Naon jinis SMA anu aya

Aya seueur nonoman anu debat nyalira milih jinis SMA anu aranjeunna percanten bakal muka panto kahareupna langkung gampil saatos aranjeunna réngsé tahap pendidikan ieu sareng mutuskeun ngalakukeun siklus latihan, angkat ka universitas atanapi milih pilihan padamelan anu sanés.

Milih gelar sarjana muda anu leres perlu pikeun tiasa ngaksés salah sahiji jinis padamelan kahareup atanapi anu sanés, khususna pikeun milih karir universitas, latihan profesional anu anjeun badé laksanakeun, ngalaksanakeun pendidikan artistik tingkat luhur atanapi nyandak tés ka kéngingkeun gelar téknisi senior.

Kusabab kitu, nonoman sareng nonoman kedah terang struktur sareng mata pelajaran anu béda-béda gumantung kana modalitas baccalaureate anu aya. Baccalaureate mangrupikeun saperangkat kajian anu dilaksanakeun saatos diajar ESO (Pendidikan Menengah Menengah Wajib). Anjeun ngarencanakeun dilakukeun ku aranjeunna dina dua kursus akademik. Dewasa tiasa diajar SMA jarak jauh atanapi dina modeu soré (dina déwasa henteu mungkin pikeun ngulang kursus).

Di SMA ayeuna évaluasi teras-terasan, mata pelajaran anu béda ditaliti sareng aya tés anu luar biasa anu béda upami ujian gagal salami siswa parantos ngahontal tujuan program dina évaluasi kontinyu.

Modalitas SMA di Spanyol

Mimiti, anjeun kedah terang naon modalitas atanapi pilihan anu anjeun kedah tiasa milih anu paling cocog sareng profil anjeun atanapi anu anjeun paling resep teras tiasa milih outlet profesional anu paling cocog sareng masalah anjeun. Dinten ieu anjeun ngagaduhan pilihan ieu pikeun dipilih:

Modalitas Élmu sareng Téhnologi

Modalitas ieu dirancang pikeun jalma-jalma anu resep élmu sareng téknologi. Karir atanapi kasempetan profesional anu pas sareng modalitas ieu nyaéta ubar, ubar Pangajaran sarta Palatihan Atikan, téknologi industri, arsitéktur… sareng anu sanésna.

Modalitas Kamanusaan sareng Élmu Sosial

Modalitas ieu ditujukeun pikeun jalma anu resep kana mata pelajaran pustaka. Salaku conto, anjeun tiasa mikirkeun kasempetan karir anu aya hubunganana sareng pangajaran, hukum, jurnalistik, iklan, manajemén bisnis, sareng anu sanésna.

Modeu kasenian

Modalitas ieu didesain sareng diarahkeun pikeun jalma-jalma anu resep kana seni rupa atanapi jinis kasempetan profesional pikeun seni anu unggul.

Budak lalaki diajar kasimpulan

Kumaha milih modalitas anu paling cocog pikeun anjeun

Sateuacan milih hiji atanapi modalitas anu séjén pikeun diajar SMA, anjeun kedah tumut kana langkung-langkungna, naon masalah pribadi sareng kumaha hoyong masa depan anjeun. Dina pengertian ieu, perlu anjeun ngalakukeun latihan réfléksi kusabab kaputusan ieu masa depan anjeun tiasa janten salah sahiji cara atanapi anu sanés.

Nalika anjeun milih jinis sarjana muda, anjeun kedah terang di Institute ngeunaan mata pelajaran anu bakal dicandak dina éta baccalaureate khusus sareng terang naha éta leres-leres naon anu anjeun pikahoyong sareng ngagambarkeun lamun mata pelajaran ieu saluyu sareng anjeun sareng kapribadian anjeun.

Upami anjeun ngagaduhan karir profesional anu jelas ti mimiti maka anjeun moal ngagaduhan masalah, anjeun ngan ukur kedah diajar gelar sarjana muda anu mempermudah anu kaluar sareng studi anu salajengna dina akhir tahap formatif ieu. Upami anjeun tiasa ngalebetkeun modalitas naon waé, maka anjeun kedah dipandu ku mata pelajaran anu anjeun paling resep.

Upami anjeun henteu terang naon anu anjeun badé lakukeun dina kahirupan anjeun tapi anjeun jelas yén anjeun badé angkat ka SMA, maka anjeun kedah nyarios sareng konselor atanapi psikoedidik. Anjeun tiasa lulus tés bimbingan kejuruan pikeun ngaleungitkeun keraguan anjeun pikeun latihan masa depan anjeun. Meureun anjeun gaduh minat anu béda sareng anjeun henteu terang mana anu kedah dipilih ayeuna.

Anjeun ogé kedah tumut kana jalur karir anu anjeun bakal pikahareupeun sareng upami studi ieu tiasa masihan anjeun kasempetan padamelan anu saé. Dina pengertian ieu, anjeun tiasa mikirkeun studi anu anjeun resep tapi anu dina waktos anu sasarengan tiasa nyayogikeun padamelan anu saé di payun. Tapi dina kanyataanana, langkung saé dasarna dumasar kana karesep sareng karesep anjeun, kusabab diajar hal anu anjeun teu resep pernah dibales, naon deui, anjeun tiasa nyéépkeun mangtaun-taun hirup anjeun diajar hal anu anjeun henteu resep mikirkeun padamelan kahareup sareng anu engké anjeun henteu bahagia kusabab anjeun henteu resep naon anu anjeun kembangkeun. Di sisi anu sanésna, upami anjeun resep naon anu anjeun pelajari, anjeun pasti bakal mendakan cara pikeun milarian artos tina éta.

Entong kabebanan ku milih SMA sabab teu aya pilihan anu teu tiasa dibalikkeun salamina. Upami nalika anjeun ngamimitian SMA éta henteu ngayakinkeun anjeun, anjeun bakal salawasna ngémutan pilihan pikeun ngarobih modalitas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juan cenahna

    Naha aya matématika di SMA humaniora?