avokati

Çfarë është avokati?

Shifra e avokatit është shumë pak e njohur për publikun e gjerë, megjithëse ka të njëjtën rëndësi që mund të ketë një avokat

Thirrje për bursa

Cilat janë bursat e kolegjit?

Ne ju tregojmë se cilat janë bursat universitare dhe si mund të aplikoni për këtë ndihmë financiare pasi të jeni regjistruar në një kurs

Si të bëni miq në konvikt

Si të bëni miq në konvikt

Si të krijoni miq në rezidencën e universitetit? Këshilla për të zgjeruar grupin tuaj të miqve në këtë fazë të re të të mësuarit

Garat me fillimet më të mëdha

Nëse doni të zbuloni se cilat janë garat me më shumë fillime, lexoni më tej ... Ju gjithashtu do të dini se cilat janë garat me fillimet më të pakta.

Kurs bloger profesionist UNED

Sot ne ju sjellim një kurs që aktualisht është shumë i kërkuar për shkak të rëndësisë së botës teknologjike sot: Kursi profesional i blogerëve i UNED.

Cilat janë bursat e KKZ-së?

Sot ne paraqesim një përmbledhje të shkurtër se cilat janë bursat e KKZ-së dhe cilat prej tyre janë të hapura sot. Mos mbetni pa ndihmën dhe subvencionin tuaj

Bursat SÉNECA dhe programi SICUE

Në artikullin e sotëm do të flasim shkurtimisht për bursat SÉNECA dhe programin SICUE: kërkesat për të aplikuar për to, cilat janë ato, etj.

Cilat janë drejtimet e shkencës?

Këto janë drejtimet e shkencës që mund të gjeni në universitetet spanjolle. Mos harroni se jo të gjithë duhet të jenë në të njëjtin universitet.

Kthimi në kolegj pas 40 vjeç

Kthimi në kolegj pas 40 vjeç

Jeta akademike është gjithmonë kërkuese, megjithatë, është edhe më shumë kur një student është mbi 40 vjeç dhe ...

Eramus po, Erasmus jo

Ndoshta ju jeni në atë kohë kur apo nuk duhet të shkoni në Erasmus është një dilemë e madhe në ...

Bursat për mësimet artistike

Bursat për mësimet artistike: disa thirrje përfundojnë këtë muaj, të tjerët në muajin tjetër të dhjetorit dhe të tjerët janë deri në janar 2016.

Procedura aktuale e akreditimit të gjuhës

Procedura aktuale e akreditimit të gjuhës që duhet të dini për të qenë në gjendje të akreditoni nivelin tuaj të anglishtes ose një gjuhe tjetër. Merrni informacion këtu!

Para

Qëllimi i bursave

Ne detajojmë disa koncepte në lidhje me bursat, të tilla si ato që janë, ose si administrohen.

autostradë

Bursat Alstom Spain

Alstom Spain sapo ka njoftuar thirrjen për studentët për të hyrë në një seri bursash. Ata janë padyshim bursa shumë të pritura dhe u drejtohen vetëm të gjithë studentëve

aeroport

Aragon mban një buxhet për ndihmën e studentëve

Për shkak të situatës delikate ekonomike, shumë komunitete po bëjnë shkurtime shtesë në Arsim, shkurtime që duhet t'i shtohen atyre të bëra nga qeveria. Përkundër këtyre shkurtimeve, Komuniteti

Fuenlabrada provon WI-FI falas për të papunët e saj

Me këtë iniciativë synohet që rrjeti WI - FI i Këshillit të Qytetit Fuenlabrada të jetë i arritshëm për të papunët e qytetit përmes një sistemi kartash falas. Askush nuk kundërshton që interneti është një nga metodat më të shpejta dhe më efektive për të gjetur punë ose trajnim.

Andaluzia anulon ndihmën për profesionistë të pavarur dhe profesionistë

Më në fund, kriza ekonomike që Andaluzia po përjeton është transferuar në subvencionet që Junta u dha të vetëpunësuarve dhe NVM-ve. Këto grante kishin për qëllim krijimin e aktivitetit ekonomik në 8 provincat Andaluziane. Këto hua dhe garanci janë anuluar nga Ministria e Ekonomisë, Inovacionit, Shkencës dhe Punësimit.

Kurse për të papunët në Alcorcón

Këshilli i Qytetit Alcorcón do të zhvillojë kurse të formimit profesional për punësim në mënyrë që të bëjë që të papunët e qytetit të kenë më shumë gjasa të gjejnë një punë. Kurset do të jepen nga Departamenti i Ekonomisë, Punësimit dhe Teknologjive të Reja, i cili kryesohet nga Carlos Gómez. Kryebashkiaku ka njoftuar një marrëveshje me Komunitetin e Madridit për të pajisur kurset.

