Apa karir sing ana gandhengane karo Biologi

biologi

Biologi minangka cabang ilmu pengetahuan sing nyinaoni makhluk urip, saka asale nganti evolusi. Iki minangka gelar universitas sing duwe akeh kemungkinan babagan spesialisasi.

Ing artikel ing ngisor iki, kita bakal ngobrol karo sampeyan saka macem-macem karir sing ana ing cabang biologi utama sing bisa sampeyan sinau lan ciri khas masing-masing.

pasinaon biologi

Pasinaon kasebut utamane ditondoi kanthi praktis lan kanggo nawakake macem-macem kemungkinan minangka adoh minangka spesialisasine. Biologi minangka èlmu sing kalebu ing cabang èlmu alam lan nyinaoni urip saka macem-macem makhluk urip sing mbentuk planet lan cara interaksi karo lingkungan ing saubengé. Makhluk urip kalebu spesies gedhe lan makhluk sing ora katon, kaya mikroorganisme.

Karir sing beda-beda saka cabang biologi gedhe saiki duwe akeh kesempatan kerja, mula, iku pilihan sing apik nalika sinau gelar universitas. Spesialisasi biologi iki nyebabake akeh kawruh teoretis kanggo para siswa, sing nekanake kabeh kelas praktis.

Wong sing duwe gelar ing macem-macem gelar sing ditawakake biologi bisa njupuk kawruh ing rong wilayah utama: ing pamulangan utawa ing laboratorium minangka peneliti. Nanging, biologi lan macem-macem spesialisasi nawakake macem-macem varian kanggo wong sing bisa ngrampungake sinau. Penawaran kerja cukup jembar, mula iki minangka salah sawijining gelar universitas sing paling disenengi para siswa. Banjur kita ngomong babagan macem-macem karir sing ana gandhengane karo biologi lan karakteristik saben wong.

JURUSAN BIOLOGI

Bioengineering

Gelar iki nggabungake subjek saka biologi lan teknik. Secara khusus, iki minangka cabang sing ngupaya ningkatake kualitas urip makhluk urip lan ngrampungake masalahe. Bioengineering nyakup kawruh matematika, biologi utawa fisika.

Keperawatan Veteriner

Gelar universitas iki nyinaoni diagnosis lan perawatan macem-macem penyakit kewan. Fokus ing kabeh jinis spesies, saka kewan domestik nganti kewan liar. Saiki, bebarengan karo biologi, iki minangka salah sawijining karir sing nawakake kesempatan paling profesional kanggo para siswa.

Perlindhungan Lingkungan

Gelar iki nggabungake studi sing ana gandhengane karo biologi lan ilmu lingkungan. Secara khusus, konservasi spesies lan alam sing beda-beda diteliti. Wong sing milih karir universitas iki Sampeyan bakal entuk kawruh babagan ekologi utawa babagan spesies kewan lan tanduran.

Mikrobiologi lan Imunologi

Iki loro disiplin sing ana ing cabang biologi nyinaoni makhluk urip sing ora katon ing mripat manungsa, yaiku mikroorganisme. Kajaba iku, uga nyinaoni kabeh sing ana gandhengane karo sistem kekebalan lan nanggepi masalah kayata epidemi.

STUDI BIOLOGI

Apa universitas paling apik ing Spanyol kanggo sinau gelar Biologi?

Ana sawetara universitas sing paling cocog lan disaranake nalika sinau gelar sing ana gandhengane karo cabang biologi:

  • Universitas Barcelona kalebu studi sing gegandhengan kanggo biodiversity lan biologi molekular, seluler lan sistem. Sing paling apik babagan Universitas iki yaiku magang sing ana gandhengane karo pasinaon sing ditindakake.
  • Universitas Otonomi Madrid Nduwe tawaran sing akeh babagan karir biologi lan macem-macem spesialisasi.
  • Universitas Complutense Madrid bakal ngidini siswa sinau biologi ing kelas papat, mata pelajaran pilihan sing penting banget. kayata biologi lingkungan, bioteknologi lan biologi kesehatan.
  • Universitas Leon. Siswa sing pengin sinau sawetara karir sing ana gandhengane karo biologi, Dheweke nindakake macem-macem lelungan lapangan kanggo nambah latihan praktis.

Ing cendhak, sampeyan wis bisa ndeleng lan verifikasi Karir biologi nawakake akeh kemungkinan babagan studi. Ana macem-macem gelar universitas sing ana ing cabang utama biologi, dadi sampeyan duwe akeh pilihan nalika sinau subjek sing ana gandhengane karo asal-usul makhluk urip lan evolusi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.