roje

Çfarë është e rregullt

Pozicioni i kujdestarit kërkon që personi që kryen këtë funksion në spital të jetë në gjendje të tregojë ndjeshmëri me pacientët

Garda Civile

Kërkesat për të qenë roje civile

Nëse doni të jeni një roje civile dhe të punoni në këtë tërë jetën tuaj, mos harroni kërkesat që kërkohen për të qenë një aplikant.

qendra penitenciare

Si është të jesh oficer burgu?

Nëse dëshironi të punoni si oficer burgu, së pari do të duhet të dini se çfarë duhet të bëni dhe çfarë lloj punësh kryhen në këtë pozicion pune.

ushtarë të ushtrisë në një mision

Kërkesat për të hyrë në ushtri

Nëse dëshironi të hyni në ushtri (Forcat e Armatosura), mos harroni se cilat janë kërkesat që ju duhen për të pasur mundësi të përdorni këtë profesion.

Kursi i rojes se sigurise

Në këtë artikull ne ju tregojmë shkurtimisht se nga çfarë përbëhet kursi i Gardës së Sigurisë, kërkesat që duhet të plotësohen dhe testet që duhet të kaloni.

Çelësat për miratimin e një opozite

Në artikullin e sotëm unë shkurtimisht ju tregoj për përvojën time që kur fillova të studioj një opozitë. Unë ju them disa çelësa që duhet t’i mbani në mend

Fazat e leximit

Fazat e leximit

Ne ju tregojmë cilat janë fazat e leximit në mënyrë që ta kuptoni tekstin në kohën më të shkurtër të mundshme dhe të mos humbni asnjë detaj kur lexoni.

Si të kalosh psikoteknikën

Si të kalosh psikoteknikën e Policisë Kombëtare, Policisë Lokale ose Gardës Civile. Çfarë profili kërkojnë?

Procedura aktuale e akreditimit të gjuhës

Procedura aktuale e akreditimit të gjuhës që duhet të dini për të qenë në gjendje të akreditoni nivelin tuaj të anglishtes ose një gjuhe tjetër. Merrni informacion këtu!

Thirren 655 vende publike në arsim

Kjo ofertë është për punësimin publik të personelit mësimdhënës pa studime universitare. Këto vende do të hapen në 2015 në komunitetin e Valencias dhe do të jenë të arritshme lirisht. Vendet shtohen në një total prej 655 dhe janë bashkimi i shesheve të 2014 dhe 2015.

Opozitat e Gardës Civile

Në garat e rojeve civile, duhet të plotësohen një sërë kërkesash, të cilat do t'i detajojmë më poshtë

I pranishëm në disa kundërshtime

Kur planifikoni një strategji për të kaluar gara të ndryshme, një nga dyshimet kryesore që lind është të paraqiteni për një ose më shumë gara

Opozitat në Andaluzi

Garat për arsimin e mesëm dhe muzikën dhe artet skenike tashmë kanë një datë fillimi. Ata do të fillojnë në 21 qershor dhe pjesëmarrësit në këtë opozitë arrijnë në pothuajse 9500 njerëz

Kundërshtimet për farmacistët

Aktualisht nuk është e lehtë të gjesh shëndetin publik ose të gjitha mjetet që duhen ndërsa je brenda tij, prandaj tani ekziston mundësia e kundërshtimit për të punuar në një farmaci si farmacist

Shërbimi Shëndetësor Aragonese do të shpallë 184 vende

Këtë vit, Shërbimi Shëndetësor Aragonese do të thërrasë një total prej 719 pozicionesh nga opozita. Siç është raportuar nga Qeveria e Aragonës, thirrjet janë botuar tashmë në kategoritë e Teknikut S. Radiodiagnosis, Menaxhimit dhe Teknologjisë së Informacionit dhe Specialistit të Sistemeve, Teknikut S.

