Naon standar diajar sareng naon tujuanana?

Naon standar diajar sareng naon tujuanana?

Latihan ngagampangkeun diajar pikeun murid. Nanging, tangtangan anu leres tina diajar nyaéta tiasa dievaluasi, nyaéta, tiasa diverifikasi yén murid parantos leres-leres ngaasimilasi naon anu parantos aranjeunna pelajari di kelas.

Sareng, tina sudut pandang pengajaran kelas, penting pikeun ditangtukeun parameter homogén anu ngamungkinkeun pikeun verifikasi minuhan tujuan anu ditetepkeun dina unggal tingkatan diajar. Hatur nuhun kana kriteria ieu, dimungkinkeun pikeun nangtoskeun hasil resmi.

Kriteria évaluasi sareng kaunggulan latihan

Janten, dina kontéks akademik, aya tés khusus pikeun ditaksir, dina unggal mata pelajaran, kumaha tingkat élmu murid. Standar diajar tiasa aya dina mata pelajaran anu béda. Salaku conto, matematika, Bahasa sareng Sastra, Ilmu Pengetahuan Alam,
Pendidikan Budaya sareng Artistik, Bahasa Asing sareng Inggris, Pendidikan Jasmani sareng Ilmu Sosial.

Standar ieu ngagaduhan nilai instrumental berkat pendekatan pedagogisna pikeun ngajamin yén murid ngahontal élmu sareng terang ngalakukeun perlu dina kontéks anu ditangtoskeun. Dumasar kana standar ieu, tingkat sarat anu béda ditetepkeun yén murid parantos ngahontal sareng akreditasi titik dimana anjeunna ayeuna. Ieu mangrupikeun bentuk penilaian anyar anu nuntut sareng fungsional.

Unggal guru kedah nyumponan kompeténsi dasar dina mata pelajaran na salaku fasilitator pangetahuan. Kusabab kitu, kagiatan anu dikembangkeun sapanjang kursus aya hubunganana sareng tujuan pikeun dihontal ku kelompok tina sudut pandang murid. standar diajar.

Sapanjang tahap akadémikna, murid mekarkeun élmu komprehensif tina mata pelajaran anu béda, ku sabab kitu, aranjeunna kedah lulus standar anu béda pikeun mata pelajaran anu béda.

Ku alatan éta, kelas ahir siswa raket patalina sareng standar kualitas ieu. Tina sudut pandang waktos, dina unggal évaluasi triwulanan, guru masihan eusi khusus. Aya hubungan antara eusi anu béda. Dina unggal blok, aya parameter kriteria anu dianggo pikeun meunteun.

Perhatian kana karagaman

Ku ngagunakeun paraméter anu ditetepkeun ieu, hiji mata pelajaran ngahontal kaunggulanana ku museurkeun perhatian kana aspék-aspék dasar élmu pangaweruh, dibandingkeun sareng aspék anu sanés anu ogé ogé aya hubunganana sareng poko tapi sékundér.

Ngitung yén taun sakola ngagaduhan tenggat waktos khusus, penting pikeun ngatur bulan ku cara a rencana aksi nyukupan anu nempatkeun hartosna anu diperyogikeun pikeun ngalayanan akhir: formasi sareng kualifikasi siswa ngalangkungan kamajuan anu diakreditasi dina évaluasi.

Standar ieu ogé nyayogikeun urutan eusi anu diajarkeun ku dijantenkeun pituduh dina pilihan kagiatan kelas. Kusabab kagiatan kedah aya hubunganana sareng standar pembelajaran ieu salaku alat anu ngamungkinkeun murid ngartos topik anu tangtu.

learning

Evaluasi konstan murid

Ngaliwatan standar diajar ieu, élmu dibéré a karakter objektif, nyaéta, nyata sareng tiasa diverifikasi. Ku cara kieu, dimungkinkeun pikeun nangtoskeun dimana muridna. Sareng, ku alatan éta, peunteun henteu gumantung kana kriteria subyektif guru.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.