Naon ari pengacara?

pengacara

Saeutik pisan jalma anu tiasa ngabédakeun naon anu pangacara ti pengacara. Tokoh pengacara cukup dikenal ku masarakat umum, sanaos pentingna sami sareng pengacara. Kalih anjeun damel babarengan sahingga sengketa anu dimaksud tiasa lancar.

Dina tulisan di handap ieu kami bade ngabantosan anjeun terang ti ayeuna yén anjeunna mangrupikeun pangacara sareng naon fungsina dina lingkup yudisial.

Naon anu pangacara

Pengacara ngagaduhan gelar Hukum sareng mangrupikeun anu ngawakilan hiji jalma atanapi perusahaan sateuacan pengadilan. Pengacara khusus kana cabang hukum sapertos hukum prosedural. Répréséntasi anu dilakukeun ku pengacara dilaksanakeun berkat kakuatan pengacara anu ditampi ti notaris.

Atuh ku ayana pengacara, dijamin yén putusan anu dimaksud bakal didasarkeun kana hak sapertos kasetaraan partai. Tokoh jaksa penting pisan sareng penting yén tanpa ayana anu sami moal tiasa ngamimitian kaputusan anu tangtu.

Nalika ayana pengacara diperyogikeun

Pengacara kedah hadir dina cara wajib dina litigasi sipil naon waé. Nganggap hal ieu, sosok pengacara ngagaduhan sababaraha kawajiban:

  • Anjeun kedah kolaborasi sapinuhna kalayan badan yurisdiksi.
  • Pertahanan sareng ngagambarkeun klien anu béda anu meryogikeun jasa anjeun.
  • Ngalambangkeun klien anu kaayaan ékonomi na teu ngijinkeun éta.
  • Bawa dokuméntasi anu akurat tina hal éta ngagambarkeun.

Klién anu peryogi jasa pengacara, Anjeun tiasa meryogikeunana ku cara atanapi cara anu sanés:

  • Nyusun petisi ka akademi pengacara.
  • Ngaliwatan rekomendasi ti pengacara anu dipercaya.
  • Pangadilan anu pakait peryogi pengacara dina tugas.

Kumaha pengacara béda sareng pengacara?

Bédana na rada jelas sareng éta pengacara mangrupikeun jalma anu bertugas membela klienna. Dina kasus pengacara, kameta salaku wawakil palanggan sareng anjeunna tanggung jawab nyimpen sadaya dokuméntasi anu diperyogikeun dina prosés litigasi. Said pengacara henteu langkung ti sosok klien di pengadilan. Di sisi anu sanésna, éta nganteurkeun sadaya dokuméntasi anu masihan pengacara ka pengadilan sakaligus yén éta nganteurkeun béwara anu béda ti pengadilan ka pengacara nyalira.

Ku kontra, sosok pengacara anu tanggung jawab ngabela kapentingan anu béda tina kliénna sateuacan pengadilan. Aranjeunna meta langsung dina gugatan anu bénten sareng naséhat kana sagala anu diperyogikeun ku klienna sahingga hasil tina litigasi anu paling nguntungkeun.

bener

Tugas pangacara

Fungsi utama pengacara nyaéta ngatur sadaya dokuméntasi anu diperyogikeun dina kontén litigasi khusus. Henteu nanaon deui nyaéta tautan anu kedah aya antara pengadilan, klien sareng pengacara. Éta bakal tanggel waler pikeun nyalukan atanapi béwara anu béda anu diperyogikeun pikeun sidang anu khusus.

Sakumaha anjeun tiasa tingali sareng titénan, inohong pengacara penting sareng konci nalika litigation tangtu tiasa dimimitian sareng ngajalankeun sampurna. Pengacara damel babarengan sareng tokoh pengacara patalina sareng perkawis naon waé anu sipatna sah anu meryogikeun anjeun ayana.

Tugas pengacara

Peran pengacara bakal gumantung kana cabang hukum dimana anjeunna khusus. Pengacara khusus kana hukum tenaga kerja atanapi pajak henteu sami sareng anu sanés anu ngahususkeun kana hukum kawin. Dina hal pengacara, diperhatoskeun yén anjeunna ngan ukur khusus kana hukum prosedural sareng tiasa ngawakilan pikeun individu sareng perusahaan.

Pondokna, inohong pengacara aya di tukang dibandingkeun sareng pengacara. Nanging sareng sabab anjeun parantos tiasa verifikasi, pengacara mangrupikeun konci nalika ngamimitian prosés litigasi anu tangtu sareng sagalana tiasa ngajalankeun numutkeun aturan. Boh pengacara sareng pengacara kedah damel babarengan dina masalah hukum anu meryogikeun ayana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.