Sikep nuju diajar

Penting pikeun ngagaduhan sikap kana pangajaran
Sikep anu dianut murid nuju diajar mangaruhan kana diajar mata pelajaran naon waé. Sababaraha mata pelajaran tiasa sesah. Sareng nalika éta kajantenan, persépsi pikeun subjek nyalira robih. Tantanganna sigana langkung rumit dina hal éta. Sareng kanyataan ieu tiasa nyababkeun démo. Tapi murid ogé ngagaduhan sumberdaya pikeun nyanghareupan kasusah ieu sareng ngungkulanana. Aya dua konsep konci pikeun ngahontal tujuan ieu: perencanaan sareng dédikasi. Kalayan organisasi anu saé, murid tiasa ngungkulan kasusah naon waé.

Konsistensi sareng padamelan sadidinten ditangtoskeun pikeun ngahontal tujuan anu parantos ditangtukeun. Disarankeun janten fleksibel dina milih metode diajar. Upami ieu henteu épéktip, perobihan kedah dilebetkeun pikeun milarian hasil diajar anu positip. Murid kedah nampi kasalahan sareng ngungkulan batesanana; Ieu penting pikeun maju unggal dinten.

Seringna murid anu performa pangsaéna paling motivasi. Siswa anu yakin kana kamungkinanana, ngarencanakeun agénda sareng ngagunakeun cara diajar anu saé.

Kumaha sikep mangaruhan diajar?

Sakapeung murid ngarasa dikondisikeun ku faktor luar anu anjeunna henteu tiasa mutuskeun nyalira. Salaku conto, tanggal ujian anu bakal datang. Tapi murid anu proaktif nyaéta jalma anu ngahargaan kaayaan, sareng henteu ngaraos ditangtukeun ku aranjeunna. Kalayan kecap séjén, nyandak kaputusan anu pangsaéna dina kontéks dimana anjeun mendakan diri. Ngadidik sikep sorangan pikeun ngalaksanakeun optimismeu kana diajar nyaéta prosés diajar anu mungkin. Anggo alat anu pas pikeun maju, salaku conto, téhnik diajar.

Sikep mangaruhan diajar dina sudut pandang positipna, tapi ogé dina cara anu langkung négatip. Kapercayaan mangaruhan paripolah sareng ngahasilkeun emosi. Murid anu ngulang deui ka dirina yén anjeunna moal tiasa ngahontal cita-cita parantos yakin kana éta hal kusabab anjeunna parantos ngajantenkeun kapercayaan kana hiji bebeneran. Ku cara kieu, pangaruh tina nubuat minuhan nyalira dihasilkeun. Kanyataan éta tungtungna kajantenan dina kanyataan. Jalma éta diantisipasi kagagalan dirina sorangan. Sareng, nunjukkeun prospek cakrawala ieu, anjeunna henteu leres-leres aub dina pangajaran.

Sikep mangaruhan diajar sacara signifikan, saluareun éta langsung. Ieu dibuktikeun ku nilai kabiasaan. Kabiasaan diajar anu diajar murid dina taun-taun mimiti kahirupan akademikna mekar dina jangka panjang. Tapi intina tina kabiasaan éta nyaéta mesin épolusi engké ieu. Adat istiadat henteu salamina upami teu aya komitmen pikeun ngalaksanakeun hiji tugas. Nyaéta, kabiasaan tiasa gampang dipegatkeun saatos dilebetkeun kana dinten ka dinten. Nanging, katekunan murid anu ngalaksanakeun rutinitas ieu kana prakték, ningkatkeun épolusi pribadi.

Naha sikep pribadi mangaruhan diajar? Kusabab murid sina ngajawab kasusah ku ngandelkeun dirina sorangan. Nyaéta, laksanakeun sumberdaya sareng alat éta di ujung jari anjeun pikeun ngahontal tujuan anjeun sareng minuhan tujuan pendidikan anjeun.

Kumaha ngabédakeun watesan kapercayaan ti panambah

Kumaha ngabedakeun watesan kapercayaan ti panambah?

