Konci pikeun ngadidik barudak anu saé, numutkeun ka psikolog Harvard

Urang sadayana ngarepkeun dunya ieu pinuh ku alus, jalma karunya, kalayan raos luhur empati sareng murah, yén urang kajurung ku jahat, dengki atanapi sarakah. Nanging, sakumaha anu tiasa urang tingali unggal dinten dina berita, dina koran, di jalan, di lingkungan anu caket urang kadang-kadang, hanjakalna henteu kitu. Leres, éta leres, atanapi sahenteuna éta anu urang hoyong percanten, aya langkung seueur jalma anu hadé tibatan anu goréng, tapi anu terakhirna ogé aya, sareng kadang-kadang, karusakan anu disababkeun na lumayan hébat, nyeri sareng teu tiasa diubaran.

Nya, dinten ieu urang masihan anjeun artikel anu dirancang khusus pikeun pendidik, ibu sareng bapak, hususna pikeun dua dimungkinkeun. Upami anjeun hoyong terang naon konci pikeun ngadidik barudak anu saé, anu psikolog Universitas Harvard nyarankeun pikeun anjeun nuturkeun, anjeun dina tempat anu leres. Teu aya anu nyarios yén ngadidik gampang, tapi perlu pisan.

Kumaha cara ngasuh murangkalih / murangkalih anu saé

Ieu mangrupikeun poin anu urang moal merhatoskeun khusus sabab katingalina jelas teuing pikeun urang, tapi nalika lima konci ieu disatukan, éta ngawangun koktail anu sampurna pikeun putra, murid, ponakan urang, janten jalma anu hadé énjing:

  • Nyéépkeun waktos sareng murangkalih anjeun: Ieu mangrupikeun hal anu urang bahkan henteu kedah nyarios. Upami urang ngagaduhan murangkalih éta ngagaduhan waktos pikeun ngurus aranjeunna. Leres pisan yén gumantung kana nagara mana, konsiliasi kulawarga henteu mutakhir pisan sareng jaman ayeuna sareng padamelan tiasa nyéépkeun seueur waktos urang, tapi salawasna, unggal dinten, urang kedah milarian waktos anu saé pikeun nyéépkeun sareng murangkalih urang.
  • Ngobrol sareng anjeunna sareng komunikasi terus sareng anjeunna: Komunikasi mangrupikeun dasar tina hubungan naon waé, janten éta moal kirang sareng barudak urang. Urang kedah paduli kana naon anu penting pikeun anjeun, naon anu anjeun pikahoyong, naon anu anjeun jaga. Janten resep ngobrol sareng murangkalih sakaligus ngadangukeun saran na. Barudak kedah ngaraos dirawat.
  • Tuduhkeun anak anjeun kumaha ngajawab masalah tanpa nekenkeun hasilna: Sakuduna masihan anjeun kamampuan nganalisis sareng ngarengsekeun masalah tapi henteu méréskeun nyalira salaku kolot. Anjeun kedah ngantep anjeunna ngalaman sagala hal nalika anjeunna nyanghareupan kasusah: ti parasaan frustasi nalika henteu kéngingkeun éta dina mimiti nyobian kana kabagjaan nalika parantos nyalira sareng tanpa pitulung. Tangtosna, cicing di sisina sareng mamatahan anjeunna.
  • Anjeun kedah nunjukkeun rasa syukur ka anak anjeun sacara rutin: Nalika kuring masihan anjeunna tugas pikeun ngalakukeun sareng anjeunna parantos beres, hatur nuhun kanggo anjeunna. Ngaraoskeun rasa syukur ieu ti jalma déwasa bakal ngajantenkeun aranjeunna raos mangpaat sareng murah haté ka batur, maka aranjeunna bakal ngabantosan langkung rutin sareng nunjukkeun solidaritas.
  • Ajar barudak anjeun ngagaduhan sudut pandang anu lega dina sagala hal: Hal ieu dilakukeun ku ngajar anjeunna pikeun ngadangukeun, ngajar anjeunna komunikasi, ngajantenkeun anjeunna ningali yén henteu sadayana hideung atanapi bodas, tapi kasaimbangan anu pasti kedah dipendakan gumantung kana hal-hal naon waé, sareng sajabana.

Upami anjeun nuturkeun lima padoman atanapi konci ieu, anak anjeun bakal langkung ageung tumuh bagja sareng janten déwasa anu tanggung jawab, paduli sareng paduli.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.