Naon ari ECTS di universitas

Naon ari ECTS di universitas

La panggung universitas éta, dina sababaraha kasus, salah sahiji anu paling penting dina kahirupan. Ieu kasus pikeun para mahasiswa anu ngaraos yén jaman universitas ieu mangrupikeun jalan anu ngamungkinkeun aranjeunna fokus dina sektor tenaga kerja. Kaputusan ieu mangrupikeun réspon kana padamelan. Diajar dipandu ku mata pelajaran anu ngabentuk unggal kursus. Mata pelajaran anu ngabimbing murid dina ngahontal anu anyar gol Diajar.

Salah sahiji istilah anu paling sering dianggo nyaéta ECTS. Naon hartosna istilah ieu? Konsép anu kami ngajelaskeun dina tulisan ieu dina Latihan sareng Studi. Data ieu ngarujuk kana Sistem Transpér Kiridit Éropa. Konsép anu ngahijikeun paguron luhur Éropa sami sareng kriteria anu sami.

Salah sahiji kaunggulan tina homogénitas ieu dina ieu kriteria pangukuran temporal nyaéta yén variabel sistem ieu mempermudah prosés validasi anu tiasa dilaksanakeun ku murid ku alesan objektif.

Kiridit Éropa énggal

Nyaéta, éta ECTS aranjeunna mangrupikeun kiridit Éropa anu énggal. Satuan pangukuran anu ngagantikeun konsep lami kiridit. Istilah ieu mangrupikeun konci anu aya hubunganana sareng akuisisi pembelajaran anu dilaksanakeun ku murid dina waktos ayeuna.

Sadaya pusat paguron luhur anu ngawangun skenario tina peta Area Pendidikan Tinggi Éropa aranjeunna mimitian ti variabel standar ieu. Unit pangukuran ieu ngajelaskeun rencana aksi pikeun gelar Sarjana anu béda. Program anu nyiapkeun mahasiswa anyar unggal taun anu nandeskeun minuhan lintasan ieu.

Evaluasi prosés akademik hiji murid tiasa tumut kana sababaraha aspek anu béda. Tés peniléyan anu digunakeun (contona, sababaraha jinis ujian sareng tés), nyaéta karya pribadi, kahadiran sareng partisipasi dina kelas ... Ngaliwatan évaluasi sareng tindak lanjut ieu, murid ningkatkeun tingkat motivasi ku ngahontal tujuan anyar anu nguatkeun anjeunna dina ngahontal tujuan anu sanés.

Satuan pangukuran ECTS ngandung hakekat pelatihan teoritis sareng praktis anu dilengkepan ku murid dugi ka ngahontal tujuan anu dituju. Masing-masing kursus Éta diwangun ku unit ukuran ieu anu dikedalkeun dina data kuantitatif.

Variabel ieu aya dina Transfer Kiridit Éropa sareng Sistem Akumulasi henteu ngan ukur ngajelaskeun hakekat metodologis pusat universitas anu aya dina sistem ieu. Tapi ogé Pelatihan Kejuruan pendidikan tinggi.

Hatur nuhun kana benang umum ECTS ieu, dimungkinkeun pikeun niténan karakteristik cabang persiapan anu sami tina sudut pandang kasetaraan sanaos kanyataanna unggal program diajarkeun di pusat pengajaran anu béda. Cicih bédana aya hubungan anu biasa.

Nalika murid ngamimitian kuliah, anjeunna janten carita carita akademikna nyalira. Aya ciri anu mangrupikeun bagian tina sipat unik unggal cabang studi. Nanging, macem-macem jinis élmu kanyaho tiasa ditepikeun sacara terstruktur dumasar kana unsur umum ieu anu penting pisan pikeun mahasiswa universitas ti taun kahiji: ECTS.

Mobilitas padamelan

Mobilitas padamelan sareng latihan

Konsép ieu nyayogikeun pandangan internasional ngeunaan derajat Éropa tina sudut pandang palatihan. Sareng ogé padamelan kumargi éta promosikeun mobilitas jalma anu tiasa kajantenan kusabab alesan sareng kaayaan anu béda.

Éta panginten tiasa kajadian, contona, jalma museurkeun kana aktip milarian padamelan di tempat anu sanés tina tempat anjeunna diajar. panggung universitas. Éta ogé tiasa kajantenan yén aya anu ngamimitian diajar di hiji pusat sareng béréskeun di anu sanés.

Unit pangukuran ieu dijelaskeun ku cara ECTS nyederhanakeun prosés parobihan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.