Naon anu dilakukeun asistén perawat?

Naon anu dilakukeun asistén perawat?

Profesi kaséhatan, anu ngagaduhan pisibilitas penting sapertos ayeuna, ngempelkeun propil khusus anu béda-béda. The asistén asuhan Aranjeunna ahli anu ngalakukeun tugas anu penting pisan dina perawatan sabar.

Sababaraha jalma anu dirawat di rumah sakit henteu ngagaduhan otonomi anu cekap pikeun ngalaksanakeun tugas sadidinten. Saterusna, asistén perawat tanggung jawab nyayogikeun perawatan ieu. Salaku conto, salah sahiji padamelan anu dilakukeun ku propésional ieu nyaéta ngadistribusikaeun ménu tuangeun.

Ngabantosan pasién dina ngalaksanakeun tugas anu bénten-bénten

Sababaraha pasién panginten peryogi bantosan di luar pikeun tuang. Sababaraha jalma teu ngagaduhan mobilitas anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun perawatan kabersihan diri anu béda. Dina kaayaan sapertos kieu, asistén tanggung jawab ngabantosan pangguna. Salah sahiji fungsi utama asistén perawat nyaéta nawiskeun iringan konstan pikeun penderita sareng kulawargana. Mangrupikeun jalmi khusus anu mangrupikeun bagian tina rutin jalma anu kaserang ku panyawat khusus. Mangrupikeun jalma anu aya sareng, ku alatan éta, mariksa évolusi sareng pamekaran pasién.

Anjeunna ogé tanggung jawab ngadamel ranjang, ngajaga bahan damel dina urutan, kolaborasi dina nyiapkeun instrumen anu diperyogikeun pikeun elaborasi tés médis anu béda.

Ngumpulkeun data thermometric

Fungsi-fungsi propésional ieu dipiguraan dina kontéks anu khusus dimana aranjeunna damel. Kusabab, saurna propil tiasa dianggo di rumah sakit, di puskesmas, di tempat cicing kanggo sepuh atanapi di pusat perawatan primér. Pagawéan ahli ieu ogé ngadukung perawat sareng dokter. Gawe bareng koordinasi sareng anggota tim anu sanés. Ku alatan éta, anjeun tiasa ngurus nyiapkeun matéri anu diperyogikeun pikeun ahli pikeun ngalaksanakeun tugas anu khusus. Salaku conto, salawasna ku pangawasan jalma anu tanggung, anjeun tiasa ngalaksanakeun kumpulan data thermometric.

Gawe sareng hiji tim mangrupikeun salah sahiji kompeténsi anu ngiringan posisi padamelan ieu. Profésional mangrupikeun bagian tina sistem anu terkoordinasi kalayan sampurna, ku sabab kitu, kolaborasi pikeun ngahontal tujuan. Salaku tambahan, ieu mangrupikeun profesi kejuruan anu nyandak kabagjaan sajati nalika dimimitian tina kahoyong ieu pikeun minuhan pribadi.

Naon anu dilakukeun asistén perawat?

Ngiringan sareng dukungan

Malah nalika dua pasién ngagaduhan diagnosis médis anu sami, masing-masing ngalaman kanyataanana tina kaayaan spésifik sareng khusus. Dukungan émosional penting pisan pikeun jalma-jalma anu ngarasa rentan pisan. Iringan ieu henteu ngan ukur tiasa sumping tina kaasih babaturan deukeut sareng kulawarga. Profesional kaséhatan ogé nerapkeun kecerdasan émosional dina padamelan sadidinten. Aranjeunna ngalaksanakeun kahadéan, kasabaran, kategasan, optimisme, katerampilan sosial, kahadéan, sareng empati.

Kusabab kitu, asistén perawat nguatkeun daya tahan pasién ku ayana sadar ieu. Upami ahli ieu parantos niténan inpormasi naon waé anu parantos diperhatoskeun aranjeunna dina dinten terakhir, aranjeunna bakal nginpokeun ka dokter atanapi perawat ngeunaan hal éta. Profil ieu teras-terasan berkolaborasi sareng tim pikeun ngahontal tujuan anu sami: nawiskeun perawatan sabar anu hadé dina prosés pamulihanna. Ieu kontéks anu dianggo sadidintenna dipiguraan. Salah sahiji kualitas anu kedah dikokolakeun ku pagawé ieu nyaéta kamampuan ngadangukeun. Pasén kedah ngaraos karaos sabab, tina sudut pandang manusa, aranjeunna tiasa ngalaman mamang, kasieunan atanapi kateupastian. Sareng ngupingkeunana kalem sareng ngagentos hariwang.

Sababaraha urang mutuskeun pikeun neraskeun studina saatos kéngingkeun gelar Asistén Perawat. Sareng ieu sababaraha fungsi anu dilakukeun ku ahli ieu anu damel sareng dédikasi sapertos dina bidang kasihatan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.