Keuntungan saka komunitas pembelajaran

Sinau basa Jerman: alasan kanggo sinau basa iki

Komunitas sinau bisa fokus ing macem-macem wilayah lan bakal gumantung karo apa sing sampeyan pengin sinau manawa sampeyan pengin gabung karo komunitas sing sinau. Komunitas sinau pancen minangka proyek sing dirancang dening wong-wong sing nindakake tumindak pendhidhikan kanthi tujuan utama yaiku transformasi pendhidhikan lan sosial.

Komunitas sinau ngetutake model pendhidhikan sing bakal laras karo faktor pamulangan masarakat. Ing komunitas sing sinau, partisipasi anggota komunitas iku penting. Siji wong bisa melu ing komunitas sinau kanthi langsung utawa ora langsung lan bisa pengaruhe sinau lan pangembangan kabeh siswa.

Ana komunitas sinau ing saindenging jagad lan bisa kanggo kabeh umur, kanggo nambah ora mung sukses akademik para siswa nanging uga kanggo nambah koeksistensi wong.

Komunitas sinau

Learning Communities bisa nggampangake transisi akademik sing ditindakake siswa nalika miwiti kuliah. Contone, ing universitas, komunitas sing sinau duwe akses menyang anggota fakultas sing kerja dadi komunitas. Sambungan bisa digawe karo guru lan siswa supaya bisa nambah jaringan saiki lan mbesuk. 

Siswa sing mutusake dadi bagean saka komunitas sinau cenderung duwe biji sing luwih apik amarga padha melu aktif lan sosial ing pamulangan sing dikembangake. Akeh wong sing ngerti yen kepengin sinau padha karo sampeyan, nggedhekake lingkaran kontak sing bisa nguntungake ora mung kanggo sinau, nanging uga kanggo mbesuk. Ana luwih motivasi kanggo sinau nalika ana akeh wong sing seneng.

Yen sampeyan kasengsem dadi bagean saka komunitas pembelajaran, penting banget sampeyan luwih dhisik mikir apa komunitas pembelajaran kasebut pancen wis nglegakake babagan kaprigelan intelektual sampeyan. Iki penting banget amarga siswa sing pengin dadi komunitas pembelajaran dheweke bisa uga duwe hak istimewa ing komunitas pendhidhikan.

Keuntungan gabung karo komunitas pembelajaran

Partisipasi ing komunitas sing sinau nyedhiyakake macem-macem mupangat, kabeh mbantu ningkatake sukses akademik lan sosial. Kaya dene komunitas apa wae, apa sing sampeyan entuk bisa gumantung banget karo apa sing sampeyan lebokake. Keuntungan dadi bagean saka komunitas sinau (utawa malah manggon ing sawijining komunitas) kalebu:

  • Motivasi sing luwih gedhe tumrap sinau
  • Tambah kontak saiki lan mbesuk
  • Peluang akademik, sosial lan kerja sing luwih apik
  • Ngapikake hubungan karo komunitas sinau
  • Partisipasi sing luwih gedhe ing sinau
  • Sinau aktif
  • Kepuasan pribadi lan akademik sing luwih gedhe
  • Sukses akademik
  • Pengalaman akademik lan sosial sing positif banget
  • Guru setya nulungi siswa
  • Ketemu luwih akeh wong lan temokake kanca sing luwih apik

Sinau Komunitas Saiki

Saiki, komunitas sinau ora mung ditemokake ing universitas utawa omah universitas. Saiki, ana komunitas sinau liwat Internet ing platform pendhidhikan sing bisa dadi anggota lan dadi anggota. Nanging sampeyan uga bisa dadi anggota komunitas pendhidhikan sing ana ing Facebook utawa jaringan sosial, sanajan komunitas kasebut cenderung kurang formatif lan luwih sosial, yaiku kanggo ketemu wong sing duwe minat sing padha tinimbang sinau kanthi serius.

Yen sampeyan pengin dadi bagean saka komunitas sinau, sampeyan bakal duwe kesempatan sing apik kanggo ngembangake katrampilan sing bisa uga ora sampeyan lakoni. TOKajaba iku, sampeyan bakal duwe kesempatan kanggo sinau kerja dadi tim lan dadi mitra dhukungan sing apik, uga nampa pitulung ekstra saka anggota komunitas pendhidhikan sing dadi anggota sampeyan.

 

 

Kaya-kaya ora cukup, komunitas sing sinau nindakake kegiyatan lan proyek sing ana gandhengane karo minat sampeyan, sawijining perkara sing mesthi wae positif kanggo nyengkuyung motivasi lan nambah kontak. Tanpa mangu-mangu, dadi kagungane komunitas sinau kabeh mupangate, mula aja ragu-ragu nggoleki sing paling cocog karo kapinteran intelektual sampeyan. Ing sawetara komunitas, kontribusi cilik kudu dibayar, nanging ing komunitas liya ora prelu, pilih sing paling sampeyan minat!

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.