Sekawan jinis struktur teks

Sekawan jinis struktur teks

Sampeyan bisa nganalisa teks saka macem-macem perspektif. Contone, kita bisa fokus ing struktur kanggo nggolongake dadi jinis konten. Ing ngisor iki, kita nampilake sawetara conto sing paling representatif. Temokake papat jinis struktur teks!

1. Struktur teks deskripsi

Umume, jinis konten iki cendhak. Lan, minangka konsep nuduhake, fokus ing gambaran saka kasunyatan tartamtu: kahanan, lanskap utawa kasunyatan sing cocog. Dadi, adjective minangka unsur sing ana banget ing jinis komposisi iki. Liwat tembung kaya iki bisa dilebokake logat ing nuansa. Ora mung bisa njlèntrèhaké aspek sing bisa diamati liwat referensi kanggo werna, wangun lan tekstur. Andharan kasebut uga bisa fokus ing jagad emosine pawongan kasebut. Iki kedadeyan nalika teks nyelidiki kahanan pikiran.

2. Struktur teks argumentatif

Ana gagasan utama sing didhukung kanthi sampurna dening argumentasi sing dikembangake ing saindhenging teks. Tesis kunci, mula, dikuwatake kanthi pangembangan ide-ide pendukung. sing cocog karo kesimpulan pungkasan. Struktur utama jinis teks iki dumadi saka telung bagean penting: pambuka, pangembangan lan asil.

Yen sampeyan pengin nliti topik sing dianalisis, maca kanthi teliti saben topik bagéan saka teks. Ing pisanan, pendekatan wiwitan digawe sing ngira-ngira pendekatan pisanan kanggo subyek. Ing pangembangan argumen kasebut ditemtokake kanthi luwih rinci. Ing kesimpulan pungkasan, ing sisih liya, panutup digawe kanthi cara sintesis.

3. Struktur lan ciri-ciri teks sastra

Struktur teks uga bisa nduweni fokus sastra kanthi cetha. Ing kasus kasebut, tembung sing digunakake ora mung kanggo maknane, nanging uga kanggo kaendahane. Pangripta nggatekake nada lan basa. Nyatane, teks kasebut uga disuguhi dening anane paraga sastra kang nambahi gaya ing komposisi pungkasan. Metafora minangka salah sawijining rumus sing digunakake. Akeh sing langsung diilhami dening alam.

Padha ngidini sampeyan nggawe game tembung sing menarik kanggo nyebut informasi kanthi cara asli. Cekakipun, teks sastra manunggalaken informasi kaliyan estetika. Iku penting apa sing dikandhakake penulis, nanging uga kepiye carane dheweke ngandharake. Tulisan kasebut ditondoi kanthi prentah sing apik banget. Iki minangka teks dinamis sing ngindhari pengulangan konsep sing padha. Mangkono, ditambahi karo integrasi sinonim lan antonim liyane.

Sekawan jinis struktur teks

4. Struktur lan ciri-ciri teks narasi

Ana macem-macem jinis teks, kaya sing kita rembugan ing Latihan lan Studi. Sadurungé kita wis njlèntrèhaké yèn komposisi deskriptif ngutamakaké panggunaan tembung lan adjectives. Sing terakhir nambahake nuansa tartamtu ing komposisi kasebut. Mangkono, pamaca bisa nggambarake informasi kanthi luwih cetha. Inggih, teks narasi minangka salah sawijine, kosok balene, sing asring nggunakake kriya tumindak. Iki minangka kriya sing nambah dinamisme ing narasi. Bagean apa sing nggawe teks jinis iki? Narasi diwiwiti kanthi pendekatan wiwitan sing dibingkai ing pambuka.

Ing perkembangan sabanjure simpul kasebut dumunung, yaiku inti sing ngemot informasi penting. Umumé, iki nyedhiyakake pangembangan konflik sing dirampungake menyang asil pungkasan. Tembung kriya tumindak langsung disambungake karo paraga ing plot. Ing jinis teks iki uga ana papan kanggo deskripsi.

Mula, struktur teks ana papat. Isine bisa digolongake dadi macem-macem: deskriptif, argumentatif, sastra lan narasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.