FEDETO do të ofrojë trajnime për punëtorët e vetëpunësuar dhe aktivë

FEDETO do të sigurojë trajnim nga shkurti i ardhshëm për të vetëpunësuarit dhe NVM-të në krahinë. Shtë një trajnim falas dhe trajnim në internet për ato tema që janë më të nevojshme nga punëtorët e vetë-punësuar dhe bizneset e vogla dhe të mesme. Ndër kurset që mund të gjenden ne kemi kurset e menaxherit dixhital, ndihmës menaxherit, menaxhimit të kostos, menaxhimit ekonomik dhe financiar, menaxhimit të njerëzve, menaxhimit të ekipit dhe menaxhimit të kohës.

30 bursa për parukeri dhe estetikë nga L'Oréal

Marka e shkëlqyeshme e bukurisë L'Oréal ofron mundësinë për 30 të rinj të talentuar në sektorin e parukerisë dhe bukurisë për të shijuar një nga "L'Oréal Impulsa Parukeri dhe Estetikë Frantet e Granteve". Në këtë mënyrë, marka e njohur L'Oréal kërkon të shpërblejë përpjekjet e të rinjve që po studiojnë një diplomë të mesme në këto sektorë. Për më tepër, këto "Bursa FP" L'Oréal Impulsa Hairdressing and Estestics "janë për studentët që janë pjesë e familjeve të papunë ose me probleme financiare, me qëllim që të rinjtë të mos braktisin studimet.

Bursat për studime teknologjike dhe dixhitale të U-tad

Për ata që nuk e njohin U-tad, është qendra e parë universitare që u shfaq në Spanjë, konkretisht në Madrid, specialiteti i së cilës është industria e përmbajtjes dixhitale. Tani U-tad ka hapur një thirrje të re për bursa për studimet e tyre të ndryshme, si diploma universitare dhe master. Në total ka 64 bursa të shpërndara si më poshtë: 9 bursa U-zhvillo për studentët e Masterit në Programimin Grafik dhe Simulim në veçanti, 35 bursa për studentët master (të pavarur nga masteri i mëparshëm) dhe 20 bursa për studentët e rinj që fillojnë një nga shkallët e saj.

MAPFRE fillon një program me 200 bursa trajnimi të sigurimeve

Kompania e sigurimeve MAPFRE, përmes Institutit të Shkencave të Sigurimeve, po jep 200 bursa trajnimi ekskluzivisht për të papunët. Bursa i lejon studentët të kenë qasje të lirë në trajnimin më të fundit përmes e-mësimit. Trajnimi miratohet nga Universiteti Papnor i Salamancës.

Zgjedhja e një karriere dygjuhëshe

Ka tashmë disa universitete spanjolle që ofrojnë programe diplome në dygjuhësi, kryesisht në fushën e financave, drejtësisë dhe inxhinierisë.

Politikat aktive të punësimit pësojnë një ulje prej 21%

Për shkak të krizës ekonomike që mundon vendin, politikat aktive të punësimit dhe buxhetet e tyre gjithashtu janë duke u shkurtuar. Në vitin 2012, buxheti për politikat aktive të punësimit do të bjerë me 21%, përfitimet e papunësisë do të paguhen 5,4% dhe trajnimi për të papunët dhe punëtorët do të ulet me 34%.

Karriera me të ardhmen më të mirë sot

Karriera me të ardhmen më të mirë sot

Disa karriera kanë një të ardhme shumë më të qëndrueshme se të tjerat. Mos u lini pas dhe vendosni të studioni në atë që do të thotë mundësi më të mëdha punësimi për ju.

Përgatituni plotësisht për selektivitetin

Përgatituni plotësisht për selektivitetin

Përzgjedhja është një fazë vendimtare përpara hyrjes në Universitet, dhe kjo nënkupton përqendrimin e të gjithë energjisë për ta kaluar atë me një notë të mirë, por kërkon që - përveç kësaj - në vitet e mëparshme puna të jetë bërë mirë

Qyteti i Almerisë në Vera shtrin dy kurse trajnimi për 30 të papunë

Konsistori Almeria i Verës do të zhvillojë dy veprime trajnimi në 2012. Të dy janë përfshirë në trajnimin profesional për punësim dhe kanë të bëjnë me trajnimin për rojet e spitalit dhe anglishten për shërbimin ndaj klientit. Me trajnimin, pritet që të papunët të kenë më shumë mundësi për t'u riintegruar në tregun e punës.

ECYL do të ketë 3,5 milion € bursa për të papunët

Shërbimi Publik i Punësimit Castilla (ECYL) do të ketë një buxhet prej 3,5 milion € për kursin që tani ka filluar të investojë në trajnime dhe bursa. Këto bursa do të jenë në dispozicion për të papunët që janë në një aksion trajnimi për Trajnimin Profesional për Punësimin. Bursat përfshijnë, në disa raste, transportin, bordin dhe akomodimin.

në profesionin e ri të gjahtarit

Trend i ri: Gjuetia e ftohtë

Gjuetia e ftohtë na vjen nga SH.B.A. dhe imponohet fuqimisht në Spanjë, si një mjet për të studiuar plotësisht tregun dhe për të parashikuar kërkesën e tij.