Gjermania vazhdon të kërkojë punëtorë

Tregu gjerman i punës kërkon më shumë të papunë evropianë që të jenë në gjendje të plotësojnë të gjitha vendet e punës që i duhen këtij vendi për momentin.

Prerjet në organizma

Dhe meqenëse ekonomia aktualisht është në rënie në Spanjë, atyre u është dashur të arrijnë marrëveshje, shkurtime në organizata dhe reforma në mënyrë që të ulin shpenzimet ose të shpenzojnë ato që janë të nevojshme në vend për të qenë në gjendje të dalin nga rënia.

Fuenlabrada provon WI-FI falas për të papunët e saj

Me këtë iniciativë synohet që rrjeti WI - FI i Këshillit të Qytetit Fuenlabrada të jetë i arritshëm për të papunët e qytetit përmes një sistemi kartash falas. Askush nuk kundërshton që interneti është një nga metodat më të shpejta dhe më efektive për të gjetur punë ose trajnim.

Andaluzia anulon ndihmën për profesionistë të pavarur dhe profesionistë

Më në fund, kriza ekonomike që Andaluzia po përjeton është transferuar në subvencionet që Junta u dha të vetëpunësuarve dhe NVM-ve. Këto grante kishin për qëllim krijimin e aktivitetit ekonomik në 8 provincat Andaluziane. Këto hua dhe garanci janë anuluar nga Ministria e Ekonomisë, Inovacionit, Shkencës dhe Punësimit.

Kurse për të papunët në Alcorcón

Këshilli i Qytetit Alcorcón do të zhvillojë kurse të formimit profesional për punësim në mënyrë që të bëjë që të papunët e qytetit të kenë më shumë gjasa të gjejnë një punë. Kurset do të jepen nga Departamenti i Ekonomisë, Punësimit dhe Teknologjive të Reja, i cili kryesohet nga Carlos Gómez. Kryebashkiaku ka njoftuar një marrëveshje me Komunitetin e Madridit për të pajisur kurset.

prova fizike-kundërshtime-ndaj-zjarrfikësve

Testet fizike kundërshtimet ndaj zjarrfikësit

Testet fizike janë një nga pjesët më të vështira të të qenit zjarrfikës. Ekzistojnë disa ushtrime që duhet t’i zotëroni për t’i kaluar testet me nota të mira dhe për t’u kualifikuar për një vend në brigadën e zjarrit.

Politikat aktive të punësimit pësojnë një ulje prej 21%

Për shkak të krizës ekonomike që mundon vendin, politikat aktive të punësimit dhe buxhetet e tyre gjithashtu janë duke u shkurtuar. Në vitin 2012, buxheti për politikat aktive të punësimit do të bjerë me 21%, përfitimet e papunësisë do të paguhen 5,4% dhe trajnimi për të papunët dhe punëtorët do të ulet me 34%.

Komuniteti i Madridit garanton mbulim shëndetësor për të papunët

Pas një jave plot me lajme në lidhje me tërheqjen e mundshme në disa autonomi të mbulimit shëndetësor universal për njerëzit e papunë të cilët kanë ndaluar marrjen e përfitimit të papunësisë, Komuniteti i Madridit ka dashur të bëjë të qartë se në komunitetin autonom kujdesi shëndetësor universal është i siguruar për çdo person regjistruar në të.

Qyteti i Almerisë në Vera shtrin dy kurse trajnimi për 30 të papunë

Konsistori Almeria i Verës do të zhvillojë dy veprime trajnimi në 2012. Të dy janë përfshirë në trajnimin profesional për punësim dhe kanë të bëjnë me trajnimin për rojet e spitalit dhe anglishten për shërbimin ndaj klientit. Me trajnimin, pritet që të papunët të kenë më shumë mundësi për t'u riintegruar në tregun e punës.

