Naon kasehatan sosial

tanggungan

Populasi sepuh ku leaps na bounds na éta sababna profési sapertos kasihatan sosial ningkat. Aya paménta anu nyata pikeun propésional anu hadé anu terang kumaha miara sareng ngabantosan jalma-jalma anu, kusabab umur na, henteu tiasa deui mandang diri.

Ayana propésional anu ngembangkeun padamelan sapertos kitu penting nalika ngeunaan pikeun tiasa nyayogikeun kualitas hirup anu langkung saé pikeun jalma-jalma anu gumantung sareng sepuh ieu.

Naon perawatan sosial sareng kaséhatan?

Perawatan ieu henteu sanés ngan ukur perawatan anu dilakukeun ku jalma, dina waktos tiasa nyiapkeun kabutuhan anu béda-béda anu tiasa dipimilik ku jalma anu henteu ngurus diri. Perhatosan ieu diperyogikeun kumargi jalma sapertos kitu gumantung sareng kaleungitan otonomi na. Aranjeunna tiasa sepuh atanapi ngagaduhan tingkat cacad anu signifikan.

Naon fungsi jalma anu ngalaksanakeun perawatan kaséhatan sosial

Fungsi utama jalma anu ngalaksanakeun padamelan sapertos kitu, Éta pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan jalma tanggungan sareng ngajantenkeun sadayana langkung gampang. Ku cara anu khusus, asistén kaséhatan sosial ngagaduhan fungsi ieu:

  • Éta tanggel waler pikeun ngajaga jalma anu gumantung sacara bersih salian ti tuangeun anjeunna atanapi ngabantosan anjeunna ngaleungitkeun dirina.
  • Boga ilmu keperawatan pikeun pitulung naon waé anu diperyogikeun ku jalma anu gumantung.
  • Laksanakeun pangrojong jinisna fisik atanapi psikososial.
  • Mindahkeun atanapi bawa juru tulis ka tempat anu khusus nalika diperyogikeun.

gumantung

Kasempetan padamelan naon anu ngagaduhan posisi perawatan kaséhatan sosial?

Jalma anu mutuskeun bakti diri pikeun janten asistén kaséhatan sosial biasana ngagaduhan dua kasempetan padamelan:

  • Salah sahiji diwangun ti damel di lembaga sosial sapertos padumukan kanggo sepuh atanapi di susun berlindung, nawiskeun perhatian pribadi ka jalma-jalma anu gumantung sareng ngagaduhan sababaraha jinis cacad, boh fisik boh méntal.
  • Anjeun ogé tiasa nawiskeun jasa bumi anjeun dina cara anu khusus sareng khusus, ngajantenkeun hirup langkung gampang pikeun jalma anu kaleungitan otonomi dina tugas sadidintenna.

Naon gaji ahli kaséhatan

Nalika ngeunaan terang gaji asistén kaséhatan sosial, Anjeun kedah terang naha padamelan anjeun kalebet dina lingkungan umum atanapi swasta. Pangalaman taun-taun ogé pangaruhna positif kana gaji. Hal normal nyaéta asistén perawatan kaséhatan sosial ngasilkeun sakitar 15.000 euro sataun.

sosial-kabersihan

Kaahlian anu dipikagaduh ku jalma anu ngabaktikeun dirina pikeun kasihatan sosial

Henteu sadaya jalma pantes ngalaksanakeun profési ieu kumargi anjeun kedah bijaksana pisan ogé empati nalika miara jalma anu gumantung. Salain ti éta, Jalma éta kedah ngagaduhan rangkéan aptitudes atanapi nilai anu kedah disorot:

  • Sikep dina damel kedah positip sabisa sahingga hasilna sakumaha anu dipikahoyong.
  • Nilai anu teu tiasa kakurangan dina saha waé anu ngalakukeun jinis ieu nyaéta hormat ka klienna. Profesional ogé kedah hormat adat istiadat sareng kabiasaan jalma anu anjeun damel.

Di sagigireun éta, saé éta jalma anu dimaksud ngagaduhan sajumlah kamampuan sosial anu ngajantenkeun padamelan langkung efektif:

  • Penting pikeun anjeun ngajalankeun anu sampurna duanana basa lisan jeung non-verbal.
  • Narima sagala rupa kritik tumuh dina pagawéan cenah.
  • Saé anjeunna terang kumaha ngupingkeunana sahingga hubungan sareng klien pangsaéna-gancangna.
  • Mangrupikeun jinis padamelan anu peryogi ogé tenang, kasabaran sareng katenangan dina waktos ngalaksanakeun kagiatan anu béda-béda.
  • Tangtosna, a nilai sapertos empati moal leungit. Perawatan kasihatan sosial meryogikeun yén profesional tiasa nempatkeun dirina tanpa masalah dina kulit klienna sareng tiasa méréskeun masalah anu béda dina cara anu gancang sareng éfisién.

Pondokna, upami anjeun resep ngabantosan batur, utamina upami aranjeunna gaduh masalah kagumantungan, kasehatan pasti aya padamelan anjeun. Salaku tambahan kana ieu, sakumaha anu parantos urang sebutkan di luhur, éta mangrupikeun profési anu di pikahoyong pisan kusabab jumlah jalma gumantung anu aya di masarakat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.