CTI i San Fernando do të zhvillojë kurse për të papunët nga Cádiz që nga shtatori

Centro de Técnicas Reunidas de San Fernando ka filluar programimin e kurseve të aftësimit profesional për punësim që do të mbahen në 2011 dhe 2012 për të papunët në Gjirin e Cádiz. CTI varet organikisht nga institucione të ndryshme publike, të tilla si Departamenti i Punësimit, Junta de Andalucía dhe Këshilli i Qytetit Bahí de Cádiz.

Karriera e rilevimit

Karriera e Topografisë

Topografia i referohet faktit të bërjes së paraqitjeve grafike të sipërfaqes së tokës, duke përdorur plane.

Komuniteti i Madridit për futjen në punë të invalidëve

Këshilli Drejtues i Komunitetit të Madridit ka ndarë 950.000 € për krijimin e granteve që mundësojnë integrimin në punë të personave me aftësi të kufizuara brenda fushës gjeografike të komunitetit autonom. Si mjet për vendosjen e vendeve të punës janë Qendrat e Veçanta të Punësimit.

Kurse verore

Kurse verore

Kurset verore janë një mundësi e mirë për të mos hequr dorë nga zakoni i studimit dhe për të vazhduar zgjerimin e njohurive në mënyrë që ato të përdoren në të ardhmen.

Këshilli Krahinor i Huesca dhe Cinca Medio zhvillojnë programe të reja trajnimi për të papunët

Regjioni Cinca Medio dhe Këshilli Krahinor i Huesca kanë nënshkruar një marrëveshje për të siguruar trajnim profesional për punësim në fushat e shërbimit ndaj klientit dhe mirëmbajtjes së faqeve të internetit. Të dy kurset janë pjesë e programeve të Trajnimit dhe Punësimit të njësive vendore. Shtatë qarqe të tjera të Huesca-s gjithashtu marrin pjesë në këtë marrëveshje.

Bashkia e Segovisë fillon një promovim të ri të Programit Faktor E

Tre veprime të reja trajnimi për punësim janë gati të fillojnë në qytetin e Segovia në atë që supozon një rihapje të Programit tashmë tradicional të Faktorit E. Procesi i pranimit të aplikimeve për ta është aktualisht i hapur deri në 18 Mars. Tre veprimet e reja të aftësimit profesional për punësim janë "Menaxhimi i Magazinës dhe Operacionet e Trajtimit", "Asistenti i Larjes dhe Pastrimit të Thatë" dhe "Asistenti i Shitjes dhe Tregtisë".

Bachelor i Kartografisë

Bachelor i Kartografisë

Kartografia është përgjegjëse për studimin e sipërfaqes së tokës dhe interpretimin e saj përmes hartave

Gëzuar Ditën e Mësuesit

Paraqiti programet e trajnimit dhe punësimit të Junta de Castilla - La Mancha

40 do të jenë punëtoritë e punësimit të zhvilluara nga Junta de Castilla - La Mancha dhe qëllimi i të cilave është të sigurojë trajnim dhe një kontratë pune për 432 persona të papunë mbi 25 vjeç. Prezantimi i planit është bërë në qytetin Carrión de Calatrava nga Ministri i Punësimit, Barazisë dhe Rinisë.

Këshilli i Qytetit Santander do të trajnojë 250 të papunë

Këshilli i Qytetit Santander përmes Departamentit të tij të Rinisë, Punësimit dhe Teknologjisë së Re do të sigurojë trajnim për 250 të papunë të regjistruar në qytet. Ky trajnim do të kryhet përmes 20 kurseve. Plani i ri i trajnimit për të papunët është komunikuar nga Këshilltari Samuel Ruiz dhe synon të përballojë kërkesën e fortë për trajnim të kërkuar nga banorët e Santander.

Tekstet shkollore

Kurset e monitorimit të trajnimit profesional fillojnë në Almería

Fondacioni Social dhe i Punës i Almerisë ka organizuar për muajt e parë të vitit 2011 një total prej 3 kursesh për të papunët, qëllimi i të cilave është t'i trajnojë ata si trainerë profesionalë. Kurset janë të kufizuara në 15 studentë secili dhe kanë një kohëzgjatje prej 260 orë teorike dhe 90 orë praktike. Secili kurs përbëhet nga module të reja trajnimi.

Master në Ortodonci

Master në Ortodonci, në Tarragona, nga dora e Dr. Alfredo Nappa Albalalde dhe qendrës së mësimdhënies Fomento Profesional.

Merr një diplomë të dyfishtë

Të gjithë kemi pasur një mik, anëtar të familjes ose njohje me dy karriera. Sidoqoftë, ky fakt u konsiderua (deri shumë më parë ...

Bursat e Fondacionit Carolina

Fondacioni Carolina, me qëllim të promovimit të marrëdhënies midis Shteteve Ibero-Amerikane, ofron, çdo vit, bursa për ...