ECYL do të ketë 3,5 milion € bursa për të papunët

Shërbimi Publik i Punësimit Castilla (ECYL) do të ketë një buxhet prej 3,5 milion € për kursin që tani ka filluar të investojë në trajnime dhe bursa. Këto bursa do të jenë në dispozicion për të papunët që janë në një aksion trajnimi për Trajnimin Profesional për Punësimin. Bursat përfshijnë, në disa raste, transportin, bordin dhe akomodimin.

Përgatitja e provimit

Studioni disa provime me një trajner

Të shkosh te një ekzaminues i kundërshtimeve është gjithnjë e më i shpeshtë, pasi ai shërben si udhëzues dhe ndjek çdo rast në një mënyrë të personalizuar.

CTI i San Fernando do të zhvillojë kurse për të papunët nga Cádiz që nga shtatori

Centro de Técnicas Reunidas de San Fernando ka filluar programimin e kurseve të aftësimit profesional për punësim që do të mbahen në 2011 dhe 2012 për të papunët në Gjirin e Cádiz. CTI varet organikisht nga institucione të ndryshme publike, të tilla si Departamenti i Punësimit, Junta de Andalucía dhe Këshilli i Qytetit Bahí de Cádiz.

Institucionet publike të Lorcës zgjedhin të punësojnë të papunët e qytetit

Konsistori i Lorcës ka bërë vendosmërinë, që të përpiqet t'i japë fund papunësisë në qytet, që konsistori të thithë një pjesë të të papunëve që ekzistojnë në Lorca. Punësimi, i cili do të arrijë në 400 persona të papunë, do të bëhet në mesin e atyre pa punësim që janë të regjistruar në SEF

Aragon kthehet të eksportojë

Qeveria e Aragonës synon që sektori i eksportit të drejtojë sektorin ekonomik të rajonit këtë vit. Pritet që ky 2011 të arrijë 9.000 milion € të eksportuara. Ka qenë ekonomisti Enrique Barbero që i ka shprehur këto synime nga faqet e revistës “Economía Aragonesa”.

Komuniteti i Madridit për futjen në punë të invalidëve

Këshilli Drejtues i Komunitetit të Madridit ka ndarë 950.000 € për krijimin e granteve që mundësojnë integrimin në punë të personave me aftësi të kufizuara brenda fushës gjeografike të komunitetit autonom. Si mjet për vendosjen e vendeve të punës janë Qendrat e Veçanta të Punësimit.

Kthimi në papunësinë para krizës do të zgjasë 10 vjet

Këshilli Ekonomik dhe Social sapo ka reflektuar në një raport se rikuperimi i shkallës së papunësisë prej 20% dhe kthimi në 8% që ekzistonte në 2007 do të na kushtojë 10 vjet përpjekje si një vend. Në horizontin e vitit 2021, ne do të jemi në gjendje të ulim përsëri papunësinë në 8,6%, një shifër që u arrit në tremujorin e katërt të vitit 2007.

Këshilli Krahinor i Huesca dhe Cinca Medio zhvillojnë programe të reja trajnimi për të papunët

Regjioni Cinca Medio dhe Këshilli Krahinor i Huesca kanë nënshkruar një marrëveshje për të siguruar trajnim profesional për punësim në fushat e shërbimit ndaj klientit dhe mirëmbajtjes së faqeve të internetit. Të dy kurset janë pjesë e programeve të Trajnimit dhe Punësimit të njësive vendore. Shtatë qarqe të tjera të Huesca-s gjithashtu marrin pjesë në këtë marrëveshje.

Bashkia e Segovisë fillon një promovim të ri të Programit Faktor E

Tre veprime të reja trajnimi për punësim janë gati të fillojnë në qytetin e Segovia në atë që supozon një rihapje të Programit tashmë tradicional të Faktorit E. Procesi i pranimit të aplikimeve për ta është aktualisht i hapur deri në 18 Mars. Tre veprimet e reja të aftësimit profesional për punësim janë "Menaxhimi i Magazinës dhe Operacionet e Trajtimit", "Asistenti i Larjes dhe Pastrimit të Thatë" dhe "Asistenti i Shitjes dhe Tregtisë".

