reklamat

CTI i San Fernando do të zhvillojë kurse për të papunët nga Cádiz që nga shtatori

Centro de Técnicas Reunidas de San Fernando ka filluar programimin e kurseve të aftësimit profesional për punësim që do të mbahen në 2011 dhe 2012 për të papunët në Gjirin e Cádiz. CTI varet organikisht nga institucione të ndryshme publike, të tilla si Departamenti i Punësimit, Junta de Andalucía dhe Këshilli i Qytetit Bahí de Cádiz.

Kthimi në papunësinë para krizës do të zgjasë 10 vjet

Këshilli Ekonomik dhe Social sapo ka reflektuar në një raport se rikuperimi i shkallës së papunësisë prej 20% dhe kthimi në 8% që ekzistonte në 2007 do të na kushtojë 10 vjet përpjekje si një vend. Në horizontin e vitit 2021, ne do të jemi në gjendje të ulim përsëri papunësinë në 8,6%, një shifër që u arrit në tremujorin e katërt të vitit 2007.

Malaga finalizon dhënien e ndihmës për trajnim prej 400 € për të gjithë të papunët e saj

Shërbimi i Punësimit Andaluzian (SAE) në provincën e Malaga ka filluar një program emërimi për të menaxhuar koncesionin prej 400 € bazuar në ndihmën e trajnimit në 21 zyrat që ka shpërndarë në të gjithë provincën. Subvencionimi, i lidhur me trajnimin dhe brenda programit PREPARA, lejon të papunët që kanë shteruar përfitimin të marrin 400 € për 6 muaj.

Këshilli Krahinor i Huesca dhe Cinca Medio zhvillojnë programe të reja trajnimi për të papunët

Regjioni Cinca Medio dhe Këshilli Krahinor i Huesca kanë nënshkruar një marrëveshje për të siguruar trajnim profesional për punësim në fushat e shërbimit ndaj klientit dhe mirëmbajtjes së faqeve të internetit. Të dy kurset janë pjesë e programeve të Trajnimit dhe Punësimit të njësive vendore. Shtatë qarqe të tjera të Huesca-s gjithashtu marrin pjesë në këtë marrëveshje.

Pikat kryesore të kategorisë