Kepiye cara supaya anak-anake maca luwih akeh

Dina iki, Dina Pustaka, Kita ngira iki ide sing apik banget, nggawa sampeyan serangkaian tips utawa pedoman supaya anak-anak bisa maca luwih akeh lan dadi kepengin banget ing jagad wacan kasebut lan sastra umume.

Yen sampeyan bapak, ibu, guru, guru bocah, artikel iki luwih disenengi. Kurang suwe saya kurang maca, luwih akeh toko buku sing kudu ditutup amarga ora adol buku… Ayo mandheg kedadeyan iki!

Anak, masa depan sing paling terkenal

Ya. Kaya sing diandharake ing judhul paragraf iki, bocah minangka masa depan sing paling penting lan dheweke pendidikan. Yen sampeyan pengin anak utawa murid sampeyan tuwuh kanthi cerdas, cerdas, penasaran lan kepengin ngerti jagad sing ana ing sakiwa tengene, ya utawa ya kudu duwe buku ing sacedhake.

Apa sampeyan ngerti pola apa utawa saran paling penting lan pengaruhe supaya bocah kepengin maca? Ayo wong diwasa ndeleng kita maca. Yen bocah tuwuh cedhak karo wong sing maca, sing asring tuku buku, sing njaluk buku minangka hadiah kanggo Raja-raja, Natal utawa ulang tahune, bocah lanang utawa wadon kasebut bakal ngerti meh saben dina pentinge buku lan maca. Yen, ing tangan liyane, kita ora maca, bocah-bocah ora weruh kita nindakake, yen nalika maca dheweke luwih cedhak lan kepengin ngerti apa sing diwaca lan kita nyelehake lan ujar "Saiki dudu wayahe"Bocah lanang utawa wadon kasebut ora prelu maca utawa kepengin weruh.

Otro kesalahan manawa kita nindakake akeh, kabeh wong tuwa lan guru, yaiku meksa dheweke maca. Kewajiban ora seneng karo sapa wae, lan sing luwih cilik. Kita kudu menehi minat marang buku, tetep dijaga, menehi saran marang buku sing disenengi, lan crita babagan a watake sastra sing nengsemake, kayadene kayane Harry Potter, sing akeh banget bocah lan dudu bocah ing saindenging jagad, ... Prilaku cilik kasebut, sing sanajan priori katon sepele, bisa nggawe bocah-bocah kasebut ing jangka panjang lan sabar mutusake nyedhaki tulang belakang buku, tutul, deleng ing njero lan tetep apik.

Dina iki, Dina PustakaSampeyan bisa uga dadi dina sing paling apik kanggo lunga menyang toko buku ing kutha sampeyan karo putra utawa putri, sing muga-muga bisa uga ana juru crita utawa bengkel sing ngidini dheweke tresna karo tembung. Sampeyan bakal nindakake iku?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.