Gëzuar Ditën e Mësuesit

Paraqiti programet e trajnimit dhe punësimit të Junta de Castilla - La Mancha

40 do të jenë punëtoritë e punësimit të zhvilluara nga Junta de Castilla - La Mancha dhe qëllimi i të cilave është të sigurojë trajnim dhe një kontratë pune për 432 persona të papunë mbi 25 vjeç. Prezantimi i planit është bërë në qytetin Carrión de Calatrava nga Ministri i Punësimit, Barazisë dhe Rinisë.

Këshilli i Qytetit Santander do të trajnojë 250 të papunë

Këshilli i Qytetit Santander përmes Departamentit të tij të Rinisë, Punësimit dhe Teknologjisë së Re do të sigurojë trajnim për 250 të papunë të regjistruar në qytet. Ky trajnim do të kryhet përmes 20 kurseve. Plani i ri i trajnimit për të papunët është komunikuar nga Këshilltari Samuel Ruiz dhe synon të përballojë kërkesën e fortë për trajnim të kërkuar nga banorët e Santander.

Tekstet shkollore

Kurset e monitorimit të trajnimit profesional fillojnë në Almería

Fondacioni Social dhe i Punës i Almerisë ka organizuar për muajt e parë të vitit 2011 një total prej 3 kursesh për të papunët, qëllimi i të cilave është t'i trajnojë ata si trainerë profesionalë. Kurset janë të kufizuara në 15 studentë secili dhe kanë një kohëzgjatje prej 260 orë teorike dhe 90 orë praktike. Secili kurs përbëhet nga module të reja trajnimi.

Të mësuarit në grup III

Vazhdimi i mësimit në grupin I dhe të mësuarit në grupin II: Lidhja e parë për të formuar grupin tonë është ...

Të mësuarit në grup II

  Duke ndjekur atë që përmendëm në artikullin e mëparshëm, Grupi i të Mësuarit I, unë do të rendis përfitimet që janë ...

Të mësuarit në grup

Studimi në grup nuk është i pakuptimtë ... Ka shumë përparësi, ndoshta në mënyrë të pavetëdijshme, shumë kanë zbuluar ...

Fillon Sergas OPE

Garat e Ofertës Publike të Punësimit të Sergas kanë filluar. Testet e para kanë qenë për ata që ...

Faza e leximit I: Leximi paraprak

Leximi paraprak është një aktivitet përgatitor për vetë leximin, i cili ju lejon të merrni një ide të përgjithshme në lidhje me ...

Bazat nuk specifikojnë gjithçka

Të gjithë e dimë që karakteristikat e secilës kundërshtim reflektohen gjithmonë në bazat përkatëse, të cilat publikohen në ...

Kundërshtarët e huaj

Ky post u kushtohet kundërshtarëve të huaj. Të huajt gjithashtu mund të paraqiten para opozitës, megjithëse duhet të përmbushin disa ...

Rregullat memoteknike

Nëse keni studiuar shumë në këtë jetë, imagjinoj që edhe nëse nuk e dini se cilat janë RREGULLAT MEMOTEKNIKE, me siguri ...

Shokët dhe kundërshtarët

Për të arritur një ndërmarrje të madhe të vështirë, është shumë e vështirë të gjesh veten vetëm. Në opozita ia vlen të luftojmë bashkë. Tendenca…

CEFIRE

CEFIRE është një organizatë që ofron trajnime të vazhdueshme dhe falas për mësuesit. Jep mundësinë për të krijuar grupe pune ...

Llojet e kundërshtimeve

Ne nuk u referohemi llojeve të kundërshtimeve sipas grupeve (nga A në E) për të cilat do të flasim në një tjetër ...