5 gelar universitas dina humaniora

5 gelar universitas dina humaniora

Masing-masing balapan ngagaduhan obyék masing-masing pikeun diajar. Panggeroan seueur mahasiswa dipiguraan dina bidang kamanusaan. Alam semesta anu éksténsif anu kéngingkeun sababaraha bentuk ngalangkungan perjalanan khusus.

1. Filsafat

Murid anu ngajantenkeun pendaptaran na dina Gelar ieu, gaduh kasempetan pikeun ngagali kana kanyataan ngaliwatan sumbangan anu dilakukeun ku panginten anu béda. San Agustín, Tomás de Aquino, Pascal, Sartre, Descartes, Kant, Hegel, Kierkegaard, Hume sareng Ortega y Gasset mangrupikeun pangarang anu ngahudangkeun rasa kagum ku seueur jalmi.

La pilsapat aya hubungan langsung sareng anu asli: basa, prosés pangetahuan, masarakat, alesan, pangaruh, éstétika, antropologi, budaya, sajarah, kabagjaan, kulawarga, sains sareng alam. Ieu sababaraha hal anu tiasa didugikeun tina sudut pandang filosofis.

2. Kamanusaan

Murid anu hoyong gaduh pelatihan humanistik sareng pendekatan interdisipliner tiasa ningali kana proposisi nilai ieu. Ku cara kieu, murid ngagali disiplin anu béda sapertos filsafat, sajarah, seni atanapi sastra.. Pelatihan humanistik anu tiasa dibarengan ku spésialisasi salajengna pikeun ngabimbing milarian padamelan dina arah anu khusus.

3. Sejarah

Ngaliwatan kajian ngeunaan humaniora, manusa tiasa langkung terang diri dirina. Unggal jaman sajarah kontekstualisasi ku kajadian anu khusus. Kanyataan anu ngahudangkeun minat murid-murid anu ngamimitian taun munggaran di universitas.

Kasempetan kerja naon anu ditawarkeun persiapan akademik ieu? Salaku conto, lulusan éta tiasa dianggo dina bidang pengajaran atanapi panilitian. Tapi, kahareupna anjeun tiasa nyerat salaku ahli kana topik sajarah dina majalah sareng publikasi khusus dina ieu bidang.

Éta sanés ngan ukur perkawis ngaliwat masa lalu anu khusus, tapi ogé ngeunaan ngartos faktor naon anu mangaruhan pamekaran kajadian.

4. Filologi Hispanik

Sastra nempatan tempat terkenal dina sajarah. Publikasi pangarang anu béda ngamungkinkeun dialog sareng panulis, bahkan ti kajauhan temporal. Ayeuna, sektor penerbitan dinamis pisan sabab ngembang kalayan kagabungkeunna berita anu sering.

Nyatana, seueur panulis milih penerbitan desktop pikeun ngabagi karyana ka umum. Tapi aya permata hébat literatur dunya anu nempatan tempat terkenal dina sajarah. Siswa anu ngadaptar dina Hispanik Filologi nalungtik mata pelajaran ieu sareng basa Spanyol sacara jero.

Murid henteu ngan ukur ngagaduhan kasempetan pikeun diajar ti ahli propésional anu karaos karajaan pikeun literatur. Anjeunna ogé narik réfléksi tina maca buku anu gaduh sora pangarang universal.

5 gelar universitas dina humaniora

5. Pedagogi

Réfléksi ngeunaan kamanusaan tiasa dideukeutan tina sudut pandang anu béda. Pendidikan mangrupikeun salah sahiji anu paling penting. Pendidikan ngabentuk sareng nyiapkeun manusa pikeun nyanghareupan tangtangan kahirupan modéren. Di sisi anu sanésna, panilitian anu tetep dina topik ieu ngamungkinkeun inovasi dina téhnik ngajar sareng prosés diajar diwanohkeun. Pedagog damel salaku tim sareng para ahli di hiji sakola.

Maka, gelar universitas di humaniora nawiskeun kasempetan propésional anu kedah diperhatoskeun dina waktos sapertos ayeuna. Mangsa élmu penting pisan, tapi ogé ngeunteung kana hakékat manusa dirina sorangan. Pendidikan bahkan dibingkai dina bidang kasihatan, sapertos anu ditingalikeun ku conto pedagogi rumah sakit.

Aya sababaraha alesan pikeun diajar Filsafat, Kamanusaan, Sejarah, Filologi Hispanik atanapi Pedagogi. Jalur akademik naon waé anu anjeun badé nyarankeun di handap?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.