Trajnimi i mashtrimeve të akademisë, një problem në rritje

Shmangni trajnimin e mashtrimeve të akademisë

Gjithmonë kërkon që akademitë të miratohen në mënyrë korrekte

FAKUA-Consumidores en Acción, një nga organizatat më të mëdha në mbrojtje të të drejtave të konsumatorëve spanjollë, ka paralajmëruar për rritjen e pretenduar të Akademitë e Trajnimit të cilët premtojnë një punë në njësinë publike ose private në fund të një curso formuese.

Në shoqërinë tonë plaçkitja ka ekzistuar gjithmonë, vetëm se në epokën tonë mashtrimi dhe mashtrimi janë bërë më të sofistikuara dhe i kanë drejtuar pamjet e tyre drejt individëve më të prekshëm, siç është rasti i situatës aktuale ekonomike, e përkeqësuar nga shkalla alarmante e papunësisë që vuajmë nga, e cila ka krijuar një terren ideal për shumimin e adhuruesve të gjërave të të tjerëve.

Çfarë të bëjmë për të mos u mashtruar?, këtu janë disa këshilla të dobishme:

  • Zakonisht do të lexoni shtypin, për të mësuar rreth ofertave të punës ose kurse trajnimi falas për t'ju ndihmuar të pasuroni CV-në tuaj. Akademitë e trajnimit në të cilin duhet të telefononi me një numër telefoni me normë speciale (806, 807, 905).
  • Bëni kujdes nga supozimet akademitë e trajnimit se ata ju premtojnë një pagë shtetërore për një të vogël curso të cilat, përveç kësaj, duhet t'i paguani paraprakisht. Duhet ta dini se asnjë akademi mund t'ju sigurojë një punë publike, pasi ajo merret VETYM përmes një provimi hyrje (kundërshtim). Në sferën private, ata nuk do të jenë në gjendje të bëjnë shumë, përveçse t'ju dërgojnë për një intervistë me një letër rekomandimi.
  • fillim Kurse trajnimi vetëm dhe ekskluzivisht në Akademitë mësimdhënia e aprovuar (e autorizuar nga Organi Zyrtar kompetent), qendrat mësimore shkolla publike dhe të njohura në shkallë vendi. Edhe pse curso Qoftë nga distanca, ato gjithashtu duhet t'i përkasin një shkolle trajnimi të miratuar.
  • Bisedoni me studentët që kanë studiuar në akademi në të cilën dëshironi të filloni një curso, kërkoni informacion në internet, kërkoni një raport tregtar nga një kompani e specializuar. Raportet e biznesit janë dokumente që përmbajnë shumë të dhëna përkatëse në lidhje me kapitalin aksionar, degët, rezultatin e llogarisë së fitimit dhe humbjes, stafin, etj., Me të cilat do të merrni një ide të prestigjit në vend, vëllimit të tij të biznesit dhe kapacitetit të angazhimit.
  • Mos i lini asgjë rastësisë, hetojeni sa duhet, paratë tuaja janë në rrezik dhe vetëvlerësimi juaj gjithashtu.

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.