Ngawatesan kayakinan nyaéta anu ngarusak kapercayaan diri murid anu henteu sacara réalistis niténan naon kualitas sareng kamampuanana. Kalayan kecap séjén, jenis pesen ieu ngarusak harga diri pribadi. Éta pernyataan anu dimimitian ku bubuka "Kuring henteu tiasa" mangrupikeun conto tina ngawatesan kayakinan. Sabalikna, manusa ogé sacara sadar tiasa ngokolakeun kayakinan anu kuat.

Éta pesen mangrupikeun pesen anu ngamungkinkeun anjeun ningali épolusi pribadi anjeun. Ieu kasus nalika murid ngaanalisis kaayaan anjeunna ayeuna, tapi ogé ngabayangkeun tujuan anu anjeunna tiasa ngahontal. Sedengkeun hal siga anu teu mungkin atanapi rumit pisan nalika ditanggap ku saringan tina ngawatesan kayakinan, willpower nambahan lamun butuh dina teuteup tina kamungkinan.

Saatos naon anu dinyatakeun dina bagian ieu, urang ngajukeun bongbolongan ieu. Mimiti, ngaidentipikasi naon anu kapercayaan ngawatesan anu ngondisikeun tahap akademik anjeun. Éta ideu anu ngiringan anjeun dina dasar anu teras-terasan sareng anu ngahasilkeun kacapean, hariwang sareng demotivasi.

Identipikasi yén kapercayaan mangrupikeun léngkah munggaran pikeun henteu dikondisikeun ku éta. Ogé, émut yén ideu ieu henteu ngajelaskeun kanyataan sacara objektif. Di sisi anu sanésna, ngadamel daptar kakuatan pribadi anu hoyong dikokolakeun saterasna. Sareng ngawangun kapercayaan anu nguatkeun anjeun tina kakuatan-kakuatan éta.

Kumaha ngahontal sikep positip kana pangajaran

Kumaha carana ngahontal sikap positip kana diajar?

heula, modél kabiasaan ti sakelas anu ngalirkeun conto berharga ieu ka anjeun. Nyaéta, aranjeunna tiasa janten kaca spion dimana anjeun ningali poténsi anjeun nyalira. Entong ngabandingkeun diri sareng murid sanés, diajar ti aranjeunna tina kagum (sapertos aranjeunna ogé tiasa mikat anjeun).

Éta ngalaksanakeun perencanaan anu optimal dina pangajaran. Netepkeun tujuan jangka pondok anu disambungkeun, kahareupna, sareng tujuan jangka panjang anu langkung anjeun hoyong ngahontal. Komit kana waktos anu dikhususkeun pikeun diajar yén anjeun parantos nyerat dina agenda anjeun. Entong pegat skrip ku alesan menit terakhir. Upami anjeun kalakuan sapertos kieu, anjeun ngaleuleuskeun kabiasaan sareng demotivasi ningkat. Identipikasi penghargaan anu bakal anjeun pasihkeun ka diri anjeun dina akhir minggu nalika anjeun parantos nohonan jadwal diajar. Salaku conto, waktos istirahat dimana anjeun bakal ningali pilem énggal.

Peunteun usaha anjeun saluareun hasil sorangan. Sugan aya dina sababaraha waktos anjeun ngaraos prustasi kusabab henteu ngahontal cita nalika lami diajar. Tapi henteu ngahontal tujuan éta henteu hartosna yén jaman harita ieu henteu ngagaduhan hartos anu berharga dina dirina sorangan. Nyaéta, teras-terasan fokus kana anu positip dina prosés naon waé, saluareun data akhir. Peunteun usaha anjeun, pipilueun sareng kamampuan anjeun pikeun unggul dina unggal tahapan diajar.

Sajaba ti éta, éta satuju milari naséhat iraha éta merenah. Sugan aya dina hiji waktos murid yakin yén anjeunna moal tiasa ningkatkeun sikepna kana diajar, sanaos anjeunna hoyong. Upami éta, panginten positip yén anjeun ngagaduhan dukungan pédagogik guru swasta pikeun ngabimbing anjeun ngalangkungan tahap ieu.

Ngahias aréa diajar anjeun sareng nyiptakeun rohangan anu nyaman sareng tertib.

Ku alatan éta, sikep kana pangajaran penting pisan. Sareng dina tulisan ieu kami parantos masihan anjeun sababaraha tip pikeun ngembangkeun versi anu pangsaéna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.