Agjenda e konkurseve

Ju vendosët studioni një opozitë. Pra, ne tashmë kemi një ide të qartë për të ardhmen tonë. Por tani vjen një pjesë tjetër themelore që është të zgjedhësh një të tillë. Duhet të ndiejmë atë thirrje që na tregon se cilën degë duhet të tërheqim. Përveç kësaj, mendo për titujt që kemi, sepse siç e dimë mirë, është një nga kërkesat më të mëdha.

Pasi të kemi tashmë në mendje kundërshtimin që na pëlqen ose që na motivon, duhet të blejmë axhendën. Ne mund ta kapim atë tani, kështu që më poshtë do të gjeni planprogramet e provimeve konkurruese që kanë më shumë mundësi pune tani per tani

Garat më të kërkuara

Agjendat e Zyrave Postare

Postoni kundërshtime
Agjendat e Zyrave Postare
Agjenda e zjarrfikësve

Opozitat e Zjarrfikësve
Agjendat e zjarrfikësve
Agjendat e Gardës Civile

Kundërshtimet e Gardës Civile
Agjendat e Gardës Civile
Agjendat e SAS

Kundërshtimet e SAS
Agjendat e SAS
Agjendat e drejtësisë

Opozitat e Drejtësisë
Agjendat e drejtësisë
 • Kundërshtimet e Gardës Civile: Një nga konkurset më të kërkuara është Garda Civile. Forcat e sigurisë janë gjithmonë ndër më të kërkuarat. Kundërshtimet, kërkesat kryesore të të cilave janë të kenë titullin ESO, të jenë 18 vjeç dhe jo më shumë se 40. Provimi juaj është i ndarë në teste fizike (shpejtësi, qëndrueshmëri, not ...) dhe në pjesën teorike (Drejtshkrimi, gjuha, psikoteknika dhe personale intervistë).
 • Opozitat për Zjarrfikësit: Për të qenë në gjendje të paraqiteni në këto gara zjarrfikësish ju duhet një diplomë Bachelor ose ekuivalent, si dhe të jeni 16 vjeç. Provimi gjithashtu përbëhet nga një pjesë teorike dhe një pjesë praktike (ngjitje litar, ngritje peshe, shtytje, vrapim, not dhe kërcim vertikal). Psikoteknika dhe ekzaminimi mjekësor plotësojnë pjesët që duhet kapërcyer. Pasi të keni vendin tuaj, ju do të kryeni një larmi punësh të tilla si evakuimet, emergjencat ose luftimet kundër zjarrit.
 • Opozitat SAS (Shërbimi Shëndetësor Andaluzian): Këtu do të kemi disa pozicione dhe secili prej tyre do të ketë kërkesat e tyre në formën e gradave. Ndër të gjithë ata veçojmë administratorët, porositësit, teknikët e farmacisë ose fizioterapistët, ndër të tjera. Sa i përket provimit, ai do të përbëhet nga pjesa teorike dhe një kurs praktik, pa harruar fazën e konkursit, ku do të shtohen meritat e fituara.
 • Postoni kundërshtime: Si kërkesa, do t'ju duhet shkalla ESO ose ekuivalenti i saj dhe tashmë keni mbushur 18 vjeç. Për provimin, do të duhet të kalosh një test të quajtur i zakonshëm dhe dy specifik, ku psikoteknika janë gjithashtu protagonistë. Brenda këtyre konkurseve, ne gjithashtu do të gjejmë pozicione të ndryshme (ekzekutiv, zyrtar, klasifikim, kast ose asistentë). Për më tepër, ata kanë një Bankë Job që ju lejon të keni qasje në punë të ndryshme ndërsa ne presim për vendin tonë.
 • Opozitat e drejtësisëBrenda kundërshtimeve të Drejtësisë gjejmë tre organe të diferencuara mirë. Menaxhimi Procedural për të cilin kërkohet një diplomë ose diplomë universitare, atëherë ne kemi organin e Procedurës Procedurale ku është e nevojshme diploma Bachelor. Më në fund, trupi i Ndihmës Gjyqësore për të është i vlefshëm shkalla e ESO-s ose e ngjashme. Sapo të miratohet kundërshtimi juaj, ju do të keni mundësi të përdorni promovimin e brendshëm. Detyrat që do të kryhen janë disi të ndryshme, por të gjitha ato kryhen ndërmjet prokurorëve dhe zyrave gjyqësore.

Përparësitë e të qenit nëpunës civil

Zyrtar që ka studiuar një opozitë

Administrata publike ofron vende pune, për të cilat shumë njerëz përgatiten për muaj ose vite. Një përpjekje e madhe që ia vlen, pasi që sapo të kalojë opozita, ne do të kemi përparësi të shumta për të qenë nëpunës civilë.

 • Siguria e një pozicioni të përhershëm: Puna është një pjesë thelbësore e jetës sonë. Falë tij, ne do të jemi në gjendje të marrim një pagë që na lejon të jetojmë me komoditete të caktuara. Pra, të jesh nëpunës civil tregon atë siguri. Çdo muaj ne do të marrim pagën tonë, plus disa pagesa shtesë çdo vit. Në këtë zonë, pushimet nga puna nuk janë të shpeshta, sepse mund të vazhdoni të punoni derisa të arrini moshën e pensionit.
 • Një pushim i merituar mirë: E gjithë puna duhet të përfshijë edhe periudhën e pushimeve. Shtë e vërtetë që nuk është gjithmonë kështu, në varësi të llojit të punës. Përveç kësaj, në shumë raste ditët e pushimit zvogëlohen ndjeshëm. Pra, një avantazh tjetër i të qenit nëpunës civil është të kesh më shumë ditë pushimesh.
 • Oraret: Trueshtë e vërtetë që duhet të respektoni një seri oraresh, si për hyrje ashtu edhe për dalje. Por në këtë rast, nuk ndodh shpesh që të qëndroni më gjatë sesa duhet. Ndërsa në shumë punë të tjera kemi fatin të na thuhet se duhet të përfundojmë një lloj tjetër dokumentesh. Përveç kësaj, në shumicën dërrmuese të tezgave, do të keni një pushim për të pirë një kafe.
 • Përmirësoni të drejtat e punëtorëve: Pa dyshim, të drejtat e punëtorit kanë një ndryshim të madh midis nëpunësve civilë. Çështje të tilla si pensioni si dhe kontributet, etj., Janë gjithmonë pika fikse dhe të respektuara.
 • Konkursi i transferimit: Trueshtë e vërtetë që është gjithashtu një avantazh i madh për shumicën dërrmuese të pozicioneve të ofruara. Kjo do të thotë, ju do të keni lëvizje gjeografike, nëse dëshironi. Edhe pse nuk do të jetë me gisht, por përmes fazës së konkursit. Ndoshta për mësuesit është pak më e komplikuar, por gjithsesi mund të konsiderohet si një avantazh i mirë për tu marrë në konsideratë.

Llojet e kundërshtimeve 

Llojet e kundërshtimeve ose Punonjësit publik ka vetëm katër, në varësi të kërkesave, vetë punës dhe pozicioneve.

 • Oficer karriere: Ne zakonisht e njohim atë thjesht si një nëpunës civil. Theshtë personi që është i lidhur me Administratën Publike. Kjo është, është një pozicion fiks pasi të kesh kaluar një kundërshtim dhe të fitosh një vend. Brenda këtij lloji të funksionarëve, ne gjejmë një klasifikim, sipas titujve që janë kërkuar prej tyre.
  • Grupi A: Grupi i parë gjithashtu mund të ndahet në A1 dhe A2. Si në njërën ashtu edhe në tjetrën, do t'ju duhet një diplomë universitare për të qenë në gjendje të aplikoni për këto pozicione.
  • Grupi B: Për të hyrë në kundërshtimet në Grupin B, ju duhet titulli Teknik Superior.
  • Grupi C: Këtu do të gjejmë edhe të ashtuquajturën C1. Në to kërkohet diploma Bachelor, ndërsa për C2 kërkohet Diplomimi në ESO.
 • Zyrtarët e përkohshëm: Pavarësisht se ka përgatitur edhe kundërshtimet, ajo ndryshon nga ato të mëparshmet për shkak se punon ato nuk janë aq të qëndrueshme. Sigurisht, funksionet e punës që ata duhet të kryejnë do të jenë identike me ato të zyrtarëve të karrierës. Por praktikantët shfaqen kur ka punë të tepërt ose ka disa vende të lira pune që duhet të plotësohen ose është një zëvendësim.
 • Stafi i punës: Ata kanë një kontratë që vjen nga Administrata Publike. Kontrata e thënë mund të jetë e pacaktuar, e përhershme ose e përkohshme.
 • Staf i përkohshëm: Në këtë rast po flasim për një punë që zakonisht ka për qëllim këshillimin dhe siç sugjeron emri i saj, është e përkohshme.

Unë dua të studioj një opozitë, si të filloj?

Vajza që studion planprogramet e një opozite

Këtu janë një seri këshillash për të filluar studimin e një opozite dhe të mos vdesësh duke provuar:

 • Ju gjithmonë do të duhet të vendosni disa orët fikse të studimit. Sepse rutinat janë gjithmonë baza e ekuilibrit dhe e motivimit të trupit tonë.
 • Filloni të studioni pak nga pak. Mos harroni se kundërshtimet marrin kohë dhe është më mirë ta marrim më lehtë nëse duam një rezultat të mirë. Sigurisht, në këtë rast, të gjithë mund të vendosin qëllimet e tyre. Këshillohet të filloni me pak kohë, vetëm disa minuta, por të përqendruar mirë. Përqendrimi është gjithmonë çelësi për të mësuar mirë.
 • Gjithmonë mbani mend tuajin motivimi. Nëse keni ardhur deri këtu, supozohet të jetë sepse e keni menduar, keni reflektuar për gjërat e mira që do t'ju lërë kalimi i një opozite. Kështu që kur nuk ju pëlqen, mbani mend gjithmonë motivimin dhe vizualizoni qëllimin.
 • Mos u shqetësoni nëse një temë nuk ka qenë me ju siç e prisni. Sepse nëse përqendroheni vetëm në këtë temë, do të humbni shumë kohë dhe do të fitoni. Jo të gjitha çështjet duhet të jenë kaq të vështira, mos kërkoni aq shumë nga diçka që ka një zgjidhje.
 • Kundërshtimet janë sikur të ishte një punë. Shtë e vërtetë që në fillim nuk paguhet, por duhet ta marrim në atë mënyrë. Mos u mbingarkoni në ndryshimin e parë, organizohuni dhe mos u ngopni shumë.
 • Ka njerëz që fillojnë duke studiuar rreth tre orë në ditë gjatë muajit të parë. Por siç kemi treguar, mund të ketë pushime, por gjithmonë shumë përqendrim. Pastaj, muajin vijues, mund të zgjasni ditën tuaj të studimit.
 • Çdo kaq shpesh, nuk dhemb të bësh diçka lloji i provimit tallen. Në këtë mënyrë ju do të keni një kontakt të caktuar me atë që do të gjeni kur të vijë dita e madhe dhe do t'i vini në provë njohuritë tuaja.
 • Mos harroni se këshillohet që së pari të lexoni, pastaj të nënvizoni atë që është më e rëndësishme dhe të bëni përmbledhje për të rregulluar konceptet.

A është e vështirë të kalosh një opozitë?

Nuk është një pyetje e lehtë për t'u përgjigjur. Më shumë se gjithçka sepse brenda vështirësisë ka edhe pika të ndryshme. Njëra prej tyre është lloji i kundërshtimit, të cilit ne e paraqesim, si dhe shkalla e tij brenda grupeve A, B ose C. Nga ana tjetër, do të ketë kohën që ne i kushtojmë, pasi kërkon shumë këmbëngulje dhe punë , si dhe organizimin.

Për të gjitha këto, duhet të kihet parasysh se shumë njerëz kalojnë vite me radhë para miratimit. Por gjithçka ka të bëjë me heqjen dorë, përqendrimin te qëllimi dhe arritjen e tij. Edhe me hapa të vegjël, por mundeni gjithmonë. Ne gjejmë dëshmi të të gjitha llojeve, ku disa përmbledhin që ajo ka qenë e komplikuar, ndërsa të tjerët nuk e kanë gjetur atë aq sa përshkruhet. Kështu siç themi, kjo do të varet nga personi, metodat e tyre të punës dhe vendosmëria e tyre.

Sa kushton një tarifë zyrtare

Nëpunësi civil që studion

El paga e një zyrtari Ajo përcaktohet nga grupi që ju keni kundërshtuar. Por përveç kësaj, shtohen disa faktorë të tjerë të tillë si destinacioni ose kohëzgjatja e kohës në pozitë. Por afërsisht pagat janë si më poshtë:

 • Grupi A1: Paga juaj çdo muaj tejkalon 2.800 euro. Në këtë grup janë inspektorët e punës, sigurimeve shoqërore, financave ose organeve më të larta të Administratës Shtetërore.
 • Grupi A2: Në këtë rast paga bie në 2.200 euro në muaj dhe dy pagesa shtesë. Në këtë grup, ne mund të gjejmë zyrtarë teknikë për auditim, financë ose menaxhim të sistemeve, si dhe teknologjinë e informacionit.
 • Grupi B: Nëse keni një kualifikim të Lartë Teknik, do të keni mundësi të hyni në këtë grup. Sa i përket pagës së tij, ajo do të jetë rreth 1.800 euro.
 • Grupi C1: Organi administrativ zakonisht ndodhet në këtë grup. Për të aplikuar, do t'ju duhet një diplomë Bachelor. Paga është midis 1.600 euro.
 • Grupi C2: Këtu do të takojmë trupin ndihmës, i cili si një kërkesë themelore do të ketë nevojë për titullin ESO. Ata do të kërkojnë rreth 1200 euro.
 • Grupi E: Stafi i ri do të ketë një pagë të përafërt prej 1000 euro.

Çfarë ndodh nëse dështoj në provimin e opozitës?

 Trueshtë e vërtetë që pas gjithë kohës së kaluar, përpjekjes, duke parë që është pezulluar është mjaft zhgënjyese. Pra, duhet të përpiqemi ta pranojmë atë që ka ndodhur, edhe nëse nuk është e lehtë. Ditët në vijim, këshillohet të pushoni dhe të shijoni. Theshtë momenti t’i japim vetes pak kohë për të reflektuar dhe harruar gjithçka sa më shumë që të jetë e mundur.

Ju duhet të shikoni në anën pozitive. Sepse e gjithë kjo ka të bëjë me të mësuarit dhe çdo herë do të jemi më afër qëllimit tonë. Gjë që shton më shumë përvojë për herën tjetër kur do të shfaqemi. Megjithatë, pezulloj shqyrtimin e kundërshtimit, Nuk është fundi. Shtë një mënyrë për të qenë në gjendje të zbuloni gabimet dhe të përmirësoni teknikat për të dhënë provimin e ardhshëm në një mënyrë më optimiste.