Naon bédana antara pagawé sosial sareng pagawé sosial?

Naon bédana antara pagawé sosial sareng pagawé sosial?

Aya propil propésional anu béda anu dianggo dina ambisi sosial, nawiskeun dukungan ka jalma anu dina kaayaan rentan. Nanging, aya propil anu, sanaos aranjeunna ngembangkeun karyana dina bidang anu sami, bénten dina nuansa anu signifikan.

Sakumaha istilah sorangan nunjukkeun, konsép pagawé sosial nuduhkeun bantosan. Ieu pendekatan anu dicandak dina ngalaksanakeun profési ieu. Bantuan janten sarana bantosan anu janten ciri pikeun karya ieu. Nanging, basa mekar sareng, ayeuna, istilah pagawe sosial dianggo langkung pikeun ngahargaan padamelan anu dilakukeun ku profil ieu.

Cara anu béda pikeun ngarti ngabantosan

Sacara umum, duanana propésional damel dina hiji tim, aranjeunna mangrupikeun bagian tina sababaraha proyék anu diwangun ku profil komplementer. Éta sadayana nambihan kana kelompok antar disiplin, kumargi kanyataan anu sami tiasa didugikeun tina sudut pandang anu béda. Saatos parantos ngadamel diagnosis kaayaan anu rumit, para ahli ngembangkeun rencana intervénsi pikeun nyayogikeun dukungan anu cekap pikeun kelompok atanapi jalma anu khusus.

Unggal manusa ngagaduhan hak sareng tanggung jawab di masarakat. Nanging, hak-hak jalma tiasa dilanggar saolah-olah batur henteu katingali. Kusabab kitu, pagawé sosial damel pikeun membela kasempetan anu sami kusabab persamaan ieu ogé konci pikeun épolusi sadayana. Kadang-kadang intervensi lumangsung salaku akibat tina kaayaan anu dicirikeun, anu nimbulkeun kabutuhan bantosan. Tapi pencegahan mangrupakeun konci pikeun ngamajukeun pangwangunan sosial sareng karaharjaan.

Naon anu diajar pagawé sosial?

Ieu mangrupikeun hiji bédana anu tiasa urang mendakan ku padamelan sosial. Henteu aya jadwal perjalanan anu ngamungkinkeun para profesional ngalaksanakeun tanggung jawab ieu dina badan bantuan khusus. Profesional tiasa nyandak gelar universitas, tapi ogé aya kamungkinan milih program Pelatihan Kejuruan. Kedah ditingalikeun éta sababaraha propil diajar Gelar dina Pekerjaan Sosial di universitas. Tapi Pelatihan Kejuruan, anu ngagaduhan pendekatan anu jelas, ogé nawiskeun kasempetan padamelan dina bidang ieu.

Istilah pagawé sosial sareng pagawé sosial nunjukkeun kanyataan anu sami dina prakna kahirupan sadidinten. Nyatana, éta dipaké siga anu sinonim dina basa sapopoé. Tanpa ragu, hal anu paling aya hubunganana nyaéta iringan jalma anu dina kaayaan résiko atanapi kerawanan. Tapi basa éta sorangan nunjukkeun béda anu signifikan. Pendekatan anu diadopsi ku padamelan sosial ngajauhan karaharjaan asli pikeun ningkatkeun kakuatan pribadi jalma-jalma anu, ngalangkungan bantosan ieu, kéngingkeun sumber daya sareng alat sanés.

Ku cara kieu, jalma anu nampi bantosan mangrupikeun protagonis prosés paningkatan jangka panjang nyalira. Dumasar kana dukungan ieu, aranjeunna ngagaduhan katerampilan anyar pikeun nyanghareupan kaayaan sareng kasusah sadidinten.

Naon bédana antara pagawé sosial sareng pagawé sosial?

Mangpaat tindakan sosial

Peta sosial penting pisan pikeun ningkatkeun kahadéan umum. Sareng jasa khusus di daérah ieu ngamajukeun karaharjaan. Kusabab kitu, bédana utama antara profesi anu urang analisa dina tulisan ieu henteu cicing pisan kana tanggung jawab anu ditanggung ku masing-masing pagawé, tapi dina épolusi basa éta sorangan sapanjang sajarah. Évolusi anu dina gilirannana mangrupikeun cerminan tina transformasi sosial sareng kapekaan anyar.

Pagawe sosial nungtun sareng ngiringan individu atanapi kulawarga. Sareng gunakeun sumber daya anu sayogi pikeun nyayogikeun dukungan ieu. Saha waé anu peryogi tiasa ngahubungi padamel sosial di daérahna pikeun nyungkeun inpormasi ngeunaan topik anu khusus. Nanging, sakumaha anu parantos kami mairan dina tulisan ieu dina Pelatihan sareng Studi, fokus bantosan ieu nyaéta non-karaharjaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.