Kumaha tanda cut-off diitung pikeun aksés ka universitas?

Kumaha tanda cut-off diitung pikeun aksés ka universitas?

Impian propésional tiasa dikondisikeun ku faktor akademik sakumaha pentingna salaku kelas anu nangtoskeun aksés ka universitas. The jumlah tempat sahiji pusat universitas henteu terbatas, ku sabab kitu, prosés pamilihan ieu penting dina daptar. Universitas ngadegkeun naon anu tanda neukteuk yén murid kedah ngagaduhan kualifikasi pikeun gelar éta. Tanda cut-off biasana langkung luhur dina peunteun-peunteun anu aya paménta anu langkung ageung.

Hubungan antara pasokan sareng paménta

Pilihan anu dipilih ogé tiasa dikondisikeun ku faktor waktos kumargi aya rancana perjalanan latihan anu ngahudangkeun minat anu langkung ageung gumantung kana waktosna. Hukum suplai (jumlah tempat anu ditawarkeun) sareng paménta (jumlah murid anu resep diajar gelar) tiasa nunjukkeun henteu saimbang anu signifikan nalika, contona, jumlah murid pihak anu dipikaresep jauh ngaleuwihan jumlah tempat. Ku alatan éta, tanda cut-off sanés patokan anu ditangtoskeun pikeun nangtoskeun tingkat pajeulitna hiji studi dibandingkeun anu sanés, tapi mangrupikeun cara pikeun ngalaksanakeun prosés pamilihan ieu di antara anu parantos mutuskeun ngalaksanakeun jalur ieu.

Tanda cutoff ieu mangrupikeun inpormasi anu penting pikeun murid mana waé. Sakumaha hukum tina suplai sareng paménta Éta ogé tiasa bénten-bénten ti hiji kursus ka anu sanés, faktor variabel ieu ogé mangaruhan kamungkinan parobihan anu tiasa lumangsung dina kelas cutoff

Kedah ditingalikeun yén kriteria pilihan ieu lumaku di paguron luhur umum. Ku alatan éta, ngamangpaatkeun variasi ieu anu tiasa lumangsung antara hukum penawaran sareng paménta, anjeun tiasa ngabayangkeun masa depan anjeun ku ngaevaluasi kamungkinan diajar anu béda, utamina upami rencana utama anjeun meryogikeun nilai tinggi.

Sateuacan tanda cut-off kanggo kursus salajengna dipikaterang, anjeun tiasa konsultasi salaku pituduh kumaha data anu aya hubunganana sareng masing-masing gelar di paguron luhur anu béda dina publikasi terakhir. Catetan cut-off ieu dikaitkeun sareng data anu murid terakhir anu ditampi kana gelar taun payun.

Aksés Universitas

Titrasi kalayan catetan cut tinggi

Nalika kelas cut-off tinggi maka ieu tiasa ngajantenkeun murid ngaraos beuratna ekspektasi tinggi. Nyaéta, tanggung jawab tiasa minuhan sarat anu dina sababaraha kasus tiasa nungtut pisan. Ieu lumangsung nalika kanyataan gelar anu nawiskeun sajumlah rendah tempat sareng anu gaduh permintaan tinggi bakal ditambih.

Kanyataan ieu nampi hubungan khusus dina kasus murid anu jelas naon pagawean anjeun sareng aranjeunna ngimpikeun jalur akademik anu tangtu pikeun persiapan ngalaksanakeun profési anu diimpikeun ku aranjeunna. Nanging, upami anjeun aya dina fase sateuacan waktos anu penting ieu, positip anjeun nyobian fokus kana aspék usaha, katekunan sareng tujuan anu gumantung ka anjeun.

Éta kanyataan cut-note aya di dinya. Éta mangrupikeun kanyataan anu kedah diperhatoskeun sabab éta sarat pikeun milih pikeun universitas umum. Nanging, aya faktor anu ngalangkungan kahoyong anjeun. Sareng naon anu bakal janten kelas cut-off pikeun aksés universitas nyaéta salah sahiji masalah anu anjeun teu ngagaduhan kapasitas pikeun mangaruhan. Janten tong hariwang sateuacanna. Coba alamat tujuan diajar dina jangka pondok kursus. Ieu dimana anjeun tiasa ngadamel kamajuan anu penting. Ku cara kieu, nalika anjeun museurkeun perhatian ka tujuan-tujuan anu anjeun tiasa sadar-jaga, tingkat setrés akademik anjeun bakal dikirangan dina tahap ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.