Dadi guru: apa limang kaluwihan saka pakaryan iki?

Limang kaluwihan makarya dadi guru

Akeh profesional duwe pagawean makarya dadi guru. Pakaryan sing nuntut ngluwihi topik, contone, yaiku guru duwe akeh plancongan. Karya pelatihan lan pendhidhikan siswa, ing kabeh tataran akademik, penting banget amarga pengaruh sing ana ing budaya minangka winih urip. Apa kaunggulane dadi guru?

1. Gawe jabatan kasebut kayektenan

Aja nyengkuyung awake dhewe kanggo mulang yen sampeyan ora ngrasakake asiling piwulang sing sejatine. Ing sindrom pekerja burnout nalika mulang, sampeyan bisa ngrasa rentan banget. Siswa pantes dadi guru sing seneng lan nyambut gawe kanthi tenan.

Pakaryan guru penting banget, sanajan sampeyan nyedhiyakake dhewe kanggo sektor iki, sampeyan bakal duwe pakurmatan dina ing kalender kanggo ngrayakake karya sampeyan: 27 de noviembre. Dina sing sampurna kanggo nambah sentuhan warna ing musim gugur kanthi perasaan kaya protagonis dina sing nglambangake penghargaan kanggo para pendidik sing saben dina kerja saben dina kanggo menehi sing paling apik.

2 Pakaryan tim

Minangka guru, sampeyan kudu nindakake akeh tugas ing level individu, nanging sampeyan uga kudu ngetrapake nilai kerja tim kanthi dadi bagean fakultas saka tengah sing padha. Kanthi cara iki, sampeyan bisa sinau saka kolega liya, njlentrehake keraguan lan njupuk keputusan umum.

3. Latihan terus-terusan

Yen sampeyan nggoleki proyek sing nuntut sing paling apik, proyek sing kudu nganyari ilmu sacara berkala, mula mulang minangka tantangane sampeyan. Amarga minangka guru sampeyan uga siswa sing tetep nduweni kewajiban etika kanggo terus nganyari katrampilan. Lan nyatane, sampeyan kudu entuk katrampilan Ngluwihi subjek sampeyan dhewe, kayata, sampeyan uga butuh katrampilan teknologi.

4. dudu tugas rutin

Ing kelas kebak urip. Kajaba iku, saben siswa unik lan ora bisa dibaleni maneh. Kanthi cara iki, yen sampeyan nggoleki proyek sing ora rutin, proyek sing saben dina beda, mula dadi guru bisa menehi kesempatan kanggo nemu emosi saka kegiatan sing ditandhani karo stimulus lan novel anyar.

Profesi sing ngowahi urip

5. Profesi sing ngowahi urip

Bisa banget yen sampeyan ngelingi wong-wong sing wis menehi tandha urip kanthi cara sing positif, wong-wong sing menehi semangat supaya sampeyan tuwuh, memori saka guru sing nambah kapercayan sampeyan kanthi mbantu sampeyan nemokake jabatan sampeyan bakal kelingan. Yen sampeyan dadi guru sing apik, sampeyan uga bisa pengaruhe positif tumrap nasibe akeh wong. Lan tanggung jawab iki minangka sebab kebahagiaan anggere sampeyan nindakake kanthi etika. Iki pancen gaweyane manungsa.

Akeh film sing muter babagan piwulang bisa menehi inspirasi kanthi empati kanggo ngerti ruang lingkup profesi sing penting ing level sosial kaya guru; awit pendhidhikan minangka salah sawijining pilar dhasar kanggo pembangunan masarakat. Julia Roberts dadi guru seni kejuruan ing "The Mona Lisa Smile." Ing imajinasi kolektif, film "Los Niños del Coro" menehi kesan kanggo para penonton.

Nanging yen makarya dadi guru sampeyan bisa menehi tandha positif tumrap panguripane para siswa minangka panyengkuyung ilmu, nilai-nilai manungsa lan intelijen emosi, memulang bakal ngowahi urip sampeyan ing salawas-lawase. Kanthi tembung liyane, siswa uga ngowahi nasibe guru kanthi crita unik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.