 година. Двете се вклучени во професионална обука за вработување и имаат врска со обука за болнички чувари и англиски за услуги на клиентите. Со обуката се очекува невработените да имаат повеќе можности да се реинтегрираат на пазарот на трудот.

Логрошо ќе им даде обука и вработување на 113 невработени со посебни проблеми со вметнување труд

Новите акции за вработување се започнати од Службата за вработување Ла Риоха и се материјализирани во седум проекти за стручна обука за вработување организирани околу работилници за вработување и училишни работилници. Во проектите ќе учествуваат 113 невработени лица, сите припаѓаат на групи со посебни проблеми со вметнување труд.

ECYL ќе има 3,5 милиони евра стипендии за невработени

Јавната служба за вработување во Кастилја (ECYL) ќе има буџет од 3,5 милиони евра за курсот што сега почнува да се инвестира во обука и стипендии. Овие стипендии ќе бидат достапни за невработените кои се во некоја акција за обука за стручно оспособување за вработување. Стипендиите вклучуваат, во некои случаи, превоз, одбор и сместување.

Картагена АДЛЕ започнува 83 акции за вработување од кои ќе имаат корист 12.000 корисници

АДЛЕ, Агенцијата за локален развој и вработување, зависна од Градскиот совет на Картагена, ќе стави во функција, во остатокот од 2011 година, сет од 83 акции за обука насочени кон работници и работодавци без оглед на нивниот статус на работа и дали работата се извршува вработен или самовработен.

Планот на Лорка има за цел да стави 2.250 2011 невработени лица на двегодишното работење 2013-XNUMX година

Советничката за вработување на Лорка, Еулалија Ибара, изрази надеж дека Планот за вработување што ќе го претстави на Конгресот на пратеници од страна на Народната партија, ќе го преземе државата за да дозволи вработување на невработени од локалитетот.

CTI од Сан Фернандо од септември ќе развие курсеви за невработени од Кадиз

Центарот на техники Реунидас де Сан Фернандо започна со програмирање на курсеви за стручна обука за вработување што ќе се одржат во 2011 и 2012 година за невработените во заливот Кадиз. ЦТИ органски зависи од разни јавни институции, како што се Советот за вработување, Хунтата од Андалусија и Градскиот совет на Бахи де Кадиз.

Јавните институции во Лорка избираат да вработат невработени во градот

Конзистенцијата на Лорка ја донесе определбата, да се обиде да стави крај на невработеноста во градот, дека конзистенцијата апсорбира дел од невработените кои постојат во Лорка. Ангажирањето, што ќе достигне 400 невработени, ќе се изврши меѓу оние кои немаат вработување и се регистрирани во СЕФ

Арагон се врти кон извоз

Владата на Арагон има намера годинава извозниот сектор да го води економскиот сектор во регионот. Се очекува оваа 2011 година да достигне 9.000 милиони € извезени. Економистот Енрике Барберо ги изрази овие намери од страниците на списанието „Економија Арагонеса“.

Заедницата на Мадрид за трудово вметнување на инвалиди

Управниот совет на Заедницата на Мадрид одвои 950.000 XNUMX евра за создавање на грантови кои овозможуваат работна интеграција на лицата со попреченост во географскиот опсег на автономната заедница. Како возило за вметнување труд се Специјалните центри за вработување.

Враќањето во предкризната невработеност ќе трае 10 години

Економскиот и социјален совет само наведе во извештајот дека враќањето на стапката на невработеност од 20% и враќањето на 8% што постоеше во 2007 година, ќе нè чини 10 години напори како држава. На хоризонтот на 2021 година, ќе можеме повторно да ја намалиме невработеноста на 8,6%, бројка што беше постигната во четвртиот квартал од 2007 година.

Малага го финализира доделувањето на помошта за обука од 400 евра за сите свои невработени

Андалузиската служба за вработување (САЕ) во провинцијата Малага започна програма за назначување за управување со концесијата од 400 евра заснована на помош за обука во 21 канцеларија што ги расфрла низ провинцијата. Субвенцијата, поврзана со обука и во рамките на програмата PREPARA, им овозможува на невработените кои го исцрпија бенефитот да добијат 400 евра за 6 месеци.

Владата и стопанските комори на Арагон се фокусираат на унапредување на вработувањето во 2011 година

Владата на Арагон, преку Министерството за економија, финансии и вработување, заедно со арагонските стопански комори, постигнаа договор за унапредување на обуката и унапредување на вработувањето во автономната заедница за 2011 година

Провинцискиот совет на Хуеска и Цинца Медио развиваат нови програми за обука на невработените

Регионот Цинца Медио и покраинскиот совет на Хуеска потпишаа договор за обезбедување професионална обука за вработување во областите на услуги на клиенти и одржување на веб-страници. Двата курсеви се дел од програмите за обука и вработување на локални субјекти. Во овој договор учествуваат и други седум окрузи на Уеска.

Градското собрание на Сеговија започнува нова промоција на Програмата Фактор Е

Три нови активности за обука за вработување наскоро ќе започнат во градот Сеговија, што претпоставува повторно започнување на веќе традиционалната програма за Фактор Е. Во моментот, процесот на прием на апликации за нив е отворен до 18 март. Трите нови акции за професионална обука за вработување се „Управување со складиште и операции за ракување“, „Асистент за перење и хемиско чистење“ и „Асистент за продажба и трговија“.

Среќен ден на наставникот

Презентирани програмите за обука и вработување на Хунта де Кастилја - Ла Манча

40 ќе бидат работилници за вработување развиени од Хунта де Кастилја - Ла Манча и чија цел е да обезбеди обука и договор за работа на 432 невработени лица над 25-годишна возраст. Презентацијата на планот е направена во градот Карион де Калатрава од министерот за вработување, еднаквост и млади.

Градскиот совет на Сантандер ќе обучи 250 невработени

Градскиот совет на Сантандер преку својот Оддел за млади, вработување и нова технологија ќе обезбеди обука за 250 невработени регистрирани во градот. Оваа обука ќе се спроведе преку 20 курсеви. Новиот план за обука за невработените е соопштен од советникот Самуел Руиз и тој има за цел да се соочи со силното барање за обука што го бараат жителите на Сантандер.

Учебници

Курсевите за монитор за професионална обука започнуваат во Алмерија

Фондацијата за социјални и трудови на Алмерија организираше за првите месеци на 2011 година вкупно 3 курсеви за невработени, чија цел е да ги обучуваат за професионални обучувачи. Курсевите се ограничени на по 15 студенти и имаат времетраење од 260 теоретски часови и 90 практични часови. Секој курс е составен од нови модули за обука.

Повици за противници

Еве неколку повици доколку се најдете во тешкиот предизвик да најдете работа и имате ...

Групно учење III

Продолжување со учење во група I и учење во група II: Првиот линк за формирање на нашата група е ...

Групно учење II

  Следејќи го она што го спомнавме во претходната статија, Групно учење I, ќе ги наведам придобивките што се ...

Групно учење

Групната студија не е глупост ... Има многу предности, можеби несвесно, многу откриле ...

Започнува Sergas OPE

Започнаа натпреварите на Јавната понуда за вработување на Сергас. Првите тестови биле за оние кои ...

Базите не прецизираат сè

Сите знаеме дека карактеристиките на секое спротивставување секогаш се рефлектираат во соодветните основи, кои се објавени во ...

Странски противници

Овој пост е посветен на странските противници. Странците исто така можат да се претстават пред опозициите, иако мора да исполнат некои ...

Мемотехнички правила

Ако многу сте учеле во овој живот, замислувам дека дури и да не знаете какви се мемотехничките правила, сигурно ...

Придружници и противници

  За да добиете голем тежок потфат, многу е тешко да се најдете сами. Во опозициите вреди да се бориме придружено. …

ЦЕФИР

CEFIRE е организација која нуди континуирана и бесплатна обука на наставниците. Дава можност да се создадат работни групи ...

Инвалидни опозиции

Како што сите знаете, секој што ги исполнува условите дадени како основа може да се достави до опозициите, без оглед на ...

Видови опозиции

Не се осврнуваме на видовите опозиции според групите (од А до Е) за кои ќе зборуваме